Livsplanera med oss

 • Personlig rådgivning för livets små och stora frågor
 •  Förmånlig ränta på ditt bolån och sparande
 • 3 månaders kostnadsfritt låneskydd

Kom igång  Ansök om lånelöfteLivsplanera med oss

· Personlig rådgivning för livets små och stora frågor

· Förmånlig ränta på ditt bolån och sparande

· 3 månaders kostnadsfritt låneskydd

Kom igång  Ansök om lånelöfteBästa räntan bolån 3 månader
60% belåningsgrad, effektiv ränta för TCO- och Sacomedlemmar

4,80 %*Fastränteplacering
1 års bindningstid

4,00 %**Sparkonto
Fria uttag med ränta från första kronan

1,20% - 2,75%***


Är du fackmedlem?

Som medlem i ett TCO- eller Sacoförbund kan du ta del av ett av marknadens mest förmånliga erbjudanden. Som kund hos oss får du bland annat:

 • Personlig rådgivning utifrån dina behov
 • Erbjudande på ditt bolån & medlemslån
 • Högre ränta på Sparkonto XL, f.n en ränta på 3,00 %
 • 3 premiefria månader för låneskydd
 • Kontopaket för din vardagsekonomi kostnadsfritt första året 

Välj ett Sacoförbund här:

Välj ett förbund…
Akademikerförbundet SSR
Akavia
DIK
Fysioterapeuterna
Kyrkans Akademikerförbund
Naturvetarna
Officersförbundet
Reservofficerarna
Saco Sveriges Akademikers Centralorganisation
Sjöbefälsföreningen
SRAT
SULF
Sveriges Arbetsterapeuter
Sveriges Arkitekter
Sveriges Farmaceuter
Sveriges Ingenjörer
Sveriges Läkarförbund
Sveriges Lärare
Sveriges Psykologförbund
Sveriges Skolledare
Sveriges Tandläkarförbund
Sveriges Veterinärförbund
Välj ett förbund…

Välj ett TCO-förbund här:
Välj ett förbund…
Finansförbundet
Forena
Försvarsförbundet
Journalistförbundet
Polisförbundet
Scen & Film
ST
Symf
TCO Centralorganisation
TULL-KUST
Unionen
Vision
Vårdförbundet
Välj ett förbund…
kvinna med mobil tittar in i kameran

Missade du Tjejkväll med Börsen?

Ingen fara, du kan se sändningen i efterhand! Vare sig du är en nybörjare som aldrig har köpt en aktie, eller redan är en erfaren börsveteran som vill lyssna till spännande profiler – ta chansen och se inspelningen från den inspirerande kvällen som ägde rum 21 september.

Se sändningen här

Skydda dig mot bedrägerier

Bedrägeriförsöken i samhället blir fler och fler och bedragarnas metoder utvecklas ständigt. Det bästa du kan göra för att skydda dig är att vara påläst och vaksam. Vi har samlat information om olika  bedrägerityper, samt tips om vad du kan göra för att minska risken att drabbas.

Bli svårlurad

Jämkning av bolån – så går du tillväga

Vad innebär jämkning ? Få steg för steg tips på vad det innebär och hur man gör för att jämka. Få svar på de vanligaste frågorna. 

Läs mer här

Amortera eller spara – vad är smartast?
Kan du välja mellan att spara dina pengar eller amortera på ditt bolån och undrar vad som egentligen är bäst? I den här guiden går vi igenom alla faktorer som du behöver ta hänsyn till för att kunna fatta ett beslut.

Läs guiden här

mobil med bankid

Bygg ditt frihetskapital 

Med rätt planering går det att skapa en långsiktigt hållbar privatekonomi – som även har utrymme för guldkant. Tips och råd för dig som vill bygga ditt frihetskapital från Jennie Sandén, privatekonom på Danske Bank. 

Läs mer här

kvinna med mobil

Dags att förnya ditt Mobila BankID?

Har du fått information om att du behöver förnya ditt BankID? Gör det i god tid innan ditt nuvarande BankID löper ut.

Läs mer och förnya ditt BankID

Dina pengar sparade på Sparkonto, Sparkonto XL och Fastränteplacering skyddas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.

Vad betyder insättningsgarantin i detalj?
Insättningsgarantin innebär att du har rätt till ersättning upp till 100 000 euro om banken skulle gå i konkurs. Om motvärdet av 100 000 euro understiger 1 050 000 kronor, som är det svenska garantibeloppet, kommer den svenska beloppsgränsningen att gälla. Utöver detta belopp kan du under vissa förutsättningar få ersättning för insättningar kopplade till särskilda händelser, till exempel försäljning av en bostad.
Garantiformuen kommer att utbetala garantin genom att, senast inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller danska myndigheter beslutat att garantin ska träda in, skicka ett betalningsuppdrag till Riksgälden som därefter utför utbetalningen.
Läs mer om insättningsgarantin här

Dina pengar sparade på Sparkonto, Sparkonto XL och Fastränteplacering skyddas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin upp till 1 050 000 kr per person och institut.

Låt dina pengar växa

Sparkonto

Sparkonto för dig som vill ha full flexibilitet – gör insättningar och uttag när och hur ofta du vill. Ränta från första kronan 1,20% - 2,75%. 

Läs mer om sparkonto

Fastränteplacering

För dig som vill placera pengar tryggt under en viss tid med förutbestämd ränta. Bind pengarna från 3 månader upp till 5 år med en ränta mellan 3,55 % - 4,00 %. 

Läs mer om fastränteplacering
Nyheter och inspiration

Ta del av samlade nyheter och inspiration. Här hittar du bland annat webinar, artiklar, kundcase och olika rapporter som du kan ha användning för i din dagliga privatekonomi. 

Läs mer här

*Räkneexempel för ett bolån på 2 000 000 kr (9/27/2023) Om du har ett bolån på 2 000 000 kr med 4.70% bunden ränta i 3 månader där belåningsgraden är 60 % av bostadens värde och återbetalningstiden är 50 år blir den effektiva räntan 4.80%. Din första månadsbetalning blir 11 167 kr, där 3 333 kr av det beloppet är amortering. Vid en oförändrad ränta på 4.80% under hela återbetalningstiden blir det totala beloppet att betala 4 354 867 kr. Antalet avbetalningar blir 600 stycken och Danske Bank tar inte ut några avgifter för avisering vid automatisk betalning, ordinarie kostnad 15 kronor. Krediten förutsätter att banken har panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än vad lånet är i kan förändringar i valutakursen påverka det belopp som du ska betala tillbaka. Räntan baseras på din belåningsgrad och sätts på utbetalningsdagen av lånet. Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811 tillhandahåller krediten.

Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och sätts på utbetalningsdagen. Krediten tillhandahålls av Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811.


**Räntorna är indikativa och kan förändras under dagen. Räntorna gäller endast privatkunder.

Om räntan betalas flera gånger per år blir den effektiva räntan högre än den nominella räntan. Om räntan istället betalas mer sällan än en gång per år blir den effektiva räntan lägre än den nominella (till exempel på en flerårig fastränteplacering). Räntan beräknas på verkligt antal dagar dividerat med verkligt antal dagar, vilket för ett helt år innebär 365/365, alt. 366/366.

 

*** Ex: Vid saldo 600 tkr blir räntan 2,20 % på hela beloppet.

 

Få en långsiktig och trygg privatekonomi på en turbulent marknad

Populära produkterBli kund hos oss

Som medlem i ett TCO- eller Saco-förbund finns det pengar att spara med vårt förmånliga medlemserbjudande. 


Har du en komplex ekonomi och minst 2 miljoner kronor att investera så kan vi med Danske Premium hjälpa dig med dina tillgångar.

Bli kund

Ta del av tips och nyheter

På vår nyhetsblogg Nextconomy kan du läsa om våra experters analyser om framtidens ekonomi och intressanta artiklar om startups och vardagsekonomi.

 

Till Nextconomy

Hållbarhet

På Danske Bank drivs vi av en ambition att skapa långsiktiga värden för våra kunder, medarbetare, ägare och investerare och för de samhällen vi verkar i. För att kunna göra det i den föränderliga värld vi lever i, ser vi att långsiktigt värdeskapande och ett aktivt hållbarhetsarbete går hand i hand.

Aktuella nyheter inom hållbarhet

Aktuella bolåneräntor

Bolån bundet (1 år):4,80 %
Bolån Online (3 mån):4,45%
Bolån Premium (3 mån):5,84 %
Bolån Premium Plus (3 mån):6,04%

Se alla bolåneräntor

Apple Pay
- så enkelt

Betala enkelt och säkert
med Apple Pay.

Kom igång nu

June - ett intelligent sparande

Med June kan du investera som ett proffs utan att vara det. Du får en rekommendation på det sparande som passar dig och din ekonomi bäst.


Läs mer om June

Hur mycket får du låna? 

 • Välj bostadstyp
 • Fyll i din information
 • Se hur mycket du kan låna
Räkna ut

Utbetalning av elstöd

Från och med den 20 februari börjar Försäkringskassan att betala ut elstöd till privatpersoner boende i elområde 3 och 4 (södra Sverige). Du behöver inte ansöka om att få elstöd, då detta utbetalas automatiskt till den person som stod på elnätsavtalet den 17 november 2022.

Läs mer här

Vill du skänka pengar till de drabbade i Ukraina?

Vill du skänka pengar till de drabbade?

Det finns flera etablerade hjälporganisationer som exempelvis Röda Korset, Rädda Barnen och UNHCR som ser till att stödet kommer rätt. Se här vad du ska tänka på när du skänker pengar.

Läs våra tips

Content is loading