Ledigt jobb

Ledigt jobb

Dela
Jurist med inriktning mot värdepappersmarknaden till Danske Bank
Legal SE, Stockholm
Rekryterings-ID:25207
Är du en driven jurist som vill bli en del av juristteamet på en av Sveriges snabbast växande banker? Vi söker efter någon som vill arbeta med kapitalmarknadsfrågor, värdepappersrätt och relaterade frågor, är det du? Ta chansen att få ett spännande jobb i en internationellt orienterad arbetsmiljö med mycket eget ansvar, samarbetsvilliga kollegor, stimulerande och utmanande arbetsuppgifter med en stor flexibilitet.

Du kommer att vara en del av vårt team Legal Sweden med placering i Stockholm och huvudsakligen arbeta mot Danske Banks affärsområden Corporates & Institutions (C&I) och Wealth Management (WM).

Legal Sweden fungerar som en integrerad del av affärsverksamheten och består idag av 17 engagerade jurister, som täcker bankens samtliga affärsområden och merparten av dess stabsfunktioner. Vi arbetar i en internationell miljö och du kommer att arbeta över nationsgränserna. Du är baserad i Stockholm och kommer att få nära kollegor i Norden, UK och Baltikum.

Partner och rådgivare till affärsverksamheten
Som en del av Legal Sweden blir du en medlem i ett mycket dynamiskt team, där du och dina kollegor har ett nära samarbete och fungerar som bollplank för varandra. Det täta samarbetet med dina juristkollegor och med kollegor inom den övriga organisationen ger dig goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling.

Ditt professionella fokusområde kommer huvudsakligen att inkludera rådgivning och stöd till bankens affärsområden C&I och WM framför allt vad avser frågor relaterade till värdepappersmarknaden, t ex kapitalmarknadstransaktioner- och produkter för bankens kunder, såsom  bankens egna strukturerade produkter, derivat och fonder. Du kommer även att vara involverad i framtagande av och upprätthållande av bankens prospekt vad avser obligationsemissioner. I din roll kommer du naturligt att även komma i kontakt med andra såväl juridiska som affärsmässiga frågeställningar som du kommer att få ta ställning till och ge råd om. Du kommer att arbeta i nära samarbete med bankens specialister inom olika avdelningar samt koordinera externa ombud.

Vad erbjuder vi?
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Du kommer att samarbeta med kompetenta, prestigelösa och affärsinriktade juristkollegor och andra kollegor inom Danske Banks affärsverksamhet, i en miljö med allsidiga och utmanande karriärmöjligheter.

Vem är du?
Vi ser att du är initiativrik, självgående med hög integritet och ett starkt eget driv. Viktigast av allt är dock att du är en prestigelös person med en positiv attityd, då vi framförallt är intresserade av lagspelare som passar in i vårt öppna och starka team där vi hjälper varandra och utvecklas genom att dela kunskap. Då vi har ett nära och gott samarbete med affärssidan är det även av vikt att du har en god förståelse och ett genuint intresse för affärerna samt förmåga att samarbeta och kommunicera väl med icke-jurister.

Vi söker en jurist som har hög kompetens och är en utpräglad lagspelare med erfarenhet från advokatbyrå, bank, fondbolag eller motsvarande. Du har relevanta kunskaper avseende frågor som rör värdepapper och kapitalmarknadsfrågor i allmänhet och strukturerade produkter i synnerhet och är van vid att arbeta självständigt såväl som i grupp.

Är du intresserad?
Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sofia Törnroth Nyberg, Head of Legal Sweden, på sofia.tornroth@danske bank.se eller Arne Peterson, Senior Legal Counsel, på arne.peterson@danskebank.se

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag så tveka inte att söka!

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och avstår därför ödmjukast från kontakt av rekryteringsfirmor och andra annonseringskanaler. 

Skicka ansökan och CV senast 2020-08-23.

Danske Bank är en nordisk bank med starka lokala rötter och broar till resten av världen. I över 145 år har vi hjälpt människor och företag i Norden att förverkliga sina ambitioner. Danske Bank har över 22 000 anställda i 12 länder runt om i världen som betjänar våra 3,3 miljoner privata kunder, företagskunder och institutionella kunder. Utöver banktjänster erbjuder vi även livförsäkringar och pensionstjänster, hypotekslån, förmögenhetsförvaltning, fastighets- och leasingtjänster.
Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider