Möt våra medarbetare

Tillsammans växer vi – hög kompetens i kombination med ett stort engagemang och nya idéer är vad som för oss framåt. Lär känna våra medarbetare och läs mer om vilka möjligheter de tycker att Danske Bank har att erbjuda.
 

​”Det finns enorma karriärmöjligheter
här på Danske Bank”

 
Från graduateprogram, vidare till jobb som analytiker för att sedan jobba med företagsfinansiering på kapitalmarknaden. Utvecklingsmöjligheterna inom Danske Bank är många – fråga bara Wiveca Swarting.
 
Efter fyra års studier i finans och nationalekonomi kombinerat med en elitsatsning i tennis
vid University of Nebraska-Lincoln, valde Wiveca Swarting att flytta hem till Sverige och Lunds universitet för att ta sin master i nationalekonomi. Därefter riktades fokus mot Danske Bank och deras graduateprogram.
 
– Jag hade hört gott om Danske Banks graduateprogram och de möjligheter det kan leda till, och fick chansen att vara på ”Markets” här i Stockholm, säger Wiveca.

Hon berättar att programmet, där hennes fokusområde var valuta- och räntehandel, var väldigt lärorikt samtidigt som det var en perfekt väg in i både finansbranschen och Danske Bank.

– Jag fick möjlighet att knyta kontakter, byta erfarenheter med andra nyutexaminerade studenter och samtidigt se många olika delar av banken. Idag har jag en god insyn i olika verksamhetsområden och vet vem jag ska vända mig till om jag behöver hjälp med någonting, säger hon.

Idag, tre och ett halvt år senare, jobbar Wiveca på avdelningen Debt Capital Markets. Hennes roll innebär i korthet att rådge företag och finansiella institutioner som vill emittera obligationer på kapitalmarknaden.

– Mina dagar varierar extremt mycket, vilket jag tycker är det roligaste med mitt arbete. Jag får dessutom inblick i många olika typer av företag och branscher. Ingen dag är den andra lik, säger Wiveca.
 

Vilka är de största utmaningarna?

– Det är att man måste vara flexibel, affärsdriven och ständigt vara beredd att ta sig an nya uppgifter. För att lyckas måste man kunna sätta sig in i kundens situation för att skräddarsy lösningar för dem. Vi har ofta väldigt många projekt igång samtidigt, och det gäller att leverera 100 procent i alla situationer.
Wiveca berättar att hon utvecklats väldigt mycket under tiden hos Danske Bank – både på det professionella och personliga planet. Hon är själv ett levande bevis på utvecklingsmöjligheterna inom Danske Bank.

– Jag gick från graduateprogrammet till att jobba som analytiker och därefter gå vidare till den tjänst jag har idag. Danske Bank har en öppen företagskultur och det finns enorma karriärmöjligheter här, speciellt för unga, om man är motiverad och visar framfötterna, säger hon.
 

Kan du rekommendera andra att söka sig till Danske Bank?

– Absolut! Jag trivs fantastiskt bra och har haft en härlig tid här. Danske Bank har en stark position på marknaden men är samtidigt en utmanarbank i Sverige. Vi försöker alltid att vinna ny mark, vilket gör att det finns ett stort utrymme för att förändringar kan ske snabbt. Det i sin tur leder till att det finns stora möjligheter att vara med och påverka själv, vilket är otroligt utvecklande och roligt.
 

Hur skulle du beskriva atmosfären?

– Jag skulle säga att det är en positiv entreprenörsanda. Vi strävar efter att hitta nya vägar framåt för hur vi ska kunna sticka ut lite extra på marknaden i Sverige och vi har en stark laganda. Man får sin röst hörd och det är väldigt nära till din närmsta chef och uppåt.
Finansbranschen är traditionellt sett mansdominerad – men Wiveca berättar att kvinnor tar stor plats på Danske Bank och banken har många högt uppsatta chefer som är kvinnor.

– Sen är det klart att det kan råda en hård jargong i finansbranschen generellt, då det tas snabba beslut, och det kan vara en tuff miljö ibland, säger hon men tillägger:
– Jag kan verkligen rekommendera alla som är finansintresserade och tävlingsinriktade att söka sig till Danske Bank och finansbranschen i stort. Det är en miljö där man kan utvecklas väldigt fort och gå väldigt långt om man har rätt attityd, visar framfötterna, är villig att göra jobbet samtidigt som man är entusiastisk och positiv.
 

Hur ser du på framtiden?

– Jag ser jätteljust på den! Vi har väldigt kul på jobbet och jag tycker att vi har ett tight team som fungerar otroligt bra ihop. Jag ser mig själv här i många år framöver, vi har väldigt stor potential inom Danske Bank Sverige. 

Namn: Wiveca Swarting
Ålder: 29
Utbildning: Bsc Economics and Finance vid University of Nebraska-Lincoln och MSc Economics vid Lunds universitet
Yrke: Debt Capital Markets, Orgination
Lediga jobb
Vill du arbeta hos oss är du välkommen att söka något av våra lediga jobb.

Lediga jobb
Lediga jobb i koncernen
Danske Bank Sverige är en del av Danske Bank-koncernen.

Se lediga jobb i koncernen
Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider