Picknick

 Ett jättebra sätt att spara pengar och samtidigt umgås med familj och vänner på ett avslappnat sätt. Pizzabullar, potatissallad, fyllda baguetter eller fruktsallad är tips på lättlagade picknickfavoriter – som också är bra för plånboken. 

Cykla under den varma säsongen

Om du inte måste ta bilen – passa på att cykla! Cykling är bra både för kropp, själ, miljö och plånbok eftersom du slipper betala för drivmedel. 

Hyr ut din permanentbostad

Om du har tillåtelse att hyra ut din bostad (av t.ex. din BRF) så kan korttidsuthyrning vara ett bra alternativ för att få in lite extra pengar till semestern. Man kan även ordna med bostadsbyte under semestern, kanske finns någon som vill bo i ditt boende under sin semester så att ni kan byta miljö utan stora kostnader.

Andra tips för att se över dina utgifter/sparande:

  • Har du bott längre än 5 år i din bostad och den har ökat i värde?
    Då kan du skicka in ett nytt amorteringsgrundade värde (AGV) till din bank. Kanske kvalificerar sig din bostad för en lägre amorteringsgrad, 1% istället för 2%? Här kan du få fler 1000-lappar i plånboken varje månad, något som kan kännas skönt när det blivit dyrare med t.ex. bolån, mat och energi.

  • Har du fått ökade räntekostnader?
    Se över om du kan jämka på skatten inför kommande deklaration. Att jämka innebär att du ”får tillbaka” skatteavdraget på bolånerräntan varje månad istället för att få en klumpsumma i samband med skatteåterbäringen året därpå. Detta kan vara till stor hjälp om man har krympande marginaler. 

Livsplanera med oss

 Oavsett om du är på gång att köpa bostad, vill månadsspara eller har ett företag som står inför ett nytt skede finns vi här för dig. 

För livets små och stora frågor, välkommen till Danske Bank.

Ett bolånelöfte ansöker du om när du letar efter en ny bostad och går på visningar. Erbjudandet kan ansökas av nya och befintliga kunder. 

Ansök om lånelöfte bankID logga  Kom igång