KONTOPAKET

Danske Start

Kontopaketet Danske Start: För barn mellan 11 - 17 år.


Vad är ett kontopaket?

Ett kontopaket innefattar kort sagt ett konto med alla de tjänster du behöver för att sköta din vardagsekonomi.

Varför välja Danske Start?

Danske Start är ett kostnadsfritt kontopaket för dig mellan 11-17 år. Det innehåller basutbudet för din vardagsekonomi. Du får ett Mastercard Bankkort Start som du kan använda för inköp såväl som för kontantuttag. Med våra appar till smartphone och surfplatta har du koll på pengarna och kan också hantera ditt eget konto. Du får tillgång till vår internetbank Hembanken där du kan kontrollera ditt saldo och dina transaktioner samt utföra överföringar och betalningar. Med Swish kan du skicka och ta emot pengar via mobilen – snabbt och enkelt. 

Vår kundservice finns tillgänglig för dina frågor både online och via telefon. Via telefon kan du också få hjälp att utföra dina bankärenden när det passar dig, även på kvällar och helger.


Så här kommer du igång

 • Så här gör du om ditt barn redan är kund i Danske Bank

  1. Är barnet redan kund i banken beställer du som vårdnadshavare Danske Start via Kundservice.
  2. Kundservice kommer att skicka ett avtal som sedan ska signeras av båda vårdnadshavarna, om två finns. Är ni kunder i banken kommer det till internetbanken för digital signering. Avtalet kan också signeras via mobilbanken. Är ni inte båda kunder kommer avtalet hem i brevlådan. 
  3. Bekräftelsebrev, kortet Danske Start, kodboxen och PIN-koder för kort och kodbox kommer med posten. Nu kan ditt barn ladda ner Danske Start till sin mobil och logga på med personnummer och kod från kodboxen. Ladda ner appen i AppStore eller Google Play.
  4. Barnet kan nu börja använda Danske Start. Barnet ser de konton som barnet har tillgång till.
 • Så här gör du om ditt barn är ny kund i Danske Bank

  1. Bli kund och beställ
   För att beställa Danske Start till ditt barn behöver barnet vara kund hos oss och det ansöker ni som vårdnadshavare om genom att klickar på nedan länk. Via formuläret beställer du också Danske Start till ditt barn. Gå vidare och bli kund.
  2. Du skickar in ansökan genom att klicka på ”Skicka”. Vi kontrollerar att ansökan är godkänd och om ansökan är komplett skickas ett avtal. Är ni kunder i banken kommer det till internetbanken för digital signering. Avtalet kan också signeras via mobilbanken. Är ni inte båda kunder kommer avtalet hem i brevlådan. Vi kontaktar er om ansökan behöver kompletteras.
  3. Bekräftelsebrev, kortet Danske Start, kodboxen och PIN-koder för kort och kodbox kommer med posten. Nu kan ditt barn ladda ner Danske Start till sin mobil och logga på med personnummer och kod från kodboxen . Ladda ner appen i AppStore eller Google Play
  4. Barnet kan nu börja använda Danske Start

Frågor & svar om Danske Start

Relaterat innehåll