Dags att se över
bolånet?

 Ansök om lånelöfte bankID logga  Läs mer
Exempel på hur du kan räkna på ditt bolån

*Räkneexempel för ett bolån på 4 000 000 kr (2024-07-11) Om du har ett bolån på 4 000 000 kr med 3,74 % bunden ränta i 2 år där belåningsgraden är 60 % av bostadens värde och återbetalningstiden är 50 år blir den effektiva räntan 3,81 %. Din första månadsbetalning blir 19 133 kr, där 6 667 kr av det beloppet är amortering. Vid en oförändrad ränta på 3,74 % under hela återbetalningstiden blir det totala beloppet att betala 7 747 183 kr. Antalet avbetalningar blir 600 stycken och Danske Bank tar inte ut några avgifter för avisering vid automatisk betalning, ordinarie kostnad 15 kr.

Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och storleken på ditt lån och sätts på utbetalningsdagen. Krediten tillhandahålls av Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811.

Är du fackmedlem?

Som medlem i ett TCO- eller Sacoförbund kan du ta del av ett av marknadens mest förmånliga erbjudanden. Som kund hos oss får du bland annat:

  • Personlig rådgivning utifrån dina behov
  • Erbjudande på ditt bolån & medlemslån
  • Högre ränta på Sparkonto XL, f.n en ränta på 2,20 %
  • 3 premiefria månader för låneskydd
  • Kontopaket för din vardagsekonomi kostnadsfritt första året 

Ansök enkelt online genom att välja ditt förbund nedan.

kvinna med mobil tittar in i kameran

Sparkonto XL
Med Sparkonto XL kan du spara till en rörlig ränta och ha dina pengar tillgängliga när du behöver dem. För dig som fackmedlem, räntan är för närvarande 2,20 %.
Läs mer om Sparkonto XL

Fastränteplacering
För dig som vill placera pengar tryggt under en viss tid med förutbestämd ränta. Bind pengarna från 3 månader upp till 5 år med en ränta mellan 2,70 % - 3,37 %.
Läs mer om Fastränteplacering

Kvinna står och pratar i mobilen med panoramafönster i bakgrunden.

Vi hjälper dig att flytta ditt bolån

Oavsett om du har rörlig eller bunden ränta hjälper vi på Danske Bank dig att flytta över bolånet till oss. Du ansöker om ett nytt bolån. Detaljerna går vi igenom på ett rådgivningsmöte och sedan genomför vi själva flytten.

För mer information

Dina pengar sparade på Sparkonto XL och Fastränteplacering skyddas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.

Vad betyder insättningsgarantin i detalj?
Insättningsgarantin innebär att du har rätt till ersättning upp till 100 000 euro om banken skulle gå i konkurs. Om motvärdet av 100 000 euro understiger 1 050 000 kronor, som är det svenska garantibeloppet, kommer den svenska beloppsgränsningen att gälla. Utöver detta belopp kan du under vissa förutsättningar få ersättning för insättningar kopplade till särskilda händelser, till exempel försäljning av en bostad.
Garantiformuen kommer att utbetala garantin genom att, senast inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller danska myndigheter beslutat att garantin ska träda in, skicka ett betalningsuppdrag till Riksgälden som därefter utför utbetalningen.
Läs mer om insättningsgarantin här

Dina pengar sparade på Sparkonto, Sparkonto XL och Fastränteplacering skyddas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin upp till 1 050 000 kr per person och institut.

HSB Bospar
Med HSB Bospar kan du spara till din framtida bostad och samtidigt få förtur till HSBs hyres- och bostadsrätter. Bosparar du med HSB får du dessutom flera förmånliga erbjudanden som till exempel en färdigförhandlad rabatt på ditt bolån.

 Läs mer

Nyheter och inspiration

Ta del av samlade nyheter och inspiration. Här hittar du bland annat webinar, artiklar, kundcase och olika rapporter som du kan ha användning för i din dagliga privatekonomi. 

Läs mer här

Lyssna på Hemnets podcast Vägen hem

Vägen hem är en podcast som tar upp och diskuterar aktuella ämnen kopplat till bostadsmarknaden och produceras av Hemnet, med Danske Bank som samarbetspartner.

 Lyssna här

Rådgivning för hela din privatekonomi

Privatrådgivning

Vill du prata bolån, placeringar, sparande eller veta mer om Danske Banks olika lösningar och erbjudanden? Då kan du snabbt och enkelt boka ett kostnadsfritt Onlinemöte via Teams — Träffa oss där det passar dig.

Boka personlig rådgivning

Danske Premium

Genom att ta ett helhetsgrepp om din ekonomi och skapa en långsiktig finansiell plan får du överblick som gör dig bättre rustad för att investera i framtiden. En dedikerad rådgivare hjälper dig att skapa handlingsutrymme för att förverkliga dina drömmar på kort och lång sikt. 

Läs om Danske Premium

Private Banking

Danske Bank är en av de ledande nordiska aktörerna inom Private Banking. Vi hjälper dig att få helhetsperspektiv på din ekonomi och skapa det utrymme som du behöver för att förverkliga dina visioner. 

Läs om Private Banking

*Räkneexempel för ett bolån på 4 000 000 kr (2024-07-11) Om du har ett bolån på 4 000 000 kr med 3,64 % bunden ränta i 2 år där belåningsgraden är 60 % av bostadens värde och återbetalningstiden är 50 år blir den effektiva räntan 3,70 %. Din första månadsbetalning blir 18 800 kr, där 6 667 kr av det beloppet är amortering. Vid en oförändrad ränta på 3,64 % under hela återbetalningstiden blir det totala beloppet att betala 7 647 017 kr. Antalet avbetalningar blir 600 stycken och Danske Bank tar inte ut några avgifter för avisering vid automatisk betalning, ordinarie kostnad 15 kr.

Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och sätts på utbetalningsdagen. Krediten tillhandahålls av Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811.

**Räntorna är indikativa och kan förändras under dagen. Räntorna gäller endast privatkunder.

Om räntan betalas flera gånger per år blir den effektiva räntan högre än den nominella räntan. Om räntan istället betalas mer sällan än en gång per år blir den effektiva räntan lägre än den nominella (till exempel på en flerårig fastränteplacering). Räntan beräknas på verkligt antal dagar dividerat med verkligt antal dagar, vilket för ett helt år innebär 365/365, alt. 366/366.Bli kund hos oss

Som medlem i ett TCO- eller Saco-förbund finns det pengar att spara med vårt förmånliga medlemserbjudande. 


Har du en komplex ekonomi och minst 2 miljoner kronor att investera så kan vi med Danske Premium hjälpa dig med dina tillgångar.

Bli kund

Ta del av tips och nyheter

På vår nyhetsblogg Nextconomy kan du läsa om våra experters analyser om framtidens ekonomi och intressanta artiklar om startups och vardagsekonomi.

 

Till Nextconomy

 

Hållbarhet

På Danske Bank drivs vi av en ambition att skapa långsiktiga värden för våra kunder, medarbetare, ägare och investerare och för de samhällen vi verkar i. För att kunna göra det i den föränderliga värld vi lever i, ser vi att långsiktigt värdeskapande och ett aktivt hållbarhetsarbete går hand i hand.

Aktuella nyheter inom hållbarhet

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.