Våra Private Banking-kreditkort

Ditt kreditkort ger dig tillgång till en mängd exklusiva förmåner som underlättar din vardag och på resan. Som Private Banking-kund kan du välja mellan Private Banking Blue, Platinum eller Black. För Private Banking Platinum och Black tillkommer en årsavgift. Private Banking Black är vårt mest exklusiva kreditkort och erbjuds i två material: metall eller plast. 

Private Banking Black
Private Banking Black
Private Banking Platinum
Private Banking Platinum
Private Banking Blue
Private Banking Blue
Danske Points/100 SEK 20 16 10
Loungetillträde Obegränsat (inkl. en gäst) Obegränsat 10 kostnadsfria besök per år
Concierge Service
Rese- och allriskförsäkring
Växlingspåslag Inga avgifter 1,75% 1,75%
Möjlighet att välja metallkort
Danske Points/100 SEK 20
Loungetillträde Obegränsat (inkl. en gäst)
Concierge Service
Rese- och allriskförsäkring
Växlingspåslag Inga avgifter
Möjlighet att välja metallkort
Danske Points/100 SEK 16
Loungetillträde Obegränsat
Concierge Service
Rese- och allriskförsäkring
Växlingspåslag 1,75%
Möjlighet att välja metallkort  
Danske Points/100 SEK 10
Loungetillträde 10 kostnadsfria besök per år
Concierge Service
Rese- och allriskförsäkring
Växlingspåslag 1,75%
Möjlighet att välja metallkort  

Private Banking Bankkort

Ingår kostnadsfritt oberoende vilket Private Banking kreditkort du har.

 • Handla för upp till 400 kronor utan kod
 • Håll kortet mot läsaren – sen är köpet klart
 • Fungerar även med chip och pinkod

Kreditkort för dig som Private Banking kund
Ditt kreditkort ger dig tillgång till en mängd exklusiva förmåner som underlättar din vardag och på resan. Som Private Banking-kund kan du välja mellan Private Banking Blue, Platinum eller Black

För dig som är Private Banking-kund idag och har ett World Elite Mastercard, kan du läsa mer information och villkor här.

När du handlar med ditt kort utomlands, betalar du vanligen en avgift på 1,75 % i växlingspåslag till banken. Du som har Private Banking Black betalar inga växlingspåslag – varken på resan eller när du handlar i utländsk valuta med ditt kort.

För dig som har Private Banking Blue eller Private Banking Platinum finns möjlighet att uppgradera ditt kort till Private Banking Black mot en årsavgift. Ta kontakt med din Private Banker eller Client Assistant så hjälper de dig.

Vill du veta mer om våra Private Banking-kort och andra fördelar du kan få som Private Banking-kund hos Danske Bank, kontakta oss.

Kontakta oss

Fakta

 • Erbjudanden från Mastercard

  Utvalda erbjudanden
  Flera specialerbjudanden för dig med Private Banking-kort
  Se respektive kort.
 • Nyckel- och bagageservice

  Ökad säkerhet när någon hittar det du tappat bort. Du får två nyckelbrickor och en bagagebricka med unika ID-nummer kopplade till dig. Brickorna är försedda med en text som uppmanar upphittaren att lämna nycklarna i närmaste postlåda eller, om det är ditt bagage som hittats, att kontakta oss.

 • Nödkontanter och nödbiljetter 

  För extra trygghet när du är på resande fot har du som kund tillgång till nödkontanter och nödbiljetter. Om du skulle bli av biljetter eller plånbok när du befinner dig utomlands kan du genom beställa nödbiljetter eller nödkontanter i den lokala valutan.

 • ID-skydd

  Med Stoppservice får du även tjänsten ID-skydd som hjälper dig att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna om du skulle råka ut för en identitetsstöld.

  En identitetsstöld är när en person kommer över dina personliga uppgifter och olovligt använder dem för att till exempel söka och utnyttja krediter, teckna mobilabonnemang, beställa varor eller till och med komma över lagfarten till din fastighet.

  Läs mer om ID-skydd

 • Web Clean up

  Få hjälp med att ta bort oönskat och kränkande innehåll på internet, exempelvis om personliga bilder av dig eller ditt barn används på webbplatser där du inte vill att bilderna ska finnas.

  Vi hjälper dig att ta kontroll över hackade användarkonton och e-postkonton samt över personlig information som spridits på fel sätt. Du får också hjälp med att ta bort kränkande kommentarer och hot samt kontakta ägaren av en webbplats för att ta bort oönskade eller kränkande bilder och filmer.

  Läs mer om Web Clean Up

 • Regionspärr – för ökad säkerhet

  Våra kort är skyddade genom en automatisk geografisk kontroll. Det betyder att kortet är bara aktivt i en region i taget – där du är och använder ditt kort. Du behöver inte själv tänka på att öppna och stänga kortet inför och efter en resa.

  Reser du till en annan region och använder ditt kort första gången kommer kortet med automatik att öppnas i den regionen. Samtidigt stängs kortet för användning i resten av världen. När du reser hem och använder ditt kort i Sverige igen öppnas kortet där och resten av världen stängs.

 • Priser & villkor

  Våra Private Banking-kort är kredit- och betalkort kopplat till Mastercard. För mer information om priser, se Prislista Private Banking.

  Aktuell ränta

  Nominell ränta
  8,90 %
  Effektiv årsränta

  Private Banking Blue, 10,46 % vid nyttjad kredit på 300 000 kr som återbetalas på 12 månader. Ingår i årsavgift för Private Banking.
  Private Banking Platinum, 11,07 % vid nyttjad kredit på 300 000 kr som återbetalas på 12 månader. Ingår i årsavgift för Private Banking.
  Private Banking Black, 12,64 % vid nyttjad kredit på 300 000 kr som återbetalas på 12 månader. Ingår i årsavgift för Private Banking.

  Priser och villkor

  Prislista Private Banking
  Villkorsbok Danske Exklusiv

Valutakalkylator

Kalkylatorn kan användas för att visa på skillnad mellan Mastercards referensväxlekurs och eventuellt Växlingspåslag som Banken använder för korttransaktioner i förhållande till Europeiska Centralbankens (ECB) referenskurs. Skillanden visas i procent och i kronor.

Valutakalkylator

Kalkylatorn kan användas för att visa på skillnad mellan Mastercards referensväxlekurs och eventuellt Växlingspåslag som Banken anväder för korttransaktioner i förhållande till Europeiska Centralbankens (ECB) referenskurs. Skillanden visas i procent och i kronor.

 

Beräkningen baseras på att du har ett privat Mastercard bank - eller kreditkort

 

Technical Failure

DUmmy error Message - Vi glæder os til mødet og har sendt dig en mødebekræftelse med alle detaljer.

Try again
ECBs referenskurs

ECB publicerar referensväxlkurser för följande valutor en gång om dagen: CHF, CZK, DKK, EUR, HUF, ISK, NOK, PLN, SEK, BGN, HRK, RON. Kurserna används inte för transaktioner utan publiceras endast som en referenskurs.

ECB

Europeiska Centralbanken (ECB) är en central bank för de länder i eurozonen som antagit euron. ECB har bl.a. ansvar för euron och prisstabilitet och säkra eurons värde tillsammans med de nationella centralbanker inom eurozonen.

FAQ
Läs mer om korttransaktioner i andra EES valutor
Danske Bank måste precis som andra banker följa den uppdaterade förordningen gällande gränsöverskridande betalningar inom EU. Denna innefattar bland annat att informera kortkunder om avgifter som tillkommer vid korttransaktioner i andra EES valutor än SEK.

Få alla fördelar i dag.
Bli Private Banking kund i Danske Bank.