5 tips från Stressforskningsinstitutets forskare:

  • Gör en plan för hur du tänker hantera jobbet på semestern – innan semestern börjar.
  • Sov så mycket du har lust med.
  • Gör det motsatta mot vad du brukar göra. Är du jätteaktiv på jobbet – ta en passiv semester. Är du passiv på jobbet, exempelvis sitter mycket, rör på dig mycket.
  • Ha inte för höga ambitioner. Planera inte så många aktiviteter.
  • Skapa kommunikationsfria zoner. Stäng av mejl och mobil och ta en ordentlig paus från jobbet.

Gör ditt företag redo för semestern

Genom att planera och förbereda ditt företag för semestertider ökar du kontrollen och möjligheten att påverka för både dig och dina medarbetare. På vår webbplats har vi samlat praktiska tips som hjälper dig att preparera företaget. För att kunna hjälpa ditt företag på bästa sätt behöver vi kunna identifiera personen som kontaktar oss via mobilt bankID, säkerhetskod från dosa eller kontrollfrågor. Det är också viktigt att ditt företag uppdaterar fullmakterna i District. Då kan behöriga vikarier enkelt hantera löpande administration och vid frågor kontakta oss via telefon, chatt eller skicka meddelanden direkt i District.

”Digitala pirater” tar tyvärr inte paus under semestertider. På polisens webbplats finns bra information om hur du bäst skyddar ditt företag mot bedrägerier, phishing och bluffakturor. En bra tumregel är att aldrig lämna ut personliga uppgifter via e-post eller sms, vilket är angelägna riktlinjer för alla i företaget att följa och veta om.

Till sist vill vi tipsa om att ladda ned våra business-appar Mobile och Tablet Business. De ger dig snabb åtkomst till företagets ekonomi i District och möjlighet att lätt åtgärda eventuella bankärenden om det skulle behövas, oavsett tid och plats.

Har du frågor?

Ring oss på 0752-48 49 30 – vi hjälper dig gärna.

Vi önskar dig en härlig och avkopplande semester.