Tips &
inspiration

Ta del av inspiration och tips från Danske Banks specialister inom bland annat Cash Management, valuta, hållbarhet, finansiering, trade finance och supply chain. Här hittar du exempelvis artiklar, filmer och webinar. 

Danske Bank 

I stunder som avgör framtiden har vi med finansiell kraft  hjälpt privatpersoner och företag att ta beslut och välja väg framåt. Med specialiserad rådgivning, analys och tjänster arbetar vi tillsammans med våra kunder för att frigöra potentialen i människor och företag.

Prata med oss om ditt företags utmaningar och möjligheter.

Bli kontaktad

Tips från hållbarhetsspecialisterna: klimatomställning för fastigheter – "Agera i tid"

35963271-e411-457b-a945-c2898afc9799

Lär av storbolagen – så kan du öka företagets finansiella stabilitet

71900244-aaa3-4b7a-8636-ff9ef000d77f

Så kan du säkra affären när du handlar med nya länder

34733705-d24b-4741-b5b0-9ed1d08b9011
man i kostym plus texten spiken i kistan för handeln med kina?
Sammanfattning av trendrapport

Trendspaning: Blir hållbarhetsriskerna spiken i kistan för handeln med Kina?

Kina har sedan länge varit en viktig del av den globala produktionen och komponentförsörjningen. Under pandemin blev det tydligt att företagen blivit alltför sårbara. Nu adderas hållbarhetsriskerna. Vågar företag handla med Kina i framtiden? Läs en sammanfattning av en trendanalys av Pontus Sellberg, Senioranalytiker på Danske Bank. 

Till trendrapport

Urban Changemakers

Idag bor 67% av jordens befolkning i städer, om 20 år kommer den siffran ha växt till 80%. För att klara av de hållbarhetsutmaningar som växande städer innebär krävs innovation och hållbara lösningar. Urban Changemakers är ett initiativ för att skapa möten för samtal, inspiration och diskussioner med målet att accelerera omställningen.

Läs mer om Urban Changemakers

Rakare väg mot hållbara lösningar. Vi hjälper företag med framtidens finansiering.

Läs artiklar på temat hållbarhet, ta reda på mer om våra gröna lån och kom i kontakt med oss.

Läs mer

Text urban changemakers

Leasing och avbetalning kan accelerera en grön omställning

I ett ansträngt konjunkturläge är en av de största prioriteringarna för företagen att behålla likviditet i bolaget för att hantera kassaflödet. Det innebär ofta att investeringar i ny miljövänlig teknik skjuts på framtiden. Men genom att finansiera nyinvesteringar via leasing  belastas inte kassaflödet och hållbara investeringar kan prioriteras.

Läs artikeln

Läs mer om företagsleasing

man i slips och kavaj

Klimatomställning för fastigheter – "Agera i tid"

Fastighetssektorn står för cirka 40 procent av Sveriges totala energiförbrukning. Av både hållbarhets- och kostnadsskäl är det läge att se över fastigheternas energiprestanda.  Våra hållbarhetsspecialister Sara Lindahl och Gustav Runeberg Schultz berättar om tre viktiga anledningar för företag att utreda möjligheterna att sänka sin energianvändning. Det är viktigt att agera i tid för ökad möjlighet till finansiering.

Läs artikeln

man vid dator tittar på mobil

Så kan du säkra affären när du handlar med nya länder

En volatil världsekonomi och orolig geopolitik pressar världshandeln och gör att nya länder träder fram som möjliga marknader. För svenska bolag som handlar med utlandet innebär det möjligheter – men också risker, eftersom betalningar och värdekedjor behöver ses över på nytt. Danske Banks specialister möter ofta företag som vill ha hjälp kring dessa frågor och råd kring trender och risker. Se tips från Pontus Sellberg, Senior Industry Analyst och Christian Pettersson, Head of Trade Finance Sales Sweden.

Läs artikeln

takträdgårdar

Lär av storbolagen – så kan du öka företagets finansiella stabilitet

Storbolag har ofta egna avdelningar som hanterar valutasäkring, finansiering och kassaflödesprognoser. Men fler företag än så kan ta efter det sättet att arbeta och ha möjlighet att minska den finansiella risken och förbättra sin likviditet, genom att använda bankernas rådgivning och avancerade verktyg.

Läs artikeln

man i kavaj

Trendspaning om handeln med Kina

Vågar företag handla med Kina i framtiden? Läs en sammanfattning av en trendanalys av Pontus Sellberg, Senioranalytiker på Danske Bank. 

Till trendrapport

Artiklar på tema hållbarhet

 

Till artiklarna

Fler nyheter, inspiration & webinars

Senaste nytt om de globala marknaderna 

På Nextconomy hittar du nyheter, börsanalyser och expertkommentarer på aktuella händelser på de globala marknaderna.

Danske Banks Nyhetsportal


Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.

Content is loading