För dig som ska köpa nyproduktion

Att köpa en helt nyproducerad bostadsrätt är för många den största investeringen i livet. Vi hjälper dig med nyttiga tips och råd för en tryggare väg mot din nya bostad. 

Ansök om bolån/lånelöfte

Köpa nytt, steg för steg

Fyra viktiga råd till dig som ska köpa nytt

Stresstesta

Boendekostnaden och det framtida värdet på en bostadsrätt beror till stor del på bostadsföreningens ekonomi. När du är på väg in i en bostadsaffär bör du därför räkna på ett antal faktorer innan du tar ställning till om du bör köpa just den lägenheten.

Vi har tagit fram en lista med 11 saker du bör undersöka innan du tar ditt beslut.


Sambo

Se över huruvida du är i behov av att skriva samboavtal eller upprätta ett äktenskapsförord. Det gäller framförallt om ni är två som går in med olika mycket insats och inte vill att ägandet ska fördelas lika.


Försäljning

Äger du redan en bostad som ska säljas bör försäljningen förberedas tidigt. Ta kontakt med mäklaren i god tid även om tillträdet ligger långt fram för att snabbt komma igång när det är dags. Köparen kan gå med på ett tillträde långt fram. Skulle du ha möjlighet att sälja bostaden till ett bra pris och kan bo någon annanstans en tid kan även det vara ett alternativ om du vill trygga din kontantinsats.


Spara

Se över sparandet som ska användas till kontantinsatsen. Har du placerat pengarna på börsen finns det risk för att värdet sjunker och att det påverkar dina förutsättningar att betala den nya bostaden. Fundera på om du ska sälja av innehavet och istället flytta över pengarna till ett sparkonto. Se även till att ha en buffert för oväntade utgifter eller eventuella tillval.

Erbjudande för dig som är HSB bosparare eller för dig som är medlem i ett Saco- eller TCO-förbund

Som HSB bosparare och kund hos Danske Bank tar du enkelt del av vårt förmånliga bosparerbjudande anpassat för olika behov.
Ta del av erbjudandet
För dig som är medlem i ett Saco- eller TCO-förbund och kund hos Danske Bank, du kan också ta del av vårt förmånliga medlemserbjudande.

För dig som är medlem i ett Saco-förbund     För dig som är medlem i ett TCO-förbund

Frågor & svar

Boka eMöte

Prata med en rådgivare genom din telefon eller dator - miljösmart och flexibelt

Boka eMöteRelaterat innehåll