Jultips för företagare

Njut av dina lediga dagar under julen - förbered dig och dina anställda

 • Planera

  Var ute i god tid
  Lägg in viktiga telefonnummer till banken i din mobil och förbered företagets vikarier så att de har nödvändig information lätt tillgänglig.

  Beställ engagemangsspecifikationer
  Glöm inte att beställa engagemangsspecifikationer i god tid. Enklaste sättet är att redan nu gå till bankens hemsida och under digitala tjänster välja Revisorportal. Där kan du som företrädare för bolaget beställa ett engagemangsbesked som levereras direkt till bolagets revisor när det är klart. Leveransen sker digitalt och revisorn kan se och ladda ner beskedet med hjälp av sitt BankID. Tänk också på att bolagets revisor själv kan beställa engagemangsspecifikationen via denna sida. Leverans sker inom 3-4 bankdagar och den angivna revisorn får ett meddelande via mail.

  Se över och uppdatera fullmakterna i Business Online
  Uppdaterade fullmakter i Business Online underlättar för behöriga vikarier att utföra viktig och nödvändig administration när ordinarie personal är på semester. Du kan exempelvis aktivera och ta bort en vikaries access till Business Online via Business appen på din mobil eller surfplatta.

  Skicka meddelanden via Business Online för säker kommunikation
  Vid frågor kan du enkelt komma i kontakt med oss och våra duktiga specialister via Business Online. Under menyn ”Kontakt och Hjälp” kan du skapa meddelanden för en säker kommunikation med banken. Det innebär att de meddelanden du skickar till oss är krypterade och därmed är utan risk att någon obehörig kan läsa informationen.
  • Logga in i Business Online
  • Klicka på menyn ”Kontakt och Hjälp”
  • Välj ”Nytt meddelande” under ”Kontakt”.

  Identifiering vid kontakt med Kundservice Företag
  För att vi ska kunna hjälpa till på bästa sätt är det viktigt att företagets representanter och semestervikarier kan identifiera sig med mobilt bankID, kodbox (privata kodboxen för Hembankens login) eller kontrollfrågor vid kontakt med banken.

  Signera dokument digitalt - var du än är
  • Snabbt: Med digital signering kan du signera dina dokument när det passar dig och utan att invänta postgången. Om ni är flera som ska signera dokumenten slipper ni skicka dokumenten mellan er.
  • Smidigt: Logga in på vår hemsida med hjälp av ditt BankID och läs samt signera dokumentet via din dator, telefon eller surfplatta.
  • Säkert: Med digital signering vet du att rätt personer signerar dokumenten. Dessutom arkiveras signerade dokument digitalt och är åtkomliga för dig så länge du är registrerad som firmatecknare för företaget.
  kvinna med glasögon Susanne Urman, Företagsrådgivare
 • Betala

  Företagskort för alla situationer
  Flertalet anställda har emellanåt utgifter i tjänsten. Med varsitt kort blir rutinerna och administrationen avsevärt mycket enklare. Vi har kortlösningar anpassade till företagets samtliga behov - för inköp, representation och resor. Från enkla betalkort till exklusiva kort med omfattande försäkringar som även täcker privat resande med familjen.

  Läs mer och jämför företagskort

  Gemensam PIN-kod för både privata kort och företagskort
  Du har möjlighet att ha samma PIN-kod på alla dina kort i banken – det blir lättare att komma ihåg.
  Du beställer gemensam PIN-kod genom att ringa Kundservice Företagskort på telefon 0771- 560 560 så hjälper vi dig (kostnad kan tillkomma beroende på korttyp).

  Läs mer om gemensam PIN kod

  Rabatt på hyrbil och bensin
  Med företagskort Classic, Gold och Platinum får du rabatt när du hyr bil hos Hertz eller när du tankar på Preem.

  Läs mer om våra rabatter

  kvinna som betalar räkningar i hemmet

  Årsskifte 2018/2019 - stopptider för betalningar och löner

  Vi närmar oss årsskiftet och här kommer information om stopptider för senast möjliga leveranstidpunkt via Business Online.

  Läs mer

 • Håll koll

  Ladda ned våra appar till mobiler och surfplattor
  Du som har Business Online kan ladda ner våra appar för mobiler och surfplattor. Med våra mobila lösningar sköter du enkelt dina bankaffärer – oavsett tid och plats. Apparna Mobile Business och Tablet Business ger dig ökad kontroll och underlättar ditt dagliga arbete. Du kan godkänna samtliga typer av betalningar och även göra lokala betalningar i alla länder där Danske Bank finns. All informationen är i realtid, vilket gör att du alltid är uppdaterad om de senaste händelserna.

  Läs mer om Mobile Business och Tablet Business

  Om du blir av med ditt kort
  Har du blivit av med ditt kort är det viktigt att du genast spärrar det. Har ni beställt kortmodulen i Business Online kan ni själva administrera/spärra kort med företagets betalningsansvar. Du kan också ringa till Kundservice Företagskort på 0771-560 560 dygnet runt så hjälper vi dig. Är du personligt betalningsansvarig för ditt kort, och har internetbank privat, kan du själv spärra och beställa nytt kort där.

  Notifieringsservice
  Vi förbättrar ständigt Business Online, du kan till exempel få ett meddelande när en viktig händelse inträffar. Du bestämmer själv vad som är viktigt för dig och via vilken kanal du vill få meddelandet. Som användare kan du själv beställa vad du vill prenumerera på. Du hittar ”Notifieringsservice” under menyn ”Kontakt och Hjälp”.
  Du börjar med att registrera ditt mobiltelefonnummer och din e-postadress i fliken Profil, sedan kan du registrera de prenumerationer som passar dig. För vissa av de meddelanden som skapas tar vi ut en mindre avgift.

  Se upp för fakturaskojare
  Här hittar du varningar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder med mera från Svensk Handel samt rapporter och varningar från Förenade Bolag.

  Läs mer på Svensk Handel Varningslistan Förenade Bolag

  Gör så här vid bluffakturor
  Om företaget blir drabbad av en bluffaktura, det vill säga en faktura för en tjänst eller vara du inte har beställt eller som du vilseletts att beställa, är det viktigt att veta hur du bör agera. Bolagsverket och Polisen har tillsammans tagit fram ett dokument hur man bör gå till väga.

  Så här bestrider du en bluffaktura

  juldekorationer

Relaterat innehåll


Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.