bild på mobiltelefon och dator med lås på 

Keep it safe: Säkerhet på internet

Internet är fantastiskt – med hjälp av digitala enheter från fickstorlek och uppåt kan du nå hela världen från soffan eller skrivbordet. Men det är viktigt att komma ihåg att förbindelsen fungerar åt båda hållen. Är du inte försiktig, kan du oavsiktligt ge andra tillgång till personuppgifter som är lagrade på din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Ett sådant misstag kan stå dig dyrt. Om du tror att obehöriga kan ha fått tillgång till dina personuppgifter kan vi hjälpa dig – även om du än så länge bara misstänker att det kan ha skett.

Lyckligtvis kan sådana incidenter förhindras. ”Keep it safe” är vårt erbjudande till dig och alla andra som vill hålla sig ajour om IT-säkerhet och ha kontroll över vem som har tillgång till privata uppgifter. ”Keep it safe” innehåller goda råd om säkert beteende på internet. Du kan också använda det för att ta reda på hur exponerad du är och för att lära dig om de vanligaste formerna av bedrägeri och allt du behöver veta om IT-säkerhet.

Vårt säkerhetsarbete

Vårt fokus är att ta tillvara alla de möjligheter som digitalisering erbjuder, exempelvis i form av nya, förbättrade och mer användarvänliga produkter och lösningar åt våra kunder. Det här innebär också att vi har ett ansvar för att se till att våra medarbetare håller en hög IT-säkerhetsnivå. Vi strävar efter att leva upp till det ansvaret och se till att alla – både personal och kunder – får tillgång till goda råd, expertkunskaper och tjänster som kan motverka cyberbrott effektivt.

 Till kundservice för frågor och svar

Vilken IT-typ är du?

Hitta din IT-typ och täpp igen dina säkerhetshål.

Welcome

Jag skulle kunna komma på tanken att … :

>

Resultat:
Det-går-nog-typen Totalt-likgiltig-typen Orkar-inte-typen Myyycket-försiktig-typen Jag-sa-ju-det-typen

Även om du har koll på Instagram – och kan ditt operativsystem – så finns det hål i din IT-säkerhet. Fortsätt att kasta dig ut, men var uppmärksam på fallgroparna. Då kommer dina personuppgifter fortfarande att vara personliga.

Du funderar inte särskilt mycket över IT-säkerhet till vardags och det intresserar dig egentligen inte heller. Men om du inte tittar upp då och då står dina digitala dörrar vidöppna. Det låter kanske tråkigt, men det är i alla fall bättre än att bli hackad imorgon.

Du vet det egentligen mycket väl. Men det finns alltid det ena eller andra som gör att du aldrig riktigt får lösenordet bytt, programvaran uppdaterad, kollar avsändaren på länkar och allt det andra. Men du kan undvika en massa slit – och risker – om du bara gör detta:

Du går försiktigt fram – och det är bra. Men du ska inte hålla tillbaka så mycket att det slutar med att du skippar uppdateringar och andra goda vanor som stärker din IT-säkerhet. Behåll din skepsis, men gör dig själv en tjänst och lär dig ett par tumregler så att du kan ta del av de digitala möjligheterna på ett säkert sätt.

Du har koll på dina prylar och vet det mesta om IT-säkerhet. Det är till dig folk ringer – eller borde ringa – när något inte fungerar eller ser konstigt ut. Men världen förändras självklart hela tiden så fortsätt att vara ett föredöme och håll dig uppdaterad .>


Gör inget på internet 
som du inte skulle göra i verkligheten

Det är ingen större skillnad på hur du bör bete dig på nätet och i verkligheten, var noga med vem du lämnar ut din privata information till.

A49961AA22A9F926

 

De fyra viktigaste råden om säkerhet

 • Uppdatera alltid program och appar

  • Uppdatera antivirusprogram och brandväggar
  • Uppdatera alla andra program och appar  
 • Använd säkra lösenord

  • Använd säkra lösenord till dina användarprofiler
  • Använd lösenord som är svåra att gissa
  • Byt lösenord ofta
  • Lämna aldrig ut dina lösenord till någon
 • Var försiktig med att klicka på länkar eller bifogade filer

  • Var försiktig med e-postmeddelanden eller sms där du uppmanas att klicka på länkar eller bifogade filer
  • Var särskilt uppmärksam när det gäller e-postmeddelanden från personer du inte känner, och från banker eller andra officiella avsändare
 • Lämna aldrig ut din personliga information till andra

  • Lämna aldrig ut dina personuppgifter, som personnummer, kontonummer, betalkortsinformation och så vidare
  • Svara aldrig på e-post eller sms där du blir ombedd att ange personlig information och lämna heller aldrig sådana upplysningar i telefonsamtal

Kontakta oss

Kundservice Privat

0752-48 45 42

Måndag - Fredag 08:00 -17:00
Lördag – Söndag 10:00 – 16:00
Se avvikande öppettider

Spärr av kort

0771-570 570 Öppet dygnet runt
 • Ring
 • Hitta oss

  Hitta kontor

 • Chatta

Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.