Bättre överblick och kontroll
över dina personuppgifter

Den 25 maj 2018 blev det enklare för dig som kund i Danske Bank att få överblick och kontroll över de personuppgifter som vi har registrerat om dig, och att få veta hur vi använder dem. Bakgrunden är EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR – General Data Protection Regulation, som trädde i kraft samma datum. Reglerna gäller alla företag, organisationer och offentliga institutioner i EU.

Information om behandling av personuppgifter

Vad är personuppgifter?
Personuppgifter är information som kan kopplas till dig som person. Exempel på personuppgifter som vi vanligtvis registrerar är ditt namn, din adress, uppgifter om ditt hushåll och din ekonomi.

Se filmen och läs mer om vad reglerna innebär för dig och var du hittar mer information.

202A698E22A9F926

Vad innebär reglerna?

 • Bättre överblick

  Som privatkund kan du nu se dina personuppgifter i mobilbanken och internetbanken, du kan även beställa en översikt över de personuppgifter vi har om dig.
 • Bättre inblick

  Få en snabb överblick över vilka personuppgifter vi registrerar och hur vi använder dem:

  Privatkund  Företagskund

  Här hittar du även vår information om Danske Banks behandling av personuppgifter.

 • Bättre kontroll

  Som privatkund kan du uppdatera uppgifter i mobilbanken och internetbanken.  Du är också välkommen att kontakta oss om du anser att vi har uppgifter som inte är aktuella eller relevanta.


Påverkar detta företag?

Om du är en enskild näringsidkare omfattar detta även dig som företagskund. Reglerna gäller nämligen alla personuppgifter som avser en fysisk person, även den information som vi har om ditt företag. Reglerna gäller inte information om andra typer av företag.

Är du som person knuten till ett företag som är kund hos oss?
Om du som person är knuten till ett företag som är kund hos oss, omfattar reglerna de personuppgifter vi har om dig i detta avseende. Det kan till exempel vara om du är ägare, firmatecknare, kontaktperson eller fullmaktshavare för ett företag, och vi därför har personuppgifter om dig.

 

Vill du veta mer?

Du behöver inte göra något men om du vill veta mer om vilka personuppgifter vi normalt registrerar, vad vi använder dem till och hur du får en överblick över dem kan du klicka här:

Privatkund  Företagskund

Här hittar du även en länk till vår ”Information om Danske Banks behandling av personuppgifter”.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.