Sparkonton – spara pengar

Med ett sparkonto kan du spara pengar, bygga upp en buffert, spara till en resa eller förvalta ditt befintliga kapital. Läs mer om våra olika sparkonton här nedan och kom igång med ett sparande.


Här kan du räkna ut hur mycket dina pengar kan växa med ett långsiktigt sparande

Belopp som du vill spara varje månad:
kr
Tryck enter för att uppdatera.
Eventuellt startbelopp som du börjar med:
kr
Tryck enter för att uppdatera.
Antal år du kan tänka dig att spara:
år
Tryck enter för att uppdatera.
Förväntad avkastning per år:
%
Tryck enter för att uppdatera.

Totalbelopp efter 5 år

173 536 kr


Gå vidare och bli kund
Boka ett möte med oss


Skatter, avgifter och inflation har ej tagits med i uträkningen. Observera att de pengar du placerar både kan öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Har du en plan för din dröm?

Många av oss har drömmar om saker vi vill åstadkomma och uppleva, såväl ensamma som tillsammans med vänner och familj. Här får du tips om olika typer av sparande för att uppnå dina drömmar.


 • Kortsiktigt sparande

  Alla behöver ha en buffert för oförutsedda utgifter. Det känns alltid tryggt att veta att man har ett sparande för situationer som kräver det. Eftersom du kan behöva ta av bufferten bör du inte ta någon risk, så ett sparkonto är bästa alternativet.

  Tips! Minst två nettolöner är en bra tumregel för att kunna göra en semesterresa under ett kommande lov eller betala en reparation.
 • Sparande på medellång sikt

  När du har en buffert kan du sikta mot en längre horisont på ditt sparande. Sparmålet kanske inte är så specifikt utan det kan handla mer om att bygga upp en trygghet för livsförändringar, spara till en lång drömresa eller utbildning för dig eller dina barn. Kanske har du ett tydligt mål som att byta bil om några år eller spara till kontantinsatsen till en bostad?

  Tips! Om du vill kan du ta en lite större risk och få chans till högre avkastning. Kapitalskyddade placeringar kan vara ett alternativ. Ett annat är Danske Invest Horisont som är fem fonder med olika risknivåer.

  Boka ett eMöte med en av våra rådgivare för att få råd om vad som passar dig bäst

 • Långsiktigt sparande

  Även om avdragsrätten för privat pensionssparande är borta, kvarstår behovet att säkra sin framtida ekonomi för de mål man har på lång sikt. Det kan därför vara en god idé att komplettera med ett eget sparande.

  Tips! Två bra alternativ för långsiktigt sparande är Investeringssparkonto och Kapitalförsäkring, som bland annat innebär att du inte behöver deklarera för köp och försäljningar och slipper kapitalvinstskatt.

  Logga in och öppna ett ISK direkt

Vår sparekonom tipsar

På vår nyhetsportal Nextconomy kan du ta del av analyser och kommentarer från vår sparekonom Maria Landeborn.

Till Nextconomy

Några tips för att komma igång

 • Ha ditt buffertsparande på ett sparkonto istället för att investera dem. En bra tumregel är att sätta in de pengar som du kommer behöva inom tre år på ett sparkonto, för att inte riskera dem.
 • Få skatteåterbäringen att växa! För många är skatteåterbäring synonymt med semesterkassa, men det kan löna sig att tänka lite längre än så genom att sätta in en del i ditt buffertsparande. 

Du borde också se: