Kort

Här hittar du frågor och svar om kort. Saknar du något finns våra kontaktuppgifter längst ned på sidan.

 

Kort

Här hittar du frågor och svar om kort. Saknar du något finns våra kontaktuppgifter längst ned på sidan.

 • Hur spärrar jag mitt kort?

  Hur spärrar jag mitt kort?

  Du kan både spärra och beställa nytt kort i Hembanken och i appen. Du hittar det under menyn "Kort". Om du inte har tillgång till Hembanken eller appen är du välkommen att kontakta vår kundservice som hjälper dig, då ett förlorat kort ska spärras omgående. 

 • Hur registrerar jag mitt kort för att handla på internet?

  Hur registrerar jag mitt kort för att handla på internet?

  Du registrerar ditt kort, utan att logga in, via danskebank.se/internethandel. När du registrerar din Mastercard SecureCode ska du fylla i dina kortuppgifter samt de fyra sista siffrorna i ditt personnummer.

  Kortuppgifterna är:
  - Kortnummer
  - Giltighetstid
  - CVC/CVV- kod (de 3 sista siffrorna på kortets baksida)

  Att tänka på vid registrering av ditt kort är att det görs en kontroll av kortet mot bankens system. För att kontrollen ska kunna genomföras görs ett "fiktivt" köp på 1 dansk krona. Detta innebär att du måste ha regionspärren för Europa öppen samt ha pengar på kontot för att kontrollen ska bli godkänd.

 • Jag har glömt min pinkod, hur gör jag?

  Jag har glömt min pinkod, hur gör jag?

  Du kan beställa en återutskrift av PIN-brevet via Hembanken. Du hittar beställningen under pilen till höger om saldot för det konto kortet är knutet till. Välj "Återbeställ PIN-kod".
 • Kan jag ha samma pinkod till flera kort?

  Kan jag ha samma pinkod till flera kort?

  Hos oss kan du få en gemensam PIN-kod för alla dina kort. Det blir både enklare att komma ihåg och säkrare. Det har visat sig att det är vanligare att skriva ner sina PIN-koder om man har flera olika. Därmed löper man större risk att någon obehörig får tillgång till dem.

  Om du inte har några kort
  När du är kund hos oss får du automatiskt minst ett kort. Beställer du fler kort får du samma PIN-kod för alla kort vi utfärdar.

  Om du har flera kort med olika PIN-koder
  Har du flera kort hos oss med olika PIN-koder kan du själv beställa gemensam PIN-kod i Hembanken. I Hembanken väljer du menyn Kort och Valuta och sedan Kortöversikt. Du kan även kontakta Kundservice.
 • Det har skett en okänd transaktion på mitt kort, vad gör jag?

  Det har skett en okänd transaktion på mitt kort, vad gör jag?

  Spärra ditt kort och skicka in ett reklamationsärende till banken. Du når kortreklamationen inloggad i Hembanken via "Kort - Kortöversikt". Klicka på pilen framför aktuellt kort och välj "Kortreklamation". Du kan även fylla i reklamationsblanketten som du hittar här.
 • Hur beställer jag ett nytt kort?

  Hur beställer jag ett nytt kort?

  Klicka på pilen till höger om saldot för det konto kortet är knutet till. Välj sedan "Beställ ersättningskort". Bekräfta åtgärden med din säkerhetslösning.
 • Hur ändrar jag regionspärr på kortet?

  Hur ändrar jag regionspärr på kortet?

  Du registrerar regionspärr för ditt kort i Hembanken under menyn "Kort". Välj kortöversikt. Klicka på den lilla fyrkanten med en pil till vänster om aktuellt kort, välj "Regionspärr" och fyll i önskade val. Du kan även ändra regionspärren för kortet i Danske Banks app.
 • Jag har ett kombokort med två funktioner, hur fungerar det?

  Jag har ett kombokort med två funktioner, hur fungerar det?

  Kombokortet ger dig möjligheten att betala på två sätt, antingen mot kredit eller direkt mot kontot.

  Kreditkort: Du kan använda kortet som ett vanligt kreditkort i butiker och automater och få köpet på faktura. Välj då kredit i terminalen när du betalar.
  Bankkort: Välj debet när du betalar så dras pengarna direkt från ditt konto som kortet är knutet till.
 • Har jag en reseförsäkring på mitt kort från Danske Bank?

  Har jag en reseförsäkring på mitt kort från Danske Bank?

  Betalar du minst hälften av din resa via konto eller kort som ingår i något av nedanstående kontopaket ingår en försäkring omfattande avbeställningsskydd, försening, olycksfall, självriskskydd och allrisk, som komplement till dina övriga försäkringar. 

  - Danske Platinum
  - Danske Guld
  - Danske Ung/Danske Student
  - Guldkort eller Platinumkort beställda utan kontopaketskoppling

  Läs mer om reseförsäkring här

  Vid specifika frågor gällande reseförsäkring är du välkommen att kontakta Trygg-Hansa på telefonnummer 0752-48 01 00, val 2.

 • Vad kostar det att göra uttag i bankomat i utlandet?

  Vad kostar det att göra uttag i bankomat i utlandet?

  Kostnaden för att göra kontantuttag i bankomater i utlandet kostar olika beroende på kort. I vår prislista kan du se vad som gäller för ditt kort.

  Se mer i vår prislista