Power of Equality

Vi vill hjälpa fler kvinnor att ta ägarskap för sin egen ekonomi för att kunna skapa sig friheten att göra de val som är viktiga idag och i framtiden.


Alla tjänar på en jämställd ekonomi

Kvinnor och män föds med samma innovationsförmåga och samma förmåga att leda bolag och fatta ekonomiska beslut. Vi vill få fler kvinnor att ta ansvar för sin egen ekonomi och sin egen framtid.

Ett sparande kan se ut på många olika sätt. Vill du finansiera en ny bostad, spara ihop en buffert till barnen, en resa, eller skapa utrymme för det oförutsedda i vardagen. Om du har en sparhorisont som sträcker sig över ett par år så är vårt generella tips att placera dem i sparformer med större möjlig avkastning – exempelvis fonder. De allra flesta kan hitta en ledig hundralapp i sin månadsbudget - och det är allt som behövs. Vi har flera olika lösningar och våra rådgivare hjälper dig gärna att se över ditt sparande.

Boka eMöte

Tjejkväll med börsen

Nu är det dags för 2022 års upplaga av Tjejkväll på Börsen. Den 6 oktober sänder vi live från Nasdaq och ni kommer få träffa en mängd spännande personer och bolag. Ni kommer också ha möjlighet att ställa frågor om börsen, aktier och sparande. Eventet kommer att sändas digitalt och länk till eventet kommer att finnas här. Vill du läsa mer eller passa på att ställa frågor redan nu?

Anmäl intresse i vårt Facebook-event här

Checklista — kom igång med ditt sparande

En god tanke att ha med sig är att inte spara ”det som blir över” varje månad. Utan börja varje månad med att sätta av det du har bestämt att du ska spara. En tumregel brukar vara att man ska spara 10 procent av sin inkomst efter skatt. Kan du inte lägga undan 10 procent? Lägg undan så mycket du känner att du har möjlighet att spara. Även om det bara handlar om en 100-lapp.

Visste du att:

  • 1/5 kvinna i Sverige helt saknar sparande? 
  • 1/4 kvinna har inte råd att separera?
  • 70% av alla föräldrardagar togs ut av kvinnor förra året?

Skapa friheten att göra de val som är viktiga för dig, idag och i framtiden. 

 

26383a0a09fa47669812c0b13b096704


Glöm inte att betala räkningen till dig själv

Snart trillar lönen in på kontot igen och löning innebär ju som bekant att det är dags att betala räkningar. Efter sommarens alla semesterutgifter kan det nu vara dags att betala en ”räkning” till dig själv. 

Tre tips för din egen framtidsprognos


3 vanliga tankefel på börsen

Psykologi är viktigt på börsen. Det kan få dig att undvika misstag. Du tjänar på att veta hur du själv fungerar när du ställs inför beslut.
Läs mer om betydelsen av psykologi på börsen

Fler artiklar


Vad du ska tänka på när du går på visning
En checklista med 7 punkter om vad du ska tänka på när du går på visning.
Vad ska jag tänka på när jag går på visning?

Så väljer du rätt fond
Hur väljer du vilka fonder du ska placera dina pengar i?
Så väljer du rätt fond i sparandet

Podcast
Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman diskuterar olika ämnen kring investeringar och finansiell rådgivning.
Lyssna på podden

Kom igång med ditt sparande idag

Att placera behöver inte vara svårt – våra rådgivare hjälper dig att se över ditt sparande så att du kan komma igång.
Boka ett kostnadsfritt eMöte med en av våra rådgivare.

Relaterade


Vad händer på börsen i höst?

Trendspaning på börsen - Det här ska du ha koll på i höst!

b9e1a888-00090251-53b547f7


Mer om sparande

Förslaget att öka beskattningen av kapital får förödande konsekvenser

Förödande konsekvenser väntar om Socialdemokraternas arbetsgrupps förslag att öka beskattningen av kapital och sätta ett tak för sparande i ISK går igenom. Påverkan på vanliga löntagares långsiktiga sparande skulle bli kännbar. 

Till artikeln

Podcast

Lyssna gärna på Danske Banks podcast Nextconomy. Våra experter Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman pratar om olika ämnen kring investeringar och finansiell rådgivning. Avsnitten släpps varannan vecka och är cirka 25 minuter långa. Du kan lyssna på avsnitten via Soundcloud, Spotify och Podcaster. 

Lyssna på podden

Så väljer du rätt fond i sparandet

Hur väljer du vilka fonder du ska placera dina pengar i? Ett vanligt sätt är att gå in och titta i topplistan över vilka fonder som gått bäst det senaste året, och sedan satsa på en av dem. Ett annat sätt är att först och främst leta efter fonder med en låg avgift. Båda sätten riskerar att leda dig fel.

Till artikeln

Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.