Tips &
inspiration

Ta del av inspiration och tips från Danske Banks specialister inom bland annat Cash Management, valuta, hållbarhet, finansiering, trade finance och supply chain. Här finns artiklar, filmer och webinar. 

Prata med oss om ditt företags utmaningar och möjligheter.

Bli kontaktad

Anders Gullesjö och Yrr Ahlklo

Viktigt att tänka på för företag i expansion

Företag som expanderat i Norden och internationellt behöver tillgång till expertis och lösningar inom ett flertal områden. Genom en lokal närvaro i de nordiska länderna, UK och Polen, en gemensam plattform över länder där vi har verksamhet, en genomtänkt valutastrategi och kundanpassade likviditets- och treasurylösningar, kan vi tillhandahålla vad många företag i tillväxt efterfrågar.

Läs artikeln

Pontus och Gustav

Företagens leveranskedjor kan utmanas när Europa ställer om

Europa har sikte på att öka sin självförsörjandegrad och tillverka minst 40 % av EU:s behov av grön teknologi när det gäller bland annat sol, vind och batterilagring. Detta för att ställa om mot ett fossilfritt samhälle och samtidigt minska beroendet av Kina.  Sverige kan ta en ledande position tack vare våra sällsynta jordartsmetaller men en ökad produktion i EU kommer ställa krav på företagen. 

Läs artikeln


Anders Gullesjö

Så kan företagets finansiella risker minska

Marknadsläget för svenska företag är svårare än på länge och osäkerheten kring framtiden är stor. Några av de parametrar företagen behöver ta i beaktande är kostnadsökningar och utmaningar i leveranskedjor, identifiering av likviditetsbehov och affärs- och valutarelaterade risker. Att aktivt arbeta för att reducera risker spelar en allt större roll i företagens beslutsprocesser. 

Läs artikeln 


Allt fler företag i tillväxt behöver finansiella ekosystem

Det råder inte brist på utmaningar för svenska företag. Höga räntor, inflation och en svag valuta gör att osäkerheten om framtiden ökat. När företag tar komplexa beslut ställer det krav på deras finansiella partners i att kunna erbjuda allt från strategisk rådgivning, analys, valutarådgivning och cash management-lösningar.

Läs artikeln

Tips från hållbarhetsspecialisterna: klimatomställning för fastigheter – "Agera i tid"

35963271-e411-457b-a945-c2898afc9799


Lär av storbolagen – så kan du öka företagets finansiella stabilitet

71900244-aaa3-4b7a-8636-ff9ef000d77f


Så kan du säkra affären när du handlar med nya länder

34733705-d24b-4741-b5b0-9ed1d08b9011


man i kostym plus texten spiken i kistan för handeln med kina?
Sammanfattning av trendrapport

Trendspaning: Blir hållbarhetsriskerna spiken i kistan för handeln med Kina?

Kina har sedan länge varit en viktig del av den globala produktionen och komponentförsörjningen. Under pandemin blev det tydligt att företagen blivit alltför sårbara. Nu adderas hållbarhetsriskerna. Vågar företag handla med Kina i framtiden? Läs en sammanfattning av en trendanalys av Pontus Sellberg, Senioranalytiker på Danske Bank. 

Till trendrapport

Urban Changemakers

Idag bor 67% av jordens befolkning i städer, om 20 år kommer den siffran ha växt till 80%. För att klara av de hållbarhetsutmaningar som växande städer innebär krävs innovation och hållbara lösningar. Urban Changemakers är ett initiativ för att skapa möten för samtal, inspiration och diskussioner med målet att accelerera omställningen.

Läs mer om Urban Changemakers

Rakare väg mot hållbara lösningar. Vi hjälper företag med framtidens finansiering.

Läs artiklar på temat hållbarhet, ta reda på mer om våra gröna lån och kom i kontakt med oss.

Läs mer

man i slips och kavaj

Klimatomställning för fastigheter – "Agera i tid"

Fastighetssektorn står för cirka 40 procent av Sveriges totala energiförbrukning. Av både hållbarhets- och kostnadsskäl är det läge att se över fastigheternas energiprestanda.  Våra hållbarhetsspecialister Sara Lindahl och Gustav Runeberg Schultz berättar om tre viktiga anledningar för företag att utreda möjligheterna att sänka sin energianvändning. Det är viktigt att agera i tid för ökad möjlighet till finansiering.

Läs artikeln

man vid dator tittar på mobil

Så kan du säkra affären när du handlar med nya länder

En volatil världsekonomi och orolig geopolitik pressar världshandeln och gör att nya länder träder fram som möjliga marknader. För svenska bolag som handlar med utlandet innebär det möjligheter – men också risker, eftersom betalningar och värdekedjor behöver ses över på nytt. Danske Banks specialister möter ofta företag som vill ha hjälp kring dessa frågor och råd kring trender och risker. Se tips från Pontus Sellberg, Senior Industry Analyst och Christian Pettersson, Head of Trade Finance Sales Sweden.

Läs artikeln

takträdgårdar

Lär av storbolagen – så kan du öka företagets finansiella stabilitet

Storbolag har ofta egna avdelningar som hanterar valutasäkring, finansiering och kassaflödesprognoser. Men fler företag än så kan ta efter det sättet att arbeta och ha möjlighet att minska den finansiella risken och förbättra sin likviditet, genom att använda bankernas rådgivning och avancerade verktyg.

Läs artikeln

Text urban changemakers

Leasing och avbetalning kan accelerera en grön omställning

I ett ansträngt konjunkturläge är en av de största prioriteringarna för företagen att behålla likviditet i bolaget för att hantera kassaflödet. Det innebär ofta att investeringar i ny miljövänlig teknik skjuts på framtiden. Men genom att finansiera nyinvesteringar via leasing  belastas inte kassaflödet och hållbara investeringar kan prioriteras.

Läs artikeln

Läs mer om företagsleasing

Vid strategiska beslut och vägval

Med specialiserad rådgivning, analys och tjänster arbetar vi tillsammans med våra kunder för att frigöra potentialen i människor och företag. Oavsett om du har planer för en exit eller expansion och oberoende av vilket läge ni står inför, finns vi här för dig. Danske Bank kan erbjuda lokala team med internationell expertis, skräddarsydda utifrån ditt företags finansiella behov.

Till vårt företagserbjudande

Artiklar på tema hållbarhet

 

Till artiklarna

Fler nyheter, inspiration & webinars

Senaste nytt om de globala marknaderna 

På Nextconomy hittar du nyheter, börsanalyser och expertkommentarer på aktuella händelser på de globala marknaderna.

Danske Banks Nyhetsportal


Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.