Har du en plan för din dröm?

Väldigt många av oss har drömmar om saker vi vill åstadkomma och uppleva, såväl ensamma som tillsammans med vänner och familj.

1. Kortsiktigt sparande

Alla behöver ha en buffert för oförutsedda utgifter. Minst två nettolöner är en bra tumregel för att kunna göra en semesterresa under ett kommande lov eller betala en reparation. Det känns alltid tryggt att veta att man har ett sparande för situationer som kräver det

Alternativ

Sparkonto XL
Danske Invest Sverige Kort Ränta
Danske Invest Horisont Ränta

 


 2. Sparande på medellång sikt

När du har en buffert kan du sikta mot en längre horisont på ditt sparande. Sparmålet kanske inte är så specifikt utan det kan handla mer om att bygga upp en trygghet för livsförändringar, spara till en lång drömresa eller utbildning för dig eller dina barn. Kanske har du ett tydligt mål som att byta bil om några år eller spara till kontantinsatsen till en bostad?

Alternativ

Sparkonto XL
Kapitalskyddade placeringar
Danske Invest Horisont

 


3. Långsiktigt sparande

Även om avdragsrätten för privat pensionssparande är borta, kvarstår behovet att säkra sin framtida ekonomi för de mål man har på lång sikt. Vill du spara till en tillvaro utomlands.

Det finns även andra sparlösningar såsom Investeringssparkonto och Kapitalförsäkring, som bland annat innebär att du inte behöver deklarera för köp och försäljningar och slipper kapitalvinstskatt.

Alternativ

Investeringssparkonto (ISK)
Kapitalförsäkring
Danske Invest Horisont Pension

Behöver du rådgivning?

Vi ringer gärna upp dig för att ge dig råd eller boka in ett möte. Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret så hör vi av oss.

Ring upp mig


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.