De flesta av oss swishar pengar när vi delar en restaurangnota, samlar till en kollegas present eller när barnen plötsligt står utan pengar. Antalet användare av Swish ökar stadigt och numera kan privatpersoner inte bara swisha till varandra eller företag, utan även betala med Swish direkt på webben till de företag som anslutit sig till Swish Handel. För att kunna erbjuda dina kunder att swisha sin betalning behöver du teckna ett avtal och integrera tjänsten i din webbshop och/eller app. Allt kunden behöver är sin mobiltelefon och Swish-appen. Efter en genomförd betalning får du en bekräftelse och pengarna sätts direkt in på ditt konto. Betalningsprocessen blir enklare och snabbare – både för din kund och ditt företag.

Swish i trafiken
Nyligen lanserade SJ nyheten att man kan betala biljetten med Swish och allt fler företag ansluter sig nu till Swish Handel. En av dem som redan har hunnit använda betalningsformen i ett par månader är Östgötatrafiken. Deras trafikanter kan köpa biljett och betala med Swish direkt i Östgötatrafikens egna app. Redan efter en vecka kunde bolaget se en kraftig ökning av betalningar via mobil.

”Nu görs 25 procent av mobilbetalningarna i de här områdena med hjälp av Swish, säger Eva Jylltorp, kommunikationschef på Östgötatrafiken.”

Lönsamma effekter
Marie Nordgren, Senior Product Manager på Transaction Banking Innovation & Solutions, ansvarar för Swish Handel på Danske Bank och påpekar att det finns många fördelar att ta del av.

”Framför allt gör Swish Handel att företagen lättare kan samverka med det växande antalet Swish konsumenter som ökar med cirka 100 000 nya privatanvändare varje månad. Genom att erbjuda en användarvänlig betaltjänst till sina kunder ökar möjligheten till fler avslutade köp, vilket i sin tur kan ge positiv effekt på företagens online försäljning. Det är också så att avtalet för Swish Handel är smidigt att teckna då företaget bara behöver kontakta sin egen bank för att ansluta sig, till skillnad från andra betal lösningar som ofta kräver administration och godkännande från flera banker.”

En ljus framtid inom e- och m-handel
I Internetstiftelsens årliga studie av svenska folkets internetvanor, ”Svenskarna och Internet 2016”, framgår tydligt att handel på webben och via mobil fortsätter att öka.

”Nästan alla Sveriges internetanvändare (över 98 procent) i åldern 26-45 år e-handlar och två av tre köper något varje månad.”

Statistiken visar också att i åldersgruppen 16-45 år använder mer än 73 procent Swish. Med detta i åtanke är det av stor betydelse att hänga med i utvecklingen och se till att ditt företags webbshop och/eller app är uppdaterade med de mest populära betalsätten.

Så här ansluter du ditt företag till Swish Handel
För att underlätta dina kunders betalning med Swish är första steget att kontakta oss och teckna ett avtal om Swish Handel. Integrationen av tjänsten kan du välja att göra själv eller genom att anlita en teknisk partner. På vår hemsida kan du läsa mer och på www.getswish.se/handel finner du ytterligare detaljerad teknisk information. Ring oss på 0752-48 49 30 så hjälper dig att komma igång.


 porträttbild av Marie Nordgren

Marie Nordgren
Transaction Banking Innovation & Solutions