Livsplanera med oss

· Personlig rådgivning för livets små och stora frågor

· Förmånlig ränta på ditt bolån och sparande

· 3 månaders kostnadsfritt låneskydd

Kom igång  Ansök om lånelöfte

Bästa räntan bolån 3 månader
(60% belåningsgrad, effektiv ränta för TCO- och Sacomedlemmar)

4,23%*Fastränteplacering
1 års bindningstid

3,50 %**Sparkonto
Fria uttag med ränta från första kronan

1,10% - 2,40%***


Nedanstående sparkonton omfattas av insättningsgarantin upp till 1 050 000 kr per person och institut. 

Är du fackmedlem?

Som medlem i ett TCO- eller Sacoförbund kan du ta del av ett av marknadens mest förmånliga erbjudanden. Som kund hos oss får du bland annat:

  • En av marknadens bästa bolånerabatter
  • Förmånlig ränta på bil- och båtlån
  • Kontopaket med unik medlemsrabatt

Välj ett Saco-förbund här:

Välj ett förbund…
Akademikerförbundet SSR
Akavia
DIK
Fysioterapeuterna
Kyrkans Akademikerförbund
Lärarförbundet
Lärarnas Riksförbund
Naturvetarna
Officersförbundet
Reservofficerarna
Sacoförbundet Trafik & Järnväg
Saco Sveriges Akademikers Centralorganisation
Sjöbefälsföreningen
SRAT
SULF
Sveriges Arbetsterapeuter
Sveriges Arkitekter
Sveriges Farmaceuter
Sveriges Ingenjörer
Sveriges Läkarförbund
Sveriges Psykologförbund
Sveriges Skolledarförbund
Sveriges Tandläkarförbund
Sveriges Veterinärförbund
Välj ett förbund…

Välj ett TCO-förbund här:
Välj ett förbund…
Finansförbundet
Forena
Försvarsförbundet
Journalistförbundet
Lärarförbundet
Polisförbundet
ST
Symf
TCO Centralorganisation
Teaterförbundet
TULL-KUST
Unionen
Vision
Vårdförbundet
Välj ett förbund…
kvinna med mobil

Dags att förnya ditt Mobila BankID?

Har du fått information om att du behöver förnya ditt BankID? Gör det i god tid innan ditt nuvarande BankID löper ut.


Beställ och förnya Mobilt BankID

kvinna med mobil

Frågor & svar

På kundservicesidan har vi samlat frågor och svar för att underlätta för dig som kund. Nedan ser du några av våra vanligaste frågor just nu.

Varför ändras månadskostnaden för mitt bolån?
Hur binder jag om mitt bolån? 
Hur beställer jag BankID?
Varför kan jag inte genomföra mina kortköp på nätet och / eller i appar?

 Till kundservice


Ovanstående sparkonton omfattas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.
Kontohavare har enligt Garantiformuen rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 100 000 euro. Om motvärdet av 100 000 euro skulle understiga 1 050 000 kronor, som är det svenska garantibeloppet, kommer den svenska beloppsbegränsningen att gälla. Utöver detta belopp kan kontohavare under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser.
Garantiformuen kommer att utbetala garantin genom att, senast inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller danska myndigheter beslutat att garantin ska träda in, skicka ett betalningsuppdrag till Riksgälden som därefter utför utbetalningen.
Mer information om insättningsgarantin.


Låt dina pengar växa

Sparkonto
Sparkonto för dig som vill ha full flexibilitet – gör insättningar och uttag när och hur ofta du vill. Ränta från första kronan 0,90% - 2,20%.

Läs mer om sparkonto

Fastränteplacering
För dig som vill placera pengar tryggt under en viss tid med förutbestämd ränta. Bind pengarna från 3 månader upp till 5 år med en ränta mellan 3,10% - 3,50%. 

Läs mer om fastränteplacering
Nyheter och inspiration

Ta del av samlade nyheter och inspiration. Här hittar du bland annat webinar, artiklar, kundcase och olika rapporter som du kan ha användning för i din dagliga privatekonomi. 

Läs mer här

*För ett bolån på 2 000 000 kr med 4,25% ränta bunden ränta i 3 månader, belåningsgrad 60% (2023-04-26) och med en återbetalningstid på 50 år blir den effektiva räntan 4,34%, vilket inkluderar en uppläggningsavgift på 950 kr. Din första månadsbetalning blir 12 150 kr, varav 3 333 kr är amortering. Vid oförändrad ränta under återbetalningstiden och med 600 stycken månadsbetalningar blir det totala beloppet att betala 4 128 632 kr. Danske Bank tar inte några avgifter för avisering vid automatisk betalning.

Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och sätts på utbetalningsdagen. Krediten tillhandahålls av Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811.Våra mest populära guider om privatekonomi

*För ett bolån på 2 000 000 kr med 4,25% ränta bunden ränta i 3 månader, belåningsgrad 60% (2023-04-26) och med en återbetalningstid på 50 år blir den effektiva räntan 4,34%, vilket inkluderar en uppläggningsavgift på 950 kr. Din första månadsbetalning blir 12 150 kr, varav 3 333 kr är amortering. Vid oförändrad ränta under återbetalningstiden och med 600 stycken månadsbetalningar blir det totala beloppet att betala 4 128 632 kr. Danske Bank tar inte några avgifter för avisering vid automatisk betalning.

Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och sätts på utbetalningsdagen. Krediten tillhandahålls av Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811.


**Räntorna är indikativa och kan förändras under dagen. Räntorna gäller endast privatkunder.

Om räntan betalas flera gånger per år blir den effektiva räntan högre än den nominella räntan. Om räntan istället betalas mer sällan än en gång per år blir den effektiva räntan lägre än den nominella (till exempel på en flerårig fastränteplacering). Räntan beräknas på verkligt antal dagar dividerat med verkligt antal dagar, vilket för ett helt år innebär 365/365, alt. 366/366.

 

*** Ex: Vid saldo 600 tkr blir räntan 1,70 % på hela beloppet.

Populära produkterBli kund hos oss

Som medlem i ett TCO- eller Saco-förbund finns det pengar att spara med vårt förmånliga medlemserbjudande. 


Har du en komplex ekonomi och minst 2 miljoner kronor att investera så kan vi med Danske Premium hjälpa dig med dina tillgångar.

Bli kund

Ta del av tips och nyheter

På vår nyhetsportal Nextconomy kan du läsa om våra experters analyser om framtidens ekonomi och intressanta artiklar om startups och vardagsekonomi.


Gå till Nextconomy

Hållbarhet

På Danske Bank drivs vi av en ambition att skapa långsiktiga värden för våra kunder, medarbetare, ägare och investerare och för de samhällen vi verkar i. För att kunna göra det i den föränderliga värld vi lever i, ser vi att långsiktigt värdeskapande och ett aktivt hållbarhetsarbete går hand i hand.

Aktuella nyheter inom hållbarhet

 

Investeringssparkonto for HSBare

Utbetalning av elstöd 

Från och med den 20 februari börjar Försäkringskassan att betala ut elstöd till privatpersoner boende i elområde 3 och 4 (södra Sverige). Du behöver inte ansöka om att få elstöd, då detta utbetalas automatiskt till den person som stod på elnätsavtalet den 17 november 2022. 

Läs mer här

Apple Pay
- så enkelt

Betala enkelt och säkert
med Apple Pay.

Kom igång nu

Rysslands invasion skapar frossa på börsen – vad ska man göra?

Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank, besvarar de vanligaste frågorna om hur man bör göra med sitt sparande.


Mer information

Content is loading