Mitt liv

I livet går vi igenom många olika faser som ofta är kopplade till specifika händelser. Bli klar med skolan, börja jobba, bilda familj och så småningom gå i pension. Det är mycket man i efterhand önskar att man hade vetat innan man gick in en ny livsfas – därför har vi har skapat guider som kan hjälpa dig på traven.

kvinna sitter på köksbänk och pratar med man

Igång med vuxenlivet

Är du nybliven 18-åring, på väg att fixa första lägenheten eller kanske ska plugga vidare? Då är det plötsligt mycket nytt att ha koll på med allt från försäkringar till lönekonton. Men du kan vara lugn – vi guidar dig igenom det mesta!

Läs mer och få hjälp här

pappa med dotter på axlarna

Mitt i livet

Du kanske ska flytta ihop med din partner, gifta dig eller bli förälder för första gången. Det finns mycket praktiskt att tänka på och som tur är har vi skapat gudier för att hjälpa dig längs vägen.

Få praktiska tips här

kvinna i trädgård

När barnen flyttat ut

Det känns säkert som att tiden har flugit förbi när barnen plötsligt blivit vuxna och ska flytta hemifrån. Man vill ge dem en så bra start i vuxenlivet som möjligt och samtidigt har du plötsligt tid för dig själv igen – och kanske har ni plötsligt två inkomster men färre utgifter!

Få råd och tips

 

kvinna skrattar i vardagsrum

Efter arbetslivet

Efter många långa år i arbetslivet är det till slut dags att gå i pension. Kanske är det något du har längtat efter eller en dag du har bävat inför. Det är hur som helst en ny fas i livet som innebär många nya möjligheter.

 

Till guiderna

Särskilda händelser i livet

Var du än befinner dig i livet kan planerade och oplanerade händelser påverka din livssituation och privatekonomi.

Anhörig till någon som blivit allvarligt sjuk
Du har blivit allvarligt sjuk
Du har blivit av med jobbet


Du har förlorat en anhörig

Mitt i sorgen av att förlora en anhörig är det också mycket att hantera. Här finns information om hur du tar hand om dödsboet och vad du som anhörig behöver känna till och agera på. 

Till informationen

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.