Swish Företag

Swish Företag passar företag, föreningar och organisationer som vill ta emot betalningar från privatpersoner. Tjänsten är ett komplement till kontantbetalningar och andra betalalternativ.

Beställ i Marketplace

Så här fungerar Swish Företag

Swish Företag gör det möjligt att säkert och omedelbart ta emot betalningar från privatpersoner, alla dagar i veckan, dygnet runt, året runt. När du ansluter till Swish Företag kan du beställa ett eller flera unika Swish-nummer. Numret, som har prefixet 123 följt av sju siffror, kopplas till företagets betalkonto. Din kund använder Swish-appen i sin mobil för att göra betalningen och anger ditt Swish-nummer, belopp och ev meddelande. När betalningen är godkänd kommer pengarna ögonblickligen in på det konto som är kopplat till Swish.

Swish Notifieringsservice

Via SWISH Notifieringsservice kan man som företagskund få besked om att en inbetalning har skett via SWISH Företag. Notifiering kan ske både via sms och email och man kan ha många mottagare för sms-notifieringarna.

mobil som visar swishad gåva

Kom igång med Swish Företag

dator med pil ikon 

District-användare

1. Kontakta Kundservice Företag på telefon 0752-48 49 30 eller ditt bankkontor, för att beställa modulen Swish Företag i District. Du kan även beställa Swish Företag via Marketplace. Läs mer om Marketplace här 

2. Ni får ett avtal som ska signeras och returneras till banken. Efter detta aktiveras tjänsten och ert företags District-administratör kan tilldela behörigheter till användarna.

3. Användarna kan därefter via District enkelt administrera Swish Företag: lägga till nya nummer, ändra krediteringskonto eller namn samt följa upp inbetalningarna i realtid t.ex. per Swish-nummer.

Läs mer här

 laptop med hus ikon

Hembanken-användare (för enskilda näringsidkare)

1. Logga in i Hembanken.

2. Klicka på menypunkten ”Swish Företag” i menyn ”Mobila tjänster”.

3. Godkänn villkoren för Swish Företag.

4. Du har nu möjlighet att lägga till Swish-nummer till dina företagskonton.

 

Läs mer på swish.nu

Frågor och svar

 • När går det att börja använda tjänsten efter anslutning?

  Du kan börja ta betalt med Swish direkt efter att anslutningen har godkänts och du fått ditt Swish-nummer med prefixet 123.
 • Hur kommer Swish-numret att se ut?

  Ett Swish-nummer kommer att se ut som ett mobilnummer och bestå av 10 siffror med prefix 123. Till exempel 123-111 11 11. Insamlingsorganisationer som har ett 90-konto kan välja att använda numret som sitt Swish-nummer. Numret inleds då med prefixet 123 – 90X XX XX.
 • Går det att ha flera Swish-nummer?

  Ja.
 • Går det att välja Swish-nummer?

  Nej, numren delas ut slumpmässigt och kan inte överlåtas. Däremot kan insamlingsorganisationer som har ett 90-konto välja att få det som Swish-nummer.
 • Går det att betala tillbaka pengarna med Swish, exempelvis vid returer?

  Ja, det går att göra en återbetalning av en tidigare mottagen Swish-betalning via District.
 • Vad händer vid bankbyte?

  Vid bankbyte går det att ta med sig Swish-numret om den nya banken erbjuder tjänsten.
 • Hur mycket pengar kan kunden betala?

  Bankerna och privatpersoner kan ha olika beloppsgränser beroende på vad varje bank har bestämt. Dock max 150 000 kronor per betalning.
 • Hur ser kunden att betalningen är genomförd?

  När privatkunden har godkänt betalningen får hon/han direkt en bekräftelse i sin Swish-app om att betalningen genomförts. Betalningen sparas även i ”Händelser” tillsammans med information om betalningen.
 • Får kunderna som betalat med Swish ett kvitto?

  Kunden får en bekräftelse på betalningen i Swish-appen. Den motsvarar inte ett kvitto. Det är företaget, föreningen eller organisationen som lämnar kvitto för köpet precis som om kontanter använts.
 • Hur ser vi att kunden har betalat?

  Inom några sekunder efter att kunden godkänt betalningen kommer den att synas på kontot i Hembanken, District, Mobile eller Tablet Business.
 • Hur snabbt kommer pengarna in på kontot?

  Betalningen kommer in på mottagarens konto inom några sekunder.

Relaterat innehåll


Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.