Bli kund i Danske Bank

Hos oss går det snabbt och enkelt att bli kund när du använder BankID. I ansökan guidar vi dig att välja produkter och tjänster som passar ditt företag. Vi har just nu ett mycket högt inflöde av ansökningar och kommer därför att kontakta dig inom 6 arbetsdagar istället för 1-2 på grund av detta. Självklart kan du alltid komplettera din ansökan. Om du vill veta mer om vilken information vi behöver av dig och ditt företag kan du läsa mer om det lite längre ner på denna sida.

Ansök om att bli företagskund

Om du vill ansöka om kredit klickar du på knappen nedan och fyller i dina kontaktuppgifter.

Ansökan om kredit

 Om du inte har BankID eller önskar mer information om Danske Banks erbjudande är du alltid välkommen att kontakta oss på chatten eller ringa oss på 0752-48 49 30.

 

Välkommen till Danske Bank

Berit Behring, VD Danske Bank Sverige

B5EE012222A9F926

 

Hur blir jag kund online?

D9036B2722A9F926

 

Här kan du läsa mer om hur du blir kund online

Mer information

 • Ansökningsprocessen

  Ansökningsprocessen

  Vår digitala ansökningsprocess gör att du kan ansöka om att bli kund när det passar dig. Det tar 10-20 minuter att fylla i ansökan.

  Vi har just nu ett mycket högt inflöde av ansökningar och kommer därför att kontakta dig inom 6 arbetsdagar istället för 1-2 på grund av detta.
  Beroende på vad det är för typ av verksamhet du bedriver behöver vi olika typer av information för att du ska kunna skapa en komplett ansökan. Under fliken ”Vilka dokument behöver jag?” kan du läsa mer om vad just du behöver ha för information till hands när du fyller i din ansökan.

  Du startar ansökan genom att logga in med BankID. Vi kan då hämta information från bolagsverket om din verksamhet. Vi hjälper dig sedan att välja ett passande företagspaket. Detta kan du självklart komplettera med tilläggstjänster som du har behov av.

  Det är viktigt för oss att lära känna både dig och din verksamhet och också skydda dig som kund. Därför behöver vi ställa ett antal frågor som rör dig och ditt företag. Vi samlar in informationen för att förhindra brottslig verksamhet såsom penningtvätt och terroristfinansiering. Detta är något som alla banker som är verksamma i Sverige är skyldiga att göra enligt svensk lag.

  Om du har några frågor kontakta Kundservice Företag på chat eller telefon.
 • Våra lösningar

  Våra lösningar

  Danske Bank erbjuder olika typer av företagspaket beroende på hur din verksamhet ser ut. I den digitala ansökningsprocessen kommer vi att hjälpa dig att hitta rätt typ av paket för just din verksamhet och du har också möjlighet att anpassa paketet med ytterligare produkter och tjänster. Efter att du skickat in ansökan kan du återkomma för att göra ändringar och tillägg. Som kund hos oss hjälper vi dig sedan löpande att se över dina behov av nya produkter och tjänster. Nedan finns en beskrivning av vilka lösningar vi erbjuder när du ansöker om att bli kund.

  Danske One
  Vanligaste lösningen för dig som har en enskild firma.
  • Enkel hantering av både din privata och bolagets ekonomi via samma internetbank.
  • Rådgivning via e-möte och telefon
  • Möjlighet att lägga till kort, bankgiro och handel med värdepapper.

  Danske Plus
  Det vanligaste paketet för juridiska personer som driver en mindre verksamhet.
  • Avancerad internetbank (Business Online) med möjlighet att särskilja din privata och din verksamhets ekonomi, Skicka filer till och från banken, Integrera med ett externt ekonomisystem och ha flera användare
  • Bankgiro
  • Kreditkort
  • Tillgång till specialister
  • Rådgivning via e-möte och telefon

  Danske Pro
  Det vanligaste paketet för juridiska personer som driver en större verksamhet. 
  • Samma fördelar som i Danske Plus
  • Tillgång till specialister
  • Personlig rådgivare
  • Årlig genomgång
 • Vilka dokument behöver jag?

  Vilka dokument behöver jag?

  Beroende på vilken verksamhet du har, behöver vi få in olika typer av dokument.

  Juridisk formdokumentation 1dokumentation 2
  AktiebolagOrganisation schema 
  Bolag under bildandeStiftelseurkund 
  LagerbolagGeneralfullmakt 
  BostadsrättsföreningStadgarSenaste årsmötesprotokoll
  Stiftelse  
  Ideel föreningStadgarSenaste årsmötesprotokoll
  HandelsbolagDokumentation om vilka som är ägare samt vilka som har betydande inflytande i handelsbolagetEtt organisationsschema
  KommanditbolagÄgarstrukturEtt organisationsschema och/eller en utredning om verkliga huvudmän och personer med betydande inflytande
  SamfällighetStadgarSenaste årsmötesprotokoll
  Enkelt bolagIngånget avtal som visar alla delägare 
                                                                                                                                                                       

Kontakta oss om du har frågor

Kundservice
Vardagar 09:00 - 16:00Starta chatt
Teknisk support
District support:
Vardagar 09:00 - 16:00


Starta chatt
Chatta med oss här. Har du specifika frågor om ditt engagemang? Var då beredd på att kunna verifiera din identitet med hjälp av t.ex. bank-id, så ska vi försöka hjälpa dig på bästa sätt.
 • Ring

  Kundservice Företag

  0752-48 49 30

  Kundsupport Internettjänster:

  020-790 347

  Kundsupport Internettjänster från utlandet:

  +45 55 85 04 48

  Våra Finanscenter

  När du ringer till oss, och när vi ringer till dig på din begäran eller som en uppföljning av din begäran, så kan telefonsamtalet komma att spelas in och sparas som dokumentation och av säkerhetsskäl. Vi måste spela in och spara telefonsamtalen om vi diskuterar investeringsfrågor med dig.

 • Kontakta

  Här kan du kontakta oss via mail för allmänna bankfrågor. Vi kan dessvärre inte av säkerhetsskäl svara på specifika engagemangsfrågor, då vi inte kan bekräfta din identitet denna kontaktväg. Är du redan kund i banken och har specifika frågor om ditt engagemang, kontakta oss istället via din internetbank. Klicka här för att läsa mer om hur du skickar ett säkert meddelande.

Relaterat innehåll