När Riksbanken annonserade sin första räntehöjning märkte Linus Fors av skillnaden över en natt.  
– Många kunder var inte vana vid räntehöjningar och oron var påtaglig. Hur kommer det bli framöver? Kommer Riksbanken att höja igen? Kommer jag att behöva flytta? Ska vi binda räntan? Svåra frågor som inte alltid har enkla svar, men som vi som rådgivare kan nysta i för att hjälpa kunderna på bästa sätt, säger Linus. 
Även om situationen är tuff för många nu tror Linus Fors att den kan föra med sig en mer långsiktig syn på ekonomiska frågor. Ränteläget har blivit en väckarklocka som gör att fler måste rannsaka sin ekonomi och skapa en tydlig plan där man har höjd för sämre tider.  

– Den viktigaste lärdomen vi kan dra är vikten av en tydlig budget och en rejäl buffert. Spara först och slösa sen. Jag vill också lyfta vikten av en relation med sin bankkontakt. Vi finns här för att lyssna in, ställa frågor och sätta in rätt åtgärder vid rätt tillfälle. Många kunder drar sig för att berätta om sina ekonomiska utmaningar, men vi finns här för att hjälpa till, säger Linus.
   
Linus tre tips för en trygg privatekonomi:
 
1. Satsa på det egna sparandet. Börja med en buffert på ca 3–6 månadsutgifter, sedan kan du fokusera på ditt långsiktiga sparande. Har du små marginaler? Tänk på att det är bättre att spara lite än ingenting alls.  

2. Se över dina låneskydd och försäkringar. I skakiga tider kan det vara värdefullt att investera i ett livskydd eller betalskydd som ger dig trygghet vid sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall i familjen.  

3. Prata med din bankkontakt. Ekonomi kan vara svårt, men vi är experter på att reda ut knepiga situationer och guida dig till en bättre privatekonomi.

Boka ett Onlinemöte

Vill du prata bolån och få hjälp med att byta bank? Eller prata med en våra rådgivare som hjälper dig att se över ditt sparande så att du kan komma igång?

Då kan du boka ett miljösmart digitalt möte med oss.

Boka Onlinemöte