Samsung Pay

Nu kan du som är kund i Danske Bank betala med din telefon eller klocka från Samsung. Samsung Pay är en enkel och säker lösning för mobilbetalningar som accepteras i nästan alla butiker där man kan betala med kort. Samla alla dina kort på ett och samma ställe med Samsung Pay.

Att installera Samsung Pay

Så fungerar Samsung Pay

Att vara säker med Samsung Pay

 • Enkelt
  Du betalar genom att svepa uppåt på skärmen, verifiera med iris eller fingeravtryck och sedan hålla enheten intill betalterminalen.
 • Säkert
  Flera säkerhetslager håller dina bankuppgifter säkra och skyddade.
 • Här
  Samsung Pay är redan här. Nära 100 procent av befintliga betalterminaler i Sverige accepterar Samsung Pay.

Enkelt att betala

Samsung Pay accepteras redan av nära 100 % av befintliga betalterminaler i Sverige, vilket gör den till marknadens mest accepterade mobila betalningstjänst*.

Du betalar med mobilen genom att svepa uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller standby.

Verifiera med ditt fingeravtryck eller iris-skanning och placera mobilen på betalterminalen.

För att betala med smartklockan Gear S3 öppnar du Samsung Pay med bakåtknappen, trycker på Betala och placerar klockan mot betalterminalen.

* Tillgänglighet, funktionalitet och andra aspekter av Samsung Pay kan komma att ändras.

Enkelt att komma igång

Det enda du behöver är en kompatibel telefon och ett betalkort från Danske Bank.

Registrera dig i Samsung Pay med ett Samsungkonto. Har du inget Samsung konto kan du enkelt skapa ett. 


Sätt verifieringsmetod genom att identifiera dig med fingeravtryck eller iris. Skapa en PIN-kod som backup.


Anslut de betalkort du vill använda. Du skapar digitala kort genom att enkelt skanna av kortinformationen via appen. 

Nu kan du lämna plånboken hemma och ändå handla i dina favoritaffärer. Upptäck hur smidigt det är att betala med Samsung Pay!

Samsung Pay accepteras i de flesta butiker där du kan betala med kort. Du behöver en kompatibel Samsung-enhet, ett Samsung-account, ett svenskt SIM-kort och ett kompatibelt bank-/kreditkort. Se samsung.se/pay för detaljerad information.

Frågor och svar

 • Vad är Samsung Pay
  Samsung Pay är en enkel och säker lösning för mobilbetalningar med utvalda Galaxy- och Gear-enheter och fungerar nästan överallt där du kan betala med kort.
 • Vad krävs för att Samsung Pay ska fungera?
  En kompatibel telefon, ett svenskt SIM-kort samt ett bankkort från banken. 
 • Vilka enheter kan använda Samsung Pay?

  Samsung Pay kan användas med Samsung Galaxy A5 (2016), A5 (2017), S7, S7 edge, S8, S8+ och Gear S3. För att installera Samsung Pay på din Gear S3 behöver du en telefon med senaste versionen av Samsung Gear Manager*. Gå till samsung.se/pay för en komplett lista över kompatibla enheter.

  *Alla telefoner från Samsung, och andra tillverkare, med Android OS version 4.4 eller senare har stöd för appen Samsung Gear Manager.

 • Hur fungerar Samsung Pay?
  Samsung Pay använder specialutvecklad teknik för Near Field Communication (NFC) och Magnetic Secure Transmission (MST) för mobilbetalningar. 
 • Hur lägger jag till mitt kort i mobilen?
  Du lägger enkelt till ditt kort i Samsung Pay genom att använda enhetens kamera för att skanna in kortuppgifterna eller skriva in uppgifterna manuellt. Godkänn villkoren och verifiera din identitet via en SMS-kod.
 • Hur betalar jag med Samsung Pay med mobilen vid kassan?
  Svep uppåt från skärmens nedre kant eller öppna appen Samsung Pay från hemskärmen. 
  Välj kortet du vill betala med genom att svepa åt vänster eller höger mellan olika kort. Verifiera transaktionen med ditt fingeravtryck* och håll din enhet cirka 1 cm från betalterminalens högra sida (där man normalt kan dra kortet) för att slutföra transaktionen. 
  Terminalen kan be om din PIN-kod, den du har till ditt fysiska kort. (*Du kan även konfigurera Samsung Pay att använda en PIN-kod istället för fingeravtryck för verifiering.)
 • Hur betalar jag med Samsung Pay med Gear S3 vid kassan?
  Håll in bakåtknappen för att öppna Samsung Pay. Välj kort genom att vrida på boettringen. Tryck på Betala för att bekräfta. Håll klockan mot terminalen för att genomföra köpet.
 • Behöver jag en internetanslutning för att Samsung Pay ska fungera?
  Nej, bara om du vill få ett pushmeddelande om den senaste transaktionen och få de senaste app-uppdateringarna. Samsung Pay kräver dock en fungerande internetanslutning första gången appen används och vid registrering av ett nytt bankkort.