Power of Equality

Alla tjänar på en jämställd ekonomi.

Var med på tjejkväll med börsen
64530933-00090251-465be674
64530933-00090251-465be674


Tjejkväll med börsen 7 september

Möt Börsens vd Fredrik Ekström, Europeiska Noteringschefen Adam Kostyal, Johanna Norberg vd Danske Bank och Sparekonom Maria Landeborn. Vi har också bjudit in några spännande bolag och ger dig en inblick i bolagen bakom aktierna.

Eventet är kostnadsfritt. Sändningen kan ses på denna sida. Anmäl intresse för eventet på facebook för att få en påminnelse.

Till eventet på Facebook

Glöm inte att betala räkningen till dig själv

Snart trillar lönen in på kontot igen och löning innebär ju som bekant att det är dags att betala räkningar. Efter sommarens alla semesterutgifter kan det nu vara dags att betala en ”räkning” till dig själv. 

Tre tips för din egen framtidsprognos

Bitcoin – mot himlen eller graven?

Dagens Industris podd, Smarta Pengar, tog i förra avsnittet upp Bitcoin. Allt fler läsare har hört av sig med frågor. Vissa är skeptiska, andra frälsta. 

Maria Landeborn kommenterar

Börja spara till barn

Att komma igång med ett sparande till sitt barn eller barnbarn är inte så svårt som många tror. Men innan du kommer igång kan du behöva tänka igen ett par saker för att få bra förutsättningar för att pengarna som du sparar ska kunna växa.

Se filmen om att börja spara till barn

Så kommer du igång med ditt fondsparande

Maria Landeborn tipsar om hur du enkelt kommer igång.

9882affe-00090251-3ea753cd


Mer om sparande

Förslaget att öka beskattningen av kapital får förödande konsekvenser

Förödande konsekvenser väntar om Socialdemokraternas arbetsgrupps förslag att öka beskattningen av kapital och sätta ett tak för sparande i ISK går igenom. Påverkan på vanliga löntagares långsiktiga sparande skulle bli kännbar. 

Till artikeln

Podcast

Lyssna gärna på Danske Banks podcast Nextconomy. Våra experter Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman pratar om olika ämnen kring investeringar och finansiell rådgivning. Avsnitten släpps varannan vecka och är cirka 25 minuter långa. Du kan lyssna på avsnitten via Soundcloud, Spotify och Podcaster. 

Lyssna på podden

Så väljer du rätt fond i sparandet

Hur väljer du vilka fonder du ska placera dina pengar i? Ett vanligt sätt är att gå in och titta i topplistan över vilka fonder som gått bäst det senaste året, och sedan satsa på en av dem. Ett annat sätt är att först och främst leta efter fonder med en låg avgift. Båda sätten riskerar att leda dig fel.

Till artikeln