Nyheter &
inspiration

Ta del av samlade nyheter och inspiration. Här hittar du bland annat webinar, artiklar, kundcase och olika rapporter som du kan ha användning för i din dagliga privatekonomi. 

Fundersam man tittar på surfplatta

Är ISK forfarande en bra sparform?

Under de senaste åren har ISK-sparande blivit populärt tack vare den låga schablonskatten. Jämfört med att betala traditionell vinstskatt på 30 procent vid försäljning har det lönat sig. Som lägst var skatten nere på 0,27 procent, men 2024 har den stigit till 1,09 procent. Ett ISK-konto med ett värde på 100 000 kronor kommer då att beskattas med cirka 1 090 kronor. Så hur ska man tänka runt ISK?

Läs artikeln

Maria Erdmann vd  på Godel

Så tror marknaden om vinterns elpriser

Billigare el har seglat upp som en av få ljusglimtar i vardagen när världen har blivit mörkare. Maria Erdmann, vd på GodE. konstaterar att vi är inne i en lågprisperiod på elmarknaden jämfört med ett år sedan. Dock kan elpriserna ändå svänga mycket – den som har möjlighet bör därför ha en elbuffert att hantera topparna med.

Läs GodEls prognos


Jennie Sandén

Våga prata pengar med din partner – och gör det när ni är sams

Vi kan snart se tillbaka på ett år med höga räntor och låg tillväxt – och 2024 ser ut att bli ännu litet tuffare. Det är med andra ord extra viktigt att ha koll på sin ekonomi. För samtidigt som Sverige är ett av världens mest jämställda länder så finns det mycket kvar att göra på den fronten. Våga prata pengar med din partner – och gör det när allt är som bäst mellan er.

Läs artikeln


Investeringar som höjer värdet på bostaden

Renovera eller installera bergvärme? Det finns mycket man kan göra för att höja värdet på sin bostad. Staffan Tell, PR-chef och talesperson på Hemnet, delar med sig av sina bäsa tips för hur du får din bostad att öka i värde.

Läs artikeln
Podd: Lyssna på Danske Banks podcast Nextconomy.  

Lyssna här


Våra experter Maria Landeborn och Ludvig Rosenstam Åhman tar upp viktiga ämnen kring investeringar i varje avsnitt. Avsnitten släpps varannan vecka och är cirka 25 minuter långa. 

Fler nyheter, inspiration & webinar

Vardagsekonomi
På Nextconomy hittar du nyheter, börsanalyser och expertkommentarer på aktuella händelser på de globala marknaderna.

Till Nextconomy


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.