Användning av cookies

Användning av cookies på Danske Banks webbplatser och i Danske Banks elektroniska onlinetjänster

Inledning

Nedan redogör vi för hur Danske Bank använder de elektroniska spår du lämnar när du besöker våra webbplatser, inklusive webbplatser avseende bankens elektroniska onlinetjänster som Hembanken, Business Online och Danske Banks appar för smartphones och surfplattor. Du får även information om enskilda cookies som du kan godkänna och instruktioner för hur du samtycker till användningen av cookies, återkallar samtycket av cookies, blockerar cookies eller helt förhindrar att din webbläsare använder cookies.

Användning av cookies på Danske Banks webbplatser

Vi använder cookies på våra webbplatser och i våra elektroniska onlinetjänster. En cookie är en liten textfil som många webbplatser använder för att känna igen din dator eller annan IT-utrustning vid upprepade besök. Cookies är passiva filer och kan inte sprida några virus eller andra skadliga program.

Cookies kan inte användas för att identifiera dig som person. Men vi kan använda information om webbsidor som besökts från din dator tillsammans med annan information som vi har om dig. Du bör läsa informationen nedan om våra onlinelösningar.

Särskild information om cookies i Danske Banks onlinelösningar

Våra onlinelösningar använder temporära cookies för att du ska kunna sköta dina bankärenden. Det innebär att du inte kan använda tjänster som Hembanken, Business Online och Danske Banks appar för smartphones och surfplattor utan temporära cookies. Sådana cookies hjälper dig att genomföra dina banktransaktioner. De kan inte inaktiveras, men de tas bort när du loggar ut från webbplatsen.

Syfte

Förutom temporära cookies i våra onlinelösningar använder vi andra cookies för ordinarie drift och för de olika lösningar vi erbjuder. Vi använder också cookies för att föra statistik som bland annat används för att förbättra våra webbplatser och för att anpassa vår rådgivning och marknadsföring så att den blir relevant för dig. Vi använder inte uppgifter från cookies för att samla in personlig information om dig, och inga uppgifter lämnas eller säljs till tredje part.

Samtycke till användningen av cookies, återkallelse av samtycke och blockering av cookies

Första gången du besöker någon av våra webbplatser visas en ruta med ett meddelande om användningen av cookies. Genom att gå vidare från startsidan samtycker du automatiskt användningen av cookies. Då lagrar vi en cookie i din dator för att komma ihåg att du har samtyckt till användningen av cookies. Denna cookie gör att vi inte behöver meddela dig nästa gång du besöker webbplatsen.

Om du inte vill använda cookies behöver du bara klicka på alternativet att du inte vill använda cookies. Då lagras en cookie som kommer ihåg ditt val, och nästa gång du besöker webbplatsen används inga cookies.

För att kunna återkalla ditt samtycke eller avbryta blockeringen av cookies måste du ta bort de cookies som finns lagrade i datorn. Nästa gång du besöker webbplatsen kan du återigen samtycka till användningen av cookies eller återkalla ditt samtycke.

För att helt undvika cookies måste du inaktivera dem i webbläsaren. Om du inaktiverar cookies kan du dock inte logga in eller använda andra funktioner som kräver att den enskilda webbplatsen kommer ihåg dina val. Längst ner på den här sidan finns en beskrivning av hur du inaktiverar cookies och tar bort befintliga cookies.

Olika Typr av cookies

När du besöker våra webbplatser skickas information till oss med hjälp av cookies. Informationen omfattar följande uppgifter:

  • vilka Danske Bank-sidor du besöker och dag och tid för när du besökt dem
  • vilken webbläsare du använder
  • vilken upplösning din skärm har
  • vilket operativsystem du använder
  • vilken Java version du har

Följande cookies lagras på din dator när du besöker en av Danske Banks webbplatser:

Namn Typ Omfattning Syfte Klassificering
Namns_cc TypSession  OmfattningGlobal SyfteStatistik KlassificeringKat. 2 - Drift
Namns_sq TypSession  VirkefeltGlobal SyfteStatistik KlassificeringKat. 2 – Drift
Namns_sv_sid TypSession VirkefeltGlobal SyfteStatistik KlassificeringKat. 2 – Drift
Namns_vi TypVedvarende VirkefeltGlobal SyfteStatistik KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnBrowserDetectCookieTest TypVedvarende VirkefeltLocal SyfteTjek om computeren er klar til netbank KlassificeringKat. 1 – funktions-nødvendig
NamnPopupShown TypVedvarende VirkefeltGlobal SyfteTæller popup-visninger KlassificeringKat. 1 – funktions-nødvendig
NamnCustomerSegment TypVedvarende VirkefeltGlobal SyfteHusker segment (privat/erhverv) KlassificeringKat. 1 – funktions-nødvendig
NamnQST (tredjeparts-cookie) TypVedvarende VirkefeltLokal SyfteBrugerundersøgelse KlassificeringKat. 1 – funktions-nødvendig
NamnQSI_HistorySession TypSession  VirkefeltLokal SyfteBrugerundersøgelse KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnQSI_SI__intercept TypVedvarende  VirkefeltLokal SyfteBrugerundersøgelse KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnC (tredjeparts-cookie) TypVedvarende  VirkefeltLokal SyfteMarkedsføring KlassificeringKat. 2 – Drift
Namncid (tredjeparts-cookie) TypVedvarende  VirkefeltLokal SyfteMarkedsføring KlassificeringKat. 2 – Drift
Namnuid (tredjeparts-cookie) TypVedvarende  VirkefeltLokal SyfteMarkedsføring KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnCookiesOn TypVedvarende  VirkefeltGlobal SyfteTjekker om cookies er accepteret eller ej KlassificeringKat. 2 – Drift
Namnmbox TypVedvarende  VirkefeltLokal SyfteIndholdsforbedring KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnASP.NET_SessionId TypSession VirkefeltLokal SyfteCookien registrerer begyndelsen af en bruger session og fjernes igen når bruger sessionen afsluttes og gemmes. Den indeholder ingen personlige oplysninger KlassificeringKat. 1 – funktions-nødvendig
NamnNSC_JOox1ga0ejrf1rtbul3ixsesevlhvc0 TypSession VirkefeltLokal SyfteCookien registrerer begyndelsen af en bruger session og fjernes igen når bruger sessionen afsluttes og gemmes. Den indeholder ingen personlige oplysninger KlassificeringKat. 1 – funktions-nødvendig
NamnSC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE TypVedvarende VirkefeltGlobal SyfteStatistik KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnSC_ANALYTICS_SESSION_COOKIE TypSession VirkefeltLokal SyfteStatistik KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnHISTORY_LOCATION TypVedvarende VirkefeltGlobal SyfteIndholdsforbedring KlassificeringKat. 2 – Drift
NamnHISTORY_LOGIN TypVedvarende VirkefeltGlobal SyfteIndholdsforbedring KlassificeringKat. 2 – Drift

FÖRKLARINGAR

1. Typ

Temporära cookies: Dessa cookies skapas när du öppnar webbläsaren och finns kvar tills du stänger den igen. De tas bort automatiskt när du stänger webbläsaren.

Permanenta cookies: Dessa cookies har en förutbestämd varaktighet och finns kvar i ditt system tills de blir ogiltiga eller tills du tar bort dem.

2. Omfattning

Globala cookies: En global cookie kan placeras på vilken sida som helst på vår webbplats.

Lokala cookies: En lokal cookie kan bara placeras på enstaka sidor på vår webbplats.

3. Syfte

Statistik – Adobe Analytics: Danske Bank använder sig av Adobe Analytics för att göra statistiska analyser.
Klicka här för att se Adobes policy för personuppgifter.

Undersökningar – Qualtrics: Danske Bank använder ResearchSuite och SiteIntercept från Qualtrics för att göra undersökningar.
Klicka här för att se Qualtrics sekretesspolicy.

Marknadsföring på andra webbplatser: Med hjälp av cookies utfärdade av tredje part kan du komma att se marknadsföringsbudskap från Danske Bank på andra webbplatser än danskebank.se, så kallad remarketing. Marknadsföringen är baserad på det innehåll som du har tagit del av, och de sidor som du har besökt på vår webbplats. Dessa cookies innehåller endast aggregerad information av ovan nämnda kriterier, de innehåller ingen information som kan identifiera dig som användare.

Förbättring av innehållet: Dessa cookies används för att vi ska kunna visa det innehåll som är mest relevant för våra besökare.

För chatt och hjälp (MV9VSWQx och RUc4MTU3MjcxMl9TSWQx-tredjeparts cookie). Dessa cookies ger oss möjlighet att chatta med våra besökare och erbjuda relevant hjälp.

Video statistics – Adobe Analytics:(demdex- tredjeparts cookie) Danske Bank använder sig av Adobe Analytics för att göra statistiska analyser.
Klicka här för att se Adobes policy för personuppgifter.

4.Klassificering

Kategori 1- behövs för funktionaliteten

Dessa cookies behövs för funktionaliteten. De tillåter en given funktion eller webbsida att köra helt eller delvis. Till exempel används de i samband med chatt och hjälp och med våra frågeformulär.

Kategori 2 – drift

Dessa cookies används för att säkra driften av våra system. Till exempel så används de för att göra våra websidor mer relevanta för användarna med stöd av förbättrat innehåll och statistik

Ta bort eller inaktivera cookies

I alla webbläsare finns möjligheten att ta bort enskilda cookies eller samtliga cookies på en gång.

Hur man tar bort cookies varierar mellan olika webbläsare. Använd länken nedan för att få instruktioner för den webbläsare du använder. Kom ihåg att ta bort cookies i alla webbläsare du använder.

Ta bort cookies

Kontakta oss via våra webbplatser

Användning av cookies Användning av cookies på Danske Banks webbplatser och i Danske Banks elektroniska onlinetjänster

Om du ber oss att kontakta dig, skickar e-post till oss eller beställer broschyrer via våra webbplatser avslöjar du ditt namn och eventuellt e-postadress, telefonnummer, personnummer eller andra personliga uppgifter. Vi använder denna information för att behandla din begäran. Vi raderar informationen när vi är klara med din begäran. Dina uppgifter lagras alltså inte i någon cookie.

Facebook, Twitter och LinkedIn (tredjepartscookies):

Vissa av våra websidor tillåter dig att länka eller använder Like-knappar för Facebook, Twitter och LinkedIn. Observera att Facebook, Twitter och LinkedIn får tekniska data om din webbläsare, IP adress och de sidor du besöker om du länkar eller använder Like-knappar för dessa websidor. När du använder denna service kommer deras regler om cookies att vara tillämpliga. För information om dessa regler klicka på länkarna nedan.

https://www.facebook.com/about/privacy/
https://twitter.com/privacy
https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Behandling av personuppgifter

Syftet med personuppgiftslagen är att skydda privatpersoner mot att deras personliga integritet kränks vid behandling av personuppgifter. Med behandling av personuppgift avses enligt lagen hantering av all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en privatperson som är i livet. En väsentlig del i integritetsskyddet som lagen ställer upp är att den person som uppgifterna gäller informeras om de behandlingar som utförs.

Vi vill genom denna information lämna en översiktlig beskrivning av behandlingen av personuppgifter i banken och i Danske Bank koncernen i övrigt.

Personuppgiftsansvarig är Danske Bank A/S Danmark, Sverige Filial.

Vilka uppgifter behandlas

De uppgifter som behandlas är personuppgifter som du själv lämnar till banken när du till exempel ansöker om en kredit eller öppnar ett konto. Det kan också vara uppgifter som banken registrerar i övrigt i samband med förberedelse för en kredit eller öppning av ett konto, till exempel kreditupplysning eller affärsbedömning. Vidare behandlas personuppgifter vid administration av krediter och/eller konton. Motsvarande gäller vid avtal om andra typer av tjänster i banken eller bankens dotterbolag, till exempel vid köp eller försäljning av värdepapper såsom fondandelar med mera. Uppgifter om företrädare för kunden, till exempel förmyndare, gode män eller ombud behandlas också.

Uppgifterna behandlas av banken och, inom ramen för gällande sekretessbestämmelser, av andra bolag i Danske Bank koncernen samt andra företag som banken samarbetar med. Exempel på företag som banken samarbetar med är Bankgirocentralen, kortorganisationer och VPC.

Vad är ändamålet med behandlingen av uppgifterna

Uppgifterna behandlas i samband med förberedelse för avtal, för administration och fullgörelse av ingångna avtal samt för vidtagande av åtgärder som du har begärt innan eller efter avtal träffats. Detta inkluderar bland annat uppgifter om kontakter mellan dig och banken, till exempel noteringar av frågor och klagomål samt uppgifter om hur avtalet fullgörs.

Personuppgifter kan också behandlas som underlag för finansiell rådgivning. Personuppgifterna utgör vidare underlag för bland annat marknads- och kundanalyser, affärs- och metodutveckling samt riskhantering och statistik i koncernen. Med riskhantering avses även behandling av uppgifter om kredittagare och krediter för kvalitetsbedömning av krediter för kapitaltäckningsändamål.

Personuppgifterna kan också, om du inte skriftligen till banken har meddelat att du motsätter sig direkt marknadsföring, komma att användas för marknadsföringsändamål av banken, av andra bolag i koncernen och av företag som koncernen samarbetar med.

Behandling av uppgifter sker också för att banken ska kunna uppfylla sina förpliktelser enligt lag. Detta innebär att banken kan lämna uppgifter till myndigheter då det erfordras enligt gällande lagstiftning.

Information

Om du önskar information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av banken kan du begära detta genom att lämna eller skicka en skriftlig, av dig egenhändigt undertecknad, ansökan till banken.

Du kan också vända dig till banken för begäran om spärr mot direktreklam eller rättelse av felaktig eller ofullständig uppgift.

Cybertrust Certified Logo