Swish

Betalningar har aldrig varit enklare, eller snabbare. Swish är en app som gör det möjligt att skicka över pengar till privatpersoner, företag och organisationer med mobilen. Det enda du behöver är mottagarens mobilnummer och pengarna finns på mottagarens konto direkt, om mottagaren har Swish-tjänsten.

Du hittar Swish-appen här:

android ikon  Android   apple ikon  Apple  

 

Danske Bank får ingen provision eller annan betalning från Getswish, däremot äger Danske Bank 10 % av Getswish och har därför ett ekonomiskt intresse av att marknadsföra Getswishs tjänster.

  • Be någon om en Swish-betalning

Med Swish Förfrågan kan du via Swish-appen be andra om en Swish-betalning, till exempel till någon som är skyldig pengar för en gemensam lunch, för kostnader efter en resa eller som sätt att be sin förälder om veckopengen. Funktionen hittas som egen flik, ”Förfrågningar”, i menyraden längst ner.

mobil med swish
tre mobiler med swish-kort
  • Säg det med Swish!

Gör Swish mer personligt genom att välja en illustration för din betalning. Välj mellan flera olika illustrationer för att visa  uppskattning och skicka en personlig hälsning. Tacka för senast, skicka en gratulation eller överraska någon du tycker om. 

  • Betala med QR-koder

Nu är det ännu enklare att betala till andra! Swish har en inbyggd QR-kodgenerator för ditt eget mobilnummer, och en skanner för att snabbt kunna läsa av andra personers och företags QR-koder. Klicka bara på QR-ikonen högst upp i högra hörnet för att komma igång. Perfekt när du till exempel ska köpa eller sälja något på loppis.

Läs mer

mobil med swish qrkod


ladda ner ikon

Ladda ner Swish

Android
Apple

 

Så här skickar du pengar med Swish:

  1. Logga in i Hembanken och anslut dig till Swish
  2. Koppla ett bankkonto till ditt mobilnummer
  3. Ladda ner och aktivera appen "Swish betalningar"
  4. Verifiera dig med Mobilt BankID
  5. Klart!
089A011C22A9F926
Priser och villkor

Frågor och svar

Swish förfrågan

Frågor & svar

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.