Frågor och svar om våra bolån

Här hittar du frågor och svar om bolån. Saknar du något finns våra kontaktuppgifter längst ned på sidan. 

Ansök om bolån   Ansök om lånelöfte – svar på 7 sekunder!

 

Frågor och svar om våra bolån

Här hittar du frågor och svar om bolån. Saknar du något finns våra kontaktuppgifter längst ned på sidan.

Ansök om bolån   Ansök om lånelöfte – svar på 7 sekunder!

 • Hur går jag tillväga för att flytta mina lån till er?

  Hur går jag tillväga för att flytta mina lån till er?

  Vad roligt att du är intresserad av vårt bolån! Vi hjälper dig med dina bostadsaffärer så att du kan agera snabbt och känna dig trygg när rätt tillfälle dyker upp. Läs mer om våra låneprodukter under menyn "Bostad" på hemsidan. Egen kontantinsats är minst 15 % av bostadens värde för villa/bostadsrätt och 25 % för fritidshus. För att kunna göra en bedömning av dina möjligheter att låna hos oss och för att kunna erbjuda dig bästa möjliga villkor behöver vi få mer information av dig – både om fastigheten/bostadsrätten och om din ekonomi i övrigt. Du ansöker om bolån via internetbanken. När din ansökan är beviljad kontaktar vi dig för att boka in ett möte med rådgivare för en fortsatt diskussion gällande räntor och villkor.  Läs mer om våra bolån här. 

  Gör så här:

  1. Logga in i Internetbanken
  2. Välj menyn Lån
  3. Klicka på Nytt lån eller kredit
  4. Läs mer om våra olika låneprodukter och välj Ansök om Bolån
  5. Fyll i uppgifterna och sänd in formuläret

  Varmt välkommen med din ansökan!

 • Hur ansöker jag om ett nytt bolån/lånelöfte?

  Hur ansöker jag om ett nytt bolån/lånelöfte?

  För att ansöka om ett nytt lån väljer du menyn "Lån" i Hembanken. Klicka sedan på "Nytt lån" och fyll i ansökan. Du får svar på din ansökan inom några dagar. När din ansökan är beviljad kontaktar vi dig för att boka in ett möte hos en av våra rådgivare så ni kan diskutera villkor.
 • Hur utökar jag mitt bolån?

  Hur utökar jag mitt bolån?

  För att vi ska kunna ta ställning till en utökning behöver vi få in en låneansökan från dig/er. Vi återkommer med svar till internetbanken. Minsta belopp för att utöka befintligt bolån är 100 000 kr.

  Gör så här:

  1. Gå in under menyn Lån i Hembanken.
  2. Klicka på Nytt lån eller kredit
  3. Läs mer om våra olika låneprodukter och välj Ansök om Bolån. Nu länkas du till vår hemsida i ett nytt internetfönster.
  4. Fyll i uppgifterna och sänd in formuläret.
 • Vad kan jag få för ränta på mina bolån hos er?

  Vad kan jag få för ränta på mina bolån hos er?

  Priset du betalar är beroende av hur mycket du samlar hos oss. Vi vill vara en bank som är skräddarsydd för dig – som kan svara på dina förväntningar utefter just dina behov.  Programmet ger dig enkelhet, snabbhet, tillgänglighet och kompetens på dina villkor – du väljer vilken servicenivå du vill ha. Principen är enkel, ju mer affärer du väljer att anförtro oss desto mer service får du.

  Se alla bolåneräntor

  Om du är medlem i ett förbund som tillhör SACO eller TCO har du förmånlig ränta hos oss som du hittar via www.danskebank.se/saco respektive www.danskebank.se/tco.

 • Lånar ni ut till kontantinsatsen eller måste man ha 15 % kontant?

  Lånar ni ut till kontantinsatsen eller måste man ha 15 % kontant?

  Nej, vi lånar inte ut till kontantinsats utan egen insats på 15 % är ett krav för att vi ska bevilja lån. 

 • Hur mycket kan jag max få låna?

  Hur mycket kan jag max få låna?

  Om du vill låna för att köpa en ny bostad innan köpet är helt klart bör du först ansöka om ett lånelöfte. Med ett lånelöfte vet du på förhand hur mycket du kan låna av oss och är väl förberedd vid en budgivning.

  Gör så här:

  1. Markera menyn Lån och välj Nytt lån eller kredit.
  2. Klicka på den gröna knappen Ansök om Bolån
  3. Markera lånelöfte i formuläret.

  Du är givetvis också välkommen att kontakta oss på telefon 0771-544 544 om du har frågor och funderingar kring våra bostadslån.

 • Hur binder jag mitt bolån?

  Hur binder jag mitt bolån?

  Du binder ditt bolån genom att fylla i en bindningsblankett. Blanketten finns att skriva ut via Hembanken under menyn "Lån" väljer du "Binda lån". Du kan antingen faxa eller posta blanketten. Efter att lånet bundits skickar vi en bekräftelse till dig. Har du faxat in blanketten till oss måste även originalet skickas in till oss inom två dagar.

  Du kan när som helst binda ett lån som har 3 månaders bindningstid.

  Hos oss gör du det genom denna bindningsblankett (pdf 333 kb). Tänk på att alla låntagare måste skriva under blanketten. Du kan antingen faxa eller posta blanketten. Efter att lånet bundits skickar vi en bekräftelse till dig. Ring oss gärna på telefon 0771-544 544 om du har några frågor.

  Faxa

  Skriv ut och fyll i blanketten. Faxa den sedan till oss på faxnummer: 0752-48 47 69. Vi binder ditt lån samma dag om vi får blanketten innan kl 16.00. Annars binds lånet följande bankdag. Har du faxat in blanketten måste även originalet skickas till oss inom två dagar.


  Posta

  Du kan också posta bindningsblanketten. Lånet binds den dagen postad bindningsblankett inkommer till banken.

  Skicka blanketten till:

  Danske Bank, Sverige Filial Personal Banking Operations Box 328 581 03 Linköping