För att underlätta för nordiska impact-startups driver Danske Bank den digitala plattformen +impact som stöttar sociala entreprenörer i deras ambition att utveckla skalbara affärsmodeller som på något sätt bidrar till att lösa dessa utmaningar, definierade av FN:s 17 globala hållbarhetsmål. 

Genom +impact tillhandahåller Danske Bank ett nätverk av experter och investerare som kan stötta de sociala entreprenörerna på olika sätt. En av de största utmaningarna som sociala entreprenörer upplever att de behöver hjälp med är att få tillgång till riskkapital för att kunna skala upp verksamheten. +impact hjälper startups genom finansieringsresan och knyter samman dessa startups med investerare som vill investera i en hållbar framtid.

Vad kan du göra? 

  • Är du en social entreprenör som har startat ett företag med ett av FN:s hållbarhetsmål i fokus? I så fall kanske din profil redan finns på med +impact. Om ditt företag redan är listat kan du enkelt administrera din sida, för att exempelvis komma i kontakt med nya investerare. 
  • Är du en investerare eller representerar ett investmentbolag och intresserad av att bidra till en hållbar framtid – registrera dig på +impact där du sedan kan söka efter eller matchas mot impact-startups baserat på dina preferenser och expertisområden. 

Du hittar den digitala plattformen på www.plusimpact.io.