Nyheter &
inspiration

Ta del av samlade nyheter och inspiration. Här hittar du bland annat webinar, artiklar, kundcase och olika rapporter som du kan ha användning för i din dagliga privatekonomi. 

Bli svårlurad

Allt fler utsätts för bedrägerier där man luras att lämna ut sina personliga bankkoder och lösenord. Det är lätt att bli lurad om man inte är vaksam. En vanligt metod är att någon ringer och utger sig för att vara från en bank eller annat företag och försöker få tillgång till kortnummer och andra koder. Det viktigaste tipset är att avsluta samtalet och aldrig någonsin lämna ut sina koder och lösenord. 

Undvik bedragarnas fällor

Höga räntor, svag krona och inflation – få svar av våra experter

Chefekonom Michael Grahn & Makroanalytiker Therese Persson svarar på dina frågor om svensk ekonomi. 
Höjda räntor, svagare krona och ökad inflation – vad kan vi förvänta oss framöver? Vi ser höga räntor, svag krona och kraftig inflation. Vad innebär det för hushåll, företag och svensk ekonomi?

Nordic Outlook – Q&A

Webinar - Nytt år, nya förutsättningar!

Privatekonom Jennie Sandén berättar mer om vad du kan förvänta dig av 2023, och svarar på dina frågor kring privatekonomi.

Se eftersändningen 

Danske Invest Euro Sustainable High Yield - Obligationer ändrar namn  
Från och med den 27 oktober 2022 byter fonden Danske Invest Euro Sustainable High Yield - Obligationer namn till Danske Invest Euro High Yield - Obligationer. Anledningen till namnbytet är att samtliga Danske Invests fonder ska få mer enhetliga namn. 

Läs mer här


Utbetalning av elstöd

Från och med den 20 februari började Försäkringskassan att betala ut elstöd till privatpersoner boende i elområde 3 och 4 (södra Sverige). Du behöver inte ansöka om att få elstöd, då detta utbetalas automatiskt till den person som stod på elnätsavtalet den 17 november 2022.

Läs mer här
Podd: Lyssna på Danske Banks podcast Nextconomy.  

Lyssna här


Våra experter Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman tar upp viktiga ämnen kring investeringar i varje avsnitt. Avsnitten släpps varannan vecka och är cirka 25 minuter långa. 

Fler nyheter, inspiration & webinar

Vardagsekonomi
På Nextconomy hittar du nyheter, börsanalyser och expertkommentarer på aktuella händelser på de globala marknaderna.

Till Nextconomy