Erbjudanden för dig som bosparar med HSBDu som är medlem i HSB och har ett HSB Bosparkonto kan ta del av ett brett utbud av produkter och tjänster. Vi erbjuder bland annat förmånlig ränta på bolån. Gäller dig som har eller öppnar HSB Bosparkonto med minst 1 bosparpoäng i saldo (aktiv bosparare). Läs mer om alla dina erbjudanden nedan.

 

Nu har vi sänkt räntan på bolån!

Gäller rörliga bolån med 3 månaders bindningstid*. 
*För kunder med befintligt bolån sker förändring på villkorsändringsdagen. 

Förmånlig ränta på ditt bolån

Du som bosparar med HSB får en förmånlig rabatt på din boränta hos oss. Räkna på din ränta nedan.

Ansök om lånelöfte BankID logga
Räkna på din ränta

Räkneexempel för ett bolån på 4 000 000 kr (2024-05-22) Om du har ett bolån på 4 000 000 kr med 4.30 % bunden ränta i 3 månader där belåningsgraden är 60 % av bostadens värde och återbetalningstiden är 50 år blir den effektiva räntan 4.39 % (det inkluderar en uppläggningsavgift på 950 kr). Din första månadsbetalning blir 21,000 kr, där 6,667 kr av det beloppet är amortering. Vid en oförändrad ränta på 4.39 % under hela återbetalningstiden blir det totala beloppet att betala 8,308,117 kr. Antalet avbetalningar blir 600 stycken och Danske Bank tar inte ut några avgifter för avisering vid automatisk betalning, ordinarie kostnad 15 kronor.

Krediten förutsätter att banken erhåller panträtt i bostaden. Har du inkomst i annan valuta än lånet kan förändringar i valutakurser komma att påverka de belopp som ska betalas. Aktuell ränta baseras på din belåningsgrad och storleken på ditt lån och sätts på utbetalningsdagen. Krediten tillhandahålls av Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial, Box 7523, 103 92 Stockholm, Org.nr. 516401-9811.


Bolåneränta utan förhandling

Du får rabatt på ditt bolån utifrån dina förutsättningar. Rabatten på din bolåneränta baseras på tre faktorer så att du inte behöver förhandla. 

Belåningsgrad

Hur mycket du behöver låna i förhållande till värdet på din bostad påverkar din ränta.

Storlek på lånet
Storleken på ditt bolån påverkar din ränta.


Bosparar i HSB
Du som bosparar får ytterligare rabatt på ditt bolån.

 Erbjudanden för dig som bosparar med HSB

Kvinna har videosamtal eller möte i mobilen med heandset och ler

Rådgivning för din privatekonomi

Har du fler bankprodukter, t.ex. lån eller sparande hos oss erbjuder vi kvalificerad rådgivning som kan stärka din privatekonomi. 

mamma och dotter är utomhus och mamman visar hur man sågar

Fler erbjudanden
checkmark  Privatlån - nominell ränta 8,00 %* (effektiv ränta 9,25 %*) 

checkmarkKostnadsfritt kontopaket hela första året (ord.pris fr. 49kr/månaden**)

checkmarkLåneskydd kostnadsfritt i tre månader, därefter pris enligt prislista. En försäkring till ditt bolån. Läs mer om erbjudandet och villkor för tecknande
Läs mer

checkmarkFörmånlig ränta på Sparkonto XL, räntan är för närvarande 2,10 %
Läs mer

medelålders par i en lägenhet där kvinnan sitter i soffan och ler med en kaffekopp i handen och mannen sitter vid ett piano

Dubbelt så bra

Även din partner/make/maka som inte bosparar kan ta del av samma HSB erbjudanden i Danske Bank som du kan.

Läs mer om HSB erbjudanden

*Effektiv ränta 9.25 % (nominell ränta 8.00 %) beräknad på 100 000 SEK med 5 års amorteringstid, uppläggningsavgift 248 kr, aviavgift 35 kr. Antal månadsbetalningar är 60 stycken där första betalningen blir 2 616 kr, varav 1 667 kr är amortering, totalt 120 581 kr. Räkneexemplet är beräknat 2024-05-22. Banken förbehåller sig sedvanlig kreditprövning.

 **Kreditbelopp: 50 000 kr Årsavgift: 0 kr (429 kr, ej kontopaketskund) Rörlig ränta: 16,00 % (2024-05-22) Effektiv ränta: 13,02 % (14,87 %, ej kontopaketskund) Kreditkostnad: 4 447 kr/månad i snitt (ej kontopaketskund 4 483 kr/mån) förutsatt att man betalar lägst 5 % av skulden varje månad och slutbetalar månad 12. Totalbelopp: 53 361 kr (53 790 kr, ej kontopaketskund). Gäller när krediten används med de 45 räntefria dagarna. Ev. uttagsavgifter är inte inkluderade.

 

Dina pengar på HSB Bosparkonto och Sparkonto XL skyddas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.
Dina pengar skyddas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.

Vad betyder insättningsgarantin i detalj?
Insättningsgarantin innebär att du har rätt till ersättning upp till 100 000 euro om banken skulle gå i konkurs. Om motvärdet av 100 000 euro understiger 1 050 000 kronor, som är det svenska garantibeloppet, kommer den svenska beloppsgränsningen att gälla. Utöver detta belopp kan du under vissa förutsättningar få ersättning för insättningar kopplade till särskilda händelser, till exempel försäljning av en bostad.
Garantiformuen kommer att utbetala garantin genom att, senast inom sju arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller danska myndigheter beslutat att garantin ska träda in, skicka ett betalningsuppdrag till Riksgälden som därefter utför utbetalningen.
Läs mer om insättningsgarantin härDina pengar på HSB Bosparkonto och Sparkonto XL skyddas av den danska insättningsgarantin (Garantiformuen) med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin upp till 1 050 000kr per person och institut.

Så tar du del av dina erbjudanden

  1. Klicka på  knappen "Ta del av erbjudandet"
  2. Logga in i vår internetbank Hembanken
  3. Fyll i medlemsregistreringen att du är HSB bosparare och ange e-postadress samt mobilnummer. 

Mer om ditt erbjudande

Pappa sitter framför en dator, vid ett skrivbord och sin dotter sittandes på axlarna

 
Grattis till en bättre ränta på bolånet!
Som bosparare i HSB erbjuds du en förmånlig och förförhandlad ränta på ditt bolån. Bättre ränta ju lägre belåningsgrad.

Vi hjälper dig med ditt bolån och bostadsaffär så att du kan agera snabbt och känna dig trygg med din finansiering. Med Danske Bank är det alltid perfekt läge att prata bolån.

Läs mer om bolån

Ansök om lånelöfte

Läs mer om hur du flyttar ditt bolån till oss

Relaterat innehåll


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.