Vad händer sedan?

Att tacka ja till ett nytt jobb är ett viktigt steg. Därför är vår rekryteringsprocess så omfattande. Vi vill vara säkra på att både du och vi har gjort rätt val.

Din ansökan
När vi har fått din ansökan skickar vi en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Efter att ansökningstiden har gått ut kommer vi informera dig om du blir kallad till intervju.

Första intervjun
Efter att ha gått igenom alla ansökningar bjuder vi in ett antal sökande till en första intervju. Syftet med den är att du ska få en första inblick i vår organisation, och en djupare uppfattning om de krav och möjligheter tjänsten innebär. Du kommer också få berätta om din kompetens, din arbetslivserfarenhet och varför du sökt jobbet. Om dina krav och önskemål stämmer överens med våra kommer du bli kallad till en andra intervju.

Andra intervjun
Vid andra intervjun undersöker vi din personliga profil i detalj. Vi tar även reda på vad som är viktigt för dig i arbetet och vad som motiverar dig till att göra ett bra jobb. Till andra intervjun har du säkert samlat på dig en hel del frågor om jobbet och avdelningen. De ska du passa på att framföra nu. Efter intervjun har både du och vi den information som behövs för att fatta ett beslut om det är rätt jobb för dig.

Personlighetsanalys
Innan den andra intervjun kommer du att få fylla i en kompletterande personlighetsanalys online. På den andra intervjun får du personlig feedback på profilen. Du kommer också att få tillfälle att kommentera resultatet. Profilen utgör bara en grund för den följande diskussionen och vi använder den aldrig isolerat när vi bedömer våra kandidater.

Bakgrundskontroller
Nästa steg i rekryteringsprocessen är att vi gör en bakgrundskontroll på vår vår slutkandidat. Vi kommer att vilja se din legitimation och ta en kopia på den. Därefter kommer vi be om ett muntligt godkännande från dig på att vi tar ett UC (utdrag från Upplysningscentralen). Vi behöver även be dig att inhämta ett registerutdrag från belastningsregistret hos Rikspolisstyrelsen. Detta gör du genom att fylla i en blankett som du skickar till Rikspolisstyrelsen. Den rekryterande chefen vill sedan att du visar upp ditt registerutdrag från ett obrutet kuvert. Om du har några anmärkningar i utdragen kommer vi att diskutera dessa med dig – i annat fall fortsätter rekryteringsprocessen. Om du skickat utdraget till oss kommer det att makuleras efter uppvisande.

Jobberbjudanden och referenser
Innan du får erbjudande om ett jobb kommer vi att begära referenser från tidigare arbetsgivare. Men bara efter att du har gett oss din tillåtelse. Den chef som är ansvarig för rekryteringen avgör vem som kommer att bli erbjuden tjänsten.  Du kommer att få ett personligt svar huruvida du kommer att bli erbjuden jobbet eller inte.

Om du inte får jobbet du sökt är du naturligtvis välkommen att söka andra jobb hos oss. Vi är alltid på jakt efter duktiga och motiverade medarbetare.

Gå vidare

Lediga jobb
Vill du arbeta hos oss är du välkommen att söka något av våra lediga jobb.

Lediga jobb
Utvecklas med oss
I Danske Bank Sverige får du möjlighet till personlig utveckling, baserad på din individuella utvecklingsplan.

Personlig utveckling i fokus
Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider