Få rådgivning med hållbarhetsperspektiv
Prata med oss om företagets behov och hållbar finansiering.
Hållbara lösningar för företaget
Hur långt har ni kommit i omställningen till att bli ett mer hållbart företag? Hållbara företag, grön finansiering och gröna investeringar uppmuntras genom nya EU-regler. Verksamheter utan en tydlig hållbarhetsstrategi kan bli dyrare att både finansiera och bedriva. EU-taxonomin driver på företag att inte bara leverera finansiella resultat, utan också redovisa hur företaget bidrar till en positiv utveckling av samhället. När ditt företag bestämt hur ni ska arbeta med era hållbarhetsutmaningar så kan vi hjälpa dig med den finansiella lösningen.
Våra hållbarhetserbjudanden
GreenFleet70
- Senast 2030 ska utsläppen från svenska inrikestransporter minska med 70 %
- Därför vill vi under temat GreenFleet70, ta initiativ till en dialog med er om miljöprofilen på er vagnpark och anpassningen till en bilpolicy som ger lägre utsläpp
- GreenFleet70 tar utgångspunkt i er nuvarande vagnpark, ert transportbehov och er ambition att reducera utsläppen framåt
- Tillsammans kommer vi fram till omfattningen och innehållet av den omställning som behövs, från fossildrivna bilar till bilar med eldrift
Grönt företagslån
- Finansiering av projekt med positiv miljöpåverkan
- Finansiering av projekt med positiv social påverkan
- Stärker företagets hållbarhetsprofil
Ansvarsfulla investeringar
- Vi erbjuder olika nivåer av hållbara placeringsalternativ
- Vi analyserar miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade faktorer (ESG)
- Gör det enklare för er att välja investeringar som kan ge företaget en attraktiv avkastning på ett ansvarsfullt sätt
"Med Danske Bank har ni möjlighet att finansiera omställningen mot net zero"
- Gustav Runeberg Schultz, Hållbarhetsspecialist
Changemakers
2045 ska Sverige vara klimatneutralt. För att klara den utmaningen krävs både innovationer och investeringar. Initiativet Changemakers för samman hela ekosystemet av företag, politiska beslutsfattare och finansmarknaden för att öka takten i omställningen mot ett hållbart samhälle. Är ni också en Changemaker?
Finansiering genom hållbara obligationer
Stora organisationer och stora projekt med en tydlig social- eller miljönytta kan få finansiering på kapitalmarknaden genom hållbara obligationer. Det finns också obligationer som är hållbarhetslänkade, det vill säga mäter hela bolagets verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Dessa obligationer kopplas till företagets generella mål, exempelvis "resucerande koldioxidutsläpp", och inte till ett specifikt projekt.
Så kommer du igång med företagets hållbarhetsarbete
Få rådgivning
med hållbarhetsperspektiv
Bli kontaktad för en dialog om ditt företags utmaningar och möjligheter.
Dags att investera i hållbara lösningar?
Förkortningen ESG kommer från engelskans Environmental, Social and Governance, dvs miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning. Dessa faktorer brukar sammanfattas i ordet hållbarhet. Från ett företagsperspektiv beskriver ESG-faktorer hur företagets produkter och tjänster bidrar till ett mer hållbart samhälle samt hur företaget hanterar risk och minskar negativa effekter av verksamheten. Socialt ansvar innebär bland annat att erbjuda konkurrenskraftiga arbetsvillkor, respektera anställdas rättigheter och sträva efter mångfald i organisationen. Styrning adresserar bland annat frågor om mutor, korruption och ersättningar till ledning- och styrelse. Dessa aspekter ingår i vår analys och syftar till att gynna både anställda, aktieägare och samhället i stort.
Ta del av artiklar
kundcase, filmer och webinar inom alla ämnesområden
Få rådgivning med ett hållbarhetsperspektiv
Vi kontaktar gärna dig för en dialog om ditt företags utmaningar och möjligheter
Danske Bank har kartlagt koncernens direkta och indirekta koldioxidutsläpp och tagit fram en ny klimatplan med konkreta mål för hur banken ska reducera utsläpp från både utlånings- och investeringsverksamheten fram till 2030 och mot net zero 2050.
EU-Taxonomin är en förordning som kom 1 januari 2020 och tillämpas fullt ut från och med 1 januari 2023. EU-taxonomins syfte är att hjälpa investerare och kreditgivare att identifiera och jämföra hållbara tillgångar/aktiviteter. I korthet klassificerar taxonomin tillgångar utifrån sex miljömål. För att klassas som en hållbar tillgång/aktivitet måste denna bidra till minst ett av miljömålen och får samtidigt inte orsaka betydande skada på något av de övriga målen.
Bankinitiativet Hållbar byggbransch
Danske Bank är en av grundarna till bankinitiativet ”Hållbar byggbransch” som förväntas bidra till sund konkurrens och motverka missförhållanden i byggbranschen.
Optimera ditt företags energiförbrukning
Blir mer kostnadseffektiva och klimatsmarta. Genom vår samarbetspartner KTC, verksamma inom intelligent energioptimering, kan du få hjälp med ett brett utbud av moderna energitjänster som kan sänka dina kostnader, optimera energiprestandan och få en så bekymmersfri fastighetsdrift som möjligt.
Hållbarhet för privatpersoner - Hitta din väg till hållbara val
Vill du välja mer hållbara banktjänster som har en positiv inverkan på miljön, men vet inte riktigt hur du ska göra? Vi hjälper dig få ett hållbarhetsperspektiv på din ekonomi. Läs om hur vi inkluderar hållbarhetsaspekter när vi investerar pengar för din räkning eller om bolån med ett hållbarhetsfokus.
Hållbarhet för Private Banking - Plats för dina visioner. Även de hållbara
Vårt mål är att du ska få bästa möjliga avkastning från dina tillgångar utan att behöva kompromissa kring hållbarhet. Vi anpassar din kapitalförvaltning och erbjuder dig ett stort placeringsutbud. Med utgångspunkt från dina mål, samt hållbarhets- och riskpreferenser skapar vi lösningar för just dina behov.
Sweco - öka energieffektiviteten i dina fastigheter - Danske Bank
Med Swecos hjälp kan du få råd kring hur du kan t.ex minska energikostnader och öka värdet på dina fastigheter.