Studerande

Studerande

​Det finns flera vägar in i Danske Bank Sverige om du är student. Här finns möjlighet för dig som är mitt uppe i dina studier och för dig som nästan är klar.

 

Varje år söker vi akademiker med en bakgrund inom finans, företagsekonomi eller teknik. Oavsett vilken väg du tar blir du en del av en dynamisk organisation och får ett internationellt nätverk i Danske Bank-koncernen.

Med cirka 20 000 medarbetare i 15 länder är vi bland de största finanskoncernerna i Nordeuropa.

Årets Nytänkare ser till de extrema

Danske Bank är en utmanare på bankmarknaden och präglas av stark tillväxt, förändringsvilja och en entreprenöriell kultur. Vi uppmuntrar nya lösningar och idéer, och utser därför varje år Årets Nytänkare – en person som brinner för innovation och ser nya möjligheter där andra har kört fast.

Ludvig Brisby Jeppsson Årets Nytänkare 2017Årets Nytänkare: ”Allting kan alltid bli bättre!”
Danske Bank är en utmanare på bankmarknaden och präglas av stark tillväxt, förändringsvilja och en entreprenöriell kultur. Vi uppmuntrar nya lösningar och idéer, och utser därför varje år Årets Nytänkare – en person som brinner för innovation och ser nya möjligheter där andra har kört fast.

Årets Nytänkare 2017
Årets Nytänkare 2017 är Ludvig Brisby Jeppsson, som studerar Industriell Ekonomi på Lunds Tekniska Högskola. Ludvig har utvecklat EATIMIZE, en digital tjänst som hjälper sina användare att planera sin kost utifrån sina egna krav på näringsinnehåll. Visionen är att alla ska kunna äta optimalt får att nå sina mål.

Ludvig, berätta mer om vad du gör och varför?
- Med EATIMIZE försöker vi revolutionera kostrådsbranschen genom att utnyttja optimeringsalgoritmer för att ge våra användare automatiserade och individanpassade kostråd. Vår vision är att alla ska kunna äta optimalt utifrån sina förutsättningar och mål. Idag är det svårt att veta hur man ska planera sin kost, trots att man vet exakt vad maten innehåller, både för de som till exempel idrottar på elitnivå, men också för de som kämpar mot olika sjukdomar och övervikt. Med EATIMZE vill vi ta tillgänglig information och presentera den på ett användarvänligt sätt utifrån den unika användarens förutsättningar.

Var kommer din drivkraft ifrån?
- Jag drivs av utveckling, och letar hela tiden efter nya sätt att lösa problem smartare - allting kan alltid blir bättre.

- För att utveckla innovativa lösningar och förutse framtida behov tittar jag på de extrema. Ofta gör man det onödigt svårt för sig när man försöker förutse framtida behov; de behoven finns ofta redan hos de som på olika sätt befinner sig i extrema situationer eller har extrema vanor. De som har extrema hobbies eller extrema jobb, de som är extremt fattiga eller extremt rika – de som på ett eller annat sätt sticker ut och som tvingas lösa problem på nya sätt eller har andra behov än majoriteten. Genom att kolla på dem tror jag att man kan hitta framtidens beteenden och behov, och sedan gäller det att nyttja teknik för att få sin lösning att adapteras av den breda massan.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
- Jag kommer självklart att fokusera på att driva EATIMIZE vidare och samtidigt ta examen, så det kommande året blir intensivt. Efter det vill jag driva mitt eget företag, med fokus på ny teknik och innovation. Drömmen är att göra något som andra inte har gjort innan.

Som Årets Nytänkare vinner du en mentor hos Danske Bank. Vad hoppas du att det ska ge dig?
-Jag vill få en inblick i och förståelse för hur det etablerade näringslivet fungerar, hur man ser på start ups och utvecklingen av ett start up. Och så vill jag självklart ta del av min mentors erfarenheter och kunna lära mig mer av den personen – för att slippa göra alla misstag själv.
 

Juryns motivering:

Årets Nytänkare ser till de extrema för att identifiera framtidens behov redan nu. Mycket driv i kombination med ett stort tekniskt kunnande och ett tydligt affärstänk gör oss övertygade om att han kommer att gå långt. Vi är därför stolta över att utse Ludvig Brisby Jeppsson till Årets Nytänkare 2017.”

Årets Nytänkare

Årets Nytänkare riktar sig till engagerade, kompetenta och ambitiösa studenter inom ekonomi, teknik eller IT med ett stort intresse för bank och finans.

Erik Gatenholm - Årets Nytänkare 2016

Jakob Nordström - Årets Nytänkare 2015

Malin Cronqvist - Årets Nytänkare 2014

Edit Wallin - Årets Nytänkare 2013

 

Danske Graduate

Genom utvecklingsprogrammet Danske Graduate får du självständiga arbetsuppgifter, internationellt nätverk och utveckling inom ditt specialområde.

Läs mer om Danske Graduate

 

Sök jobb

​Danske Bank Sverige ingår i Danske Bank-koncernen, som har cirka 20 000 anställda i 15 länder. Kolla in vilka lediga jobb vi har just nu.

Besök www.danskebank.com

Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider