Läge att prata bolån?

Vi hjälper dig i osäkra tider med personlig rådgivning kring din boendeekonomi.

Räkna och ansök om bolån
Läge att prata bolån?

Danske Bank Fackmedlem

Ta del av ett av marknadens mest förmånliga erbjudanden. Som kund hos oss får du bland annat:

  • En av marknadens bästa bolånerabatter
  • Förmånlig ränta på bil- och båtlån
  • Kontopaket med unik medlemsrabatt

Välj ett Sacoförbund här:

Välj ett förbund…
Akademikerförbundet SSR
Akavia
DIK
Fysioterapeuterna
Kyrkans Akademikerförbund
Sveriges Lärare
Naturvetarna
Officersförbundet
Reservofficerarna
Saco Sveriges Akademikers Centralorganisation
Sjöbefälsföreningen
SRAT
SULF
Sveriges Arbetsterapeuter
Sveriges Arkitekter
Sveriges Farmaceuter
Sveriges Ingenjörer
Sveriges Läkarförbund
Sveriges Psykologförbund
Sveriges Skolledare
Sveriges Tandläkarförbund
Sveriges Veterinärförbund
Välj ett förbund…

Välj ett TCO-förbund här:
Välj ett förbund…
Finansförbundet
Forena
Försvarsförbundet
Journalistförbundet
Polisförbundet
Scen & Film
ST
Symf
TCO Centralorganisation
TULL-KUST
Unionen
Vision
Vårdförbundet
Välj ett förbund…

Utbetalning av elstöd

Från och med den 20 februari börjar Försäkringskassan att betala ut elstöd till privatpersoner boende i elområde 3 och 4 (södra Sverige). Du behöver inte ansöka om att få elstöd, då detta utbetalas automatiskt till den person som stod på elnätsavtalet den 17 november 2022.

Läs mer här

Riksbanken höjer styrräntan 

Den 25 november beslutade Riksbanken att höja styrräntan ytterligare, denna gång med 0,75 procentenheter till 2,5 procent den fjärde höjningen under 2022. Syftet med höjningen är att få bukt med den skyhöga inflationen som bland annat drivits upp av det senaste årets prisuppgångar på el, livsmedel och drivmedel. Just nu får vi många frågor om höjningen och vilka effekter det kan få på privatekonomin. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna från våra kunder.

Läs mer här
Nedanstående sparkonton omfattas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.

Nedanstående sparkonton omfattas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.

Kontohavare har enligt Garantiformuen rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 100 000 euro. Om motvärdet av 100 000 euro skulle understiga 1 050 000 kronor, som är det svenska garantibeloppet, kommer den svenska beloppsbegränsningen att gälla. Utöver detta belopp kan kontohavare under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser.

Garantiformuen kommer att utbetala garantin genom att, senast inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller danska myndigheter beslutat att garantin ska träda in, skicka ett betalningsuppdrag till Riksgälden som därefter utför utbetalningen.

Mer information om insättningsgarantin.

Låt dina pengar växa

Sparkonto

Sparkonto för dig som vill ha full flexibilitet – gör insättningar och uttag när och hur ofta du vill. Ränta från första kronan 0,70% - 1,75%. 

Läs mer om sparkonto

Fastränteplacering

För dig som vill placera pengar tryggt under en viss tid med förutbestämd ränta. Bind pengarna upp till 5 år med en ränta mellan 2,10% - 2,70%. 

Läs mer om fastränteplacering
Nyheter och inspiration

Ta del av samlade nyheter och inspiration. Här hittar du bland annat webinar, artiklar, kundcase och olika rapporter som du kan ha användning för i din dagliga privatekonomi. 

Läs mer här

 
*För ett bolån på 2 000 000 kr med 4,49% ränta, belåningsgrad 85%, (2022-12-05) och med en återbetalningstid på 50 år blir den effektiva räntan 4,59%, vilket inkluderar en uppläggningsavgift på 950 kr. Din första månadsbetalning blir 10 817 kr, varav 3 333 kr är amortering. Vid oförändrad ränta under återbetalningstiden och med 600 stycken månadsbetalningar blir det totala beloppet att betala 4 249 692 kr. Danske Bank tar inte några avgifter för avisering vid automatisk betalning. 

Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Den faktiska räntan sätts på utbetalningsdagen.  Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och sätts på utbetalningsdagen. 


 

Få en långsiktig och trygg privatekonomi på en turbulent marknad

Populära produkterBli kund hos oss

Som medlem i ett TCO- eller Saco-förbund finns det pengar att spara med vårt förmånliga medlemserbjudande. 


Har du en komplex ekonomi och minst 2 miljoner kronor att investera så kan vi med Danske Premium hjälpa dig med dina tillgångar.

Bli kund

Ta del av tips och nyheter

På vår nyhetsblogg Nextconomy kan du läsa om våra experters analyser om framtidens ekonomi och intressanta artiklar om startups och vardagsekonomi.

 

Till Nextconomy

Hållbarhet

På Danske Bank drivs vi av en ambition att skapa långsiktiga värden för våra kunder, medarbetare, ägare och investerare och för de samhällen vi verkar i. För att kunna göra det i den föränderliga värld vi lever i, ser vi att långsiktigt värdeskapande och ett aktivt hållbarhetsarbete går hand i hand.

Aktuella nyheter inom hållbarhet

Aktuella bolåneräntor

Bolån bundet (1 år):3,45%
Bolån Online (3 mån):4,05%
Bolån Premium (3 mån):4,49%
Bolån Premium Plus (3 mån):4,69%

Se alla bolåneräntor

Apple Pay
- så enkelt

Betala enkelt och säkert
med Apple Pay.

Kom igång nu

June - ett intelligent sparande

Med June kan du investera som ett proffs utan att vara det. Du får en rekommendation på det sparande som passar dig och din ekonomi bäst.


Läs mer om June

Hur mycket får du låna? 

  • Välj bostadstyp
  • Fyll i din information
  • Se hur mycket du kan låna
Räkna ut
Vill du skänka pengar till de drabbade i Ukraina?

Vill du skänka pengar till de drabbade?

Det finns flera etablerade hjälporganisationer som exempelvis Röda Korset, Rädda Barnen och UNHCR som ser till att stödet kommer rätt. Se här vad du ska tänka på när du skänker pengar.

Läs våra tips

Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.