Ta betalt med Samsung Pay

Nu kan du som företagare ta betalt via Samsung pay. Kunden kan enkelt betala med sin Samsung telefon eller klocka. Samsung Pay är en säker betalfunktion som redan idag fungerar med de flesta betalterminaler.


Så här tar du betalt med Samsung Pay

1344B03E22A9F926 • Enkelt – Samsung Pay fungerar redan på nära 100% av alla betalterminaler, som handlare behöver du inte göra något för att kunna ta emot betalningar. Det enda som behövs är att terminalen har en kortläsare (där man kan dra ett kort) eller kan ta emot kontaktlösa betalningar (NFC) .
 • Säkert – Samsung Pay är säkert för både dig och dina kunder.
 • Snabbt – Med Samsung Pay betalar kunden snabbt och smidigt att med sin telefon eller smartklocka genom att hålla enheten intill betalterminalen.
samsung pay på mobil framför flera kreditkort

Frågor och svar om Samsung Pay

 • Vad behöver jag som handlare göra för att komma igång med Samsung Pay?

  Som handlare behöver du inte göra något för att komma igång, Samsung Pay fungerar redan på nära 100% av alla betalterminaler. Det enda som behövs är att terminalen har en magnetläsare (där man kan dra ett kort) eller kan ta emot kontaktlösa betalningar (NFC) .
 • Hur betalar jag med Samsung Pay vid kassan?

  1. Starta Samsung Pay genom att svepa uppåt från skärmens nedre kant eller öppna appen från hemskärmen.
  2. Välj kortet som du vill betala med genom att svepa åt vänster eller höger.
  3. Verifiera dig med fingeravtryck, iris eller PIN-kod och håll telefonen intill betalterminalen för att slutföra transaktionen.
 • Går det att använda Samsung Pay för att betala online eller göra köp inuti appar?

  Under 2018 kommer flertalet handlare kunna erbjuda Samsung Pay som betalsätt online och i appar.
 • Hur häver jag en betalning som har gjorts med Samsung Pay?

  Du kan häva en betalning som gjorts med Samsung Pay på samma sätt som du gör när du använder ditt fysiska bankkort. Det exakta förfarandet beror på butiken och din kortutfärdares policy och regler.
 • Hur får jag återbetalningen för ett returnerat köp när jag har använt Samsung Pay?

  Återbetalningar av köp som gjorts med Samsung Pay hanteras på samma sätt som med ett fysiska bankkort – enligt butikens policy och regler för retur och återköp. När kortterminalen är redo för en retur aktiverar du ditt Samsung Pay och därefter placerar du enheten mot kortläsaren (vid NFC-läsaren eller där kortet vanligtvis dras). Om returkvitto vanligtvis skrivs ut, så görs det även nu. För att få in pengarna på samma kort så måste kunden använda samma telefon och kort som kunden använde sig av vid köpet.
 • Varför visas knappen "Försök igen" när jag försöker göra en betalning?

  Knappen ”Försök igen” visas när tidsgränsen för transaktionen har överskridits och enheten inte har detekterat NFC-betalning eller tagit emot en avisering om en genomförd betalning.

  Med knappen ”Försök igen” kan du prova att genomföra betalningen en gång till utan att behöva använda ditt fingeravtryck eller din PIN-kod.

  När en NFC-transaktion har genomförts kommer knappen ”Försök igen” inte att visas. Om du får en avisering om en genomförd transaktion kommer inte heller knappen att visas.
 • Transaktionen misslyckade och jag fick ett meddelande om svagt batteri i telefonen.

  Du behöver minst 5 % batteri kvar för att kunna göra betalningar med Samsung Pay.
 • Behöver jag använda pinkod i betalterminalen?

  Det beror på betalterminalen. Om terminalen frågar efter pinkod, så är det koden till ditt fysiska betalkort som ska anges. För betalterminaler som använder NFC behöver du oftast inte använda PIN-kod.
 • Hur nära kortläsaren måste enheten vara för att MST ska fungera?

  Enheten måste hållas minst 1 cm eller närmare kortläsaren för att MST ska fungera.
 • Butikens betalterminal har inte NFC eller så har de inte aktiverat NFC i sin kortläsare. Kan jag ändå använda Samsung Pay för betalning?

  Ja det går alldeles utmärkt, eftersom Samsung Pay förutom NFC även använder sig av Samsungs specialutvecklade MST-teknik (Magnetic Secure Transmission). På de betalterminaler som NFC inte är aktiverat så håller du istället enheten mot kortläsaren, där du vanligen skulle dragit ditt kort. Kortläsaren är oftast placerad på höger sida av betalterminalen.

Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.