Skog & Lantbruk

Vi arbetar med branschens mest framgångsrika företagare och gårdsägare. Välkommen.

Bli kund

Följ med oss på resan mot drömgården

Svenskarna är ett markägande folk och intresset för att köpa gård i Sverige är mycket stort och ökar. Men det är naturligtvis flera steg på resan mot drömgården och inte helt lätt att göra allt rätt på egen hand. Därför delar nu Danske Banks experter på Skog & Lantbruk med sig av sina viktigaste råd till gårdsköparen i tre nya filmer.

Kolla på filmerna

    

Nyhetsbrevet Skog & Ekonomi

Nummer 1, 2018

En “perfekt storm” i skogen – nu ökar kampen om virket
Skogen befinner sig just nu i en perfekt storm där många faktorer samverkar på ett positivt sätt. Den globala konsumtionen av trävaror är den högsta någonsin och priset på pappersmassa slår alla rekord. Det är lyckliga omständigheter i en kritisk period för svensk skogsindustri som har rekordinvesterat i nya massafabriker som nu rullar igång. Vedbehovet ökar kraftigt och på bara några månader har svensk skogsindustri gått från ett överutbud på massaved till kraftig brist. Lagren av massaved är de lägsta på 14 år. Vi ser nu prishöjningar på massaved till glädje för landets 325 000 skogsägare.


Digitaliserad virkeshandel tar över i Finland
I Finland har digitaliserad virkeshandel tagit stora marknadsandelar på kort tid. I Sverige är resan lång dit. Vilka är möjligheterna och vilka är hindren?

Läs mer

Gårdsägarpaketet

En banktjänst skräddarsydd för dig som äger en skogs- eller lantbruksfastighet.

Läs mer

Mer information