Företagsskolan

Företagsskolan ger dig som företagare värdefull kunskap inom bland annat företagsformer och skatt, utdelning och lön, bokföring och redovisning och hur man som företagare undviker pensionsfällan. Sidan kommer att fyllas på kontinuerligt med ännu fler intressanta områden – speciellt utvalda för dig som företagare.

Sedan den 1 januari 2020 är det lägst tillåtna aktiekapitalet i privata aktiebolag är 25 000 kronor.

Bli företagskund

Företagsformer, lön och skatt 

Här ser vi Anna Axelsson, Tax Adviser, bland annat ta upp vad du som företagare bör ha i åtanke angående skatt, lön och utdelning. Hon går igenom skillnaden mellan enskild firma och aktiebolag och vad fåmansbolagsreglerna innebär.


Relaterade artiklar

Sex vanliga utmaningar för småföretagare

Bokföring och redovisning

Här berättar David Wengbrand, auktoriserad revisor och VD på Wrebit, om varför du som företagare bör bokföra kontinuerligt. Du får tips på vilka kostnader som kan dras av, vad du bör tänka på vid bokslut och om hjälpmedel och appar som kan spara dig mycket tid.


Relaterade artiklar

Sex vanliga utmaningar för småföretagare
Wrebit landar avtal med Danske Bank

Pension och försäkring

I denna film berättar Christian Andreasson, Pensions- & försäkringsrådgivare på Futur Pension, om hur du som företagare kan undvika pensionsfällan. Han går in på hur mycket du bör avsätta för att kompensera för tjänstepensionen och vad du bör tänka på angående försäkringar.


Relaterade artiklar

Fem pensionsmissar som många företagare gör
Egenföretagare – så mycket bör du spara
Sex vanliga utmaningar för småföretagare

Danske Bank erbjuder expertis och lösningar för dig som företagare

Hos oss går det snabbt och enkelt att bli kund när du använder BankID. I ansökan guidar vi dig att välja produkter och tjänster som passar ditt företag. 

Bli kund

Erbjudande för dig som är medlem i ett Saco-förbund

Vi erbjuder dig som medlem och företagare ett attraktivt, långsiktigt och transparent erbjudande för att enkelt sköta ditt företags ekonomi och utveckla din verksamhet. Om du vill byta bank hjälper vi dig.

Läs mer

Fler tips för ditt företag:


Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.

Content is loading