Basis

Har du behov av konton i både Sverige och Norge för att enkelt kunna överföra pengar mellan länderna, betala norska räkningar eller ta ut kontanter i Norge? Vi kan erbjuda dig som är kund i banken, ett konto i Danske Bank Norge, som är en del av Danske Bank-koncernen.
  • Skriv ut
  • Sajtkarta

Kontakta oss Kontakta oss

Kundservice Privat
0752-48 45 42

Boka möte Kontaktinformation
 
  • Basis – ett norskt transaktionskonto i norska kronor
  • Nettbank – Hembanken i Danske Bank Norge som gör det möjligt för dig att enkelt överföra pengar från ditt konto i Danske Bank i Norge till dina egna konton i Danske Bank i Sverige. Du kan även betala dina norska räkningar via din norska Nettbank.
  • Visa Basis – norskt bankkort kopplat till ditt norska konto. Med kortet kan du betala i de flesta norska butiker, restauranger m.m. Du kan även ta ut kontanter från ditt norska konto i norska uttagsautomater.

 
Skatt
Om du är bosatt i Sverige och har ränteinkomster från annat nordiskt land beskattas du för de utländska ränteinkomsterna i Sverige. Du är skyldig att informera Skatteverket om utländska ränteinkomster i din självdeklaration. Beskattning sker i inkomstslaget kapital och skatten är 30 %.

Förutsättningar
För att få ett konto i Danske Bank i Norge ska du vara kund i banken i Sverige och ha ett kontopaket.

Gå vidare

Rådgivning ingår alltid
Hos oss väljer du själv hur du vill få din rådgivning. Antingen via internet och telefon eller på ett av våra bankkontor.

Läs om rådgivning
Intresserad av andra produkter och tjänster?
Här kan du läsa mer om andra produkter och tjänster:

Lån och krediter
Bolån
Spara och Placera
Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider