Skog & Lantbruk

Vi arbetar med branschens mest framgångsrika företagare och gårdsägare. Välkommen.

Bli kund

Följ med oss på resan mot drömgården

Svenskarna är ett markägande folk och intresset för att köpa gård i Sverige är mycket stort och ökar. Men det är naturligtvis flera steg på resan mot drömgården och inte helt lätt att göra allt rätt på egen hand. Därför delar nu Danske Banks experter på Skog & Lantbruk med sig av sina viktigaste råd till gårdsköparen i tre nya filmer.

Kolla på filmerna

    

Nyhetsbrevet Skog & Ekonomi

Nummer 4, 2019

Timmerhusens revansch – tar marknad från betongen

Solida stommar av korslimmat trä, CLT, är det byggmaterial som växer mest för flerbostadshus i dagsläget. Trä halverar CO2-utsläppen enbart i byggfasen och lagrar sen stora mängder CO2 under husets livslängd. Trästommarna produceras i industriell miljö och kan effektivisera byggandet dramatiskt. Tre svenska jättefabriker för CLT är nu i uppstart- eller projektfas. Inom två år går Sverige från marginalspelare till en världens största producenter av CLT med en kapacitet på 350 000 m3. I vår temaartikel kan du läsa mer om hur CLT kommer att påverka framtiden. 

Läs mer

Gårdsägarpaketet

En banktjänst skräddarsydd för dig som äger en skogs- eller lantbruksfastighet.

Läs mer

Tävling!

Bli årets skogsanalytiker

Vi korar "Årets skogsanalytiker". Förmedla din tro på skogskonjunkturen genom att svara på fyra frågor. Då har du chansen att vinna en lyxmiddag för två.

Vi korar bästa kvinnliga och manliga analytiker! Lycka till!

Delta i tävlingen

Mer information