Undersökningen ”Företagens villkor och verklighet” visar att så många som 70 procent av Sveriges små och medelstora företag vill expandera. Oavsett om målet är att växa via ökad omsättning och fler medarbetare eller genom att skala upp verksamheten med en förbättrad affärsmodell och tydligare organisationsstruktur, krävs detaljerad planering – både innan och i takt med tillväxten.

Vi på Danske Bank har lång erfarenhet av att hjälpa företag växa och vet att det är en stor utmaning med alltifrån strategi och ekonomi till att få alla delaktiga på resan. Därför har vi tagit fram tre olika guider som kan hjälpa dig att skapa tillväxt som är effektiv, konkurrenskraftig och långsiktigt lönsam. I guiderna får du konkreta tips på hur du bäst förbereder ditt företag, verkställer planer, finner stöd och finansiering samt hur du utvärderar insatserna.

Gör dig redo för tillväxt

Förverkliga din tillväxtplan

Kontrollera status på dina tillväxtinitiativ

Inspiration och råd som ger resultat

Vill du ta del av andra företagares erfarenhet och råd kring expansion? Då kan du gå in på vår webbplats och läsa artiklar såsom ”Tillväxt är ingen quickfix”, som handlar om entreprenören och krögaren Pontus Frithiof, eller ”Stadium – rörelse på lekfullt allvar” där Karl Eklöf, CEO, berättar om hur Stadium integrerar den fysiska och digitala världen i nya koncept. Du kan också läsa mer om hur vi kan hjälpa ditt företag under tillväxtresan – nu och i framtiden.

Så här skapar du tillväxt

Om du är redo att ta ditt företag till nästa nivå har vi skapat några guider som kan hjälpa dig att arbeta strukturerat med att skapa tillväxt.

Läs mer