Ledigt jobb

Ledigt jobb

Dela
Web Content Manager
Business Banking, Stockholm
Rekryterings-ID:18544
Vill du vara med om att skapa den bästa webbplatsen för Danske Banks företagskunder? Då kan rollen som Web Content Manager vara rätt för dig!

Enheten ”Digital Marketing and Sales” ansvarar bl.a. för Danske Banks webbplatser riktade mot företag i Sverige, med målet att driva försäljning och ge en optimal kundupplevelse. Enheten består idag av fem engagerade medarbetare som arbetar med kampanjer, projektledning, webb, online sales och analys. Danske Bank lanserade 2017 en ny webbplats som kontinuerligt behöver utvecklas och förbättras och det är här du kommer in i bilden.

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Rollen
Som Web Content Manager har du en central roll inom såväl teamet som i Sverigeorganisationen. Rollen är operativ, men du kommer även planera siten och kommunikation ur en strategisk synvinkel. 

Rollen har två huvudsakliga ansvars-/arbetsområden där du dels är ansvarig för innehållet på siten och dels för att bygga/förbättra densamma.

Som ansvarig för innehållet på siten är det viktigt att du är duktig på att skriva/ anpassa texter utifrån vad vi vill förmedla kring våra produkter och tjänster. Du kommer arbeta med bl.a. produktägare och kundansvariga och på så sätt inskaffa information som du sedan omvandlar till kundvänliga, tydliga texter som är optimerade för webben (SEO) och som skapar nyfikenhet att vilja veta mer. Du kommer även arbeta med nyhetsbrev och artiklar för sociala medier.

Som ansvarig för webben kommer du bygga sidor i Sitecore baserade på våra befintliga mallar och design samt även anpassa en del sidor byggda i Sharepoint. Du anpassar bilder, länkar och strukturer för att kunden enkelt ska kunna förstå och navigera rätt och i slutändan konvertera. Enklare formulär etc gör du själv, och mer komplexa beställer vi från våra kollegor i Danmark eller Indien. I arbetet ingår också att arbeta med Adobe Analytics för att analysera besöksstatistik.

Till din hjälp kommer du ha både lokala och nordiska kollegor samt backend kompetens i både Danmark och Indien. 

Vem är du?
Som person är du lösningsfokuserad och strukturerad, med ett öga för detaljer och är en duktig skribent. Att alltid leverera högsta kvalitet med personlig service ser du som en självklarhet.

Vi tror att du som söker är nyfiken och självgående vilket innebär att du med stor entusiasm tycker om att ta dig an nya arbetsuppgifter, såväl högt som lågt. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt.

Vi tror att du har en relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet av att anpassa innehåll till digitala kanaler, samt mycket goda kommunikativa kunskaper i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Dessutom har du några års erfarenhet av att ha arbetat i ett CMS, företrädelsevis Sitecore eller SharePoint och har kunskaper i HTML, CSS, JS, bildbehandling samt videoredigering.

Det är även meriterande om du har kunskaper inom Adobe Analytics, CX/UX/UI, personalisering och A/B-testning. Om du dessutom har skapat och redigerat innehåll för större webbplatser inom B2B eller finanssektorn är det mycket meriterande, men inget krav.

Inom tjänsten kan det förekomma resor inom Norden.

Är du intresserad?
Vill du bli en del av ett team där vi arbetar mycket nära varandra och vara en viktig pusselbit i vår organisation tycker vi du ska söka tjänsten. Tillträde önskas snarast möjligt och intervjuer kommer därför att ske löpande under ansökningstiden.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Ulf Bergendal, Head of BB Digital Marketing and Sales på 072-714 78 78.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har i den här rekryteringen tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och undanber därför alla samtal från säljare.
Skicka ansökan och CV senast 2018-04-25.

Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.
Kontakta
0752-48 45 42

Chatta med oss

Kundservice Internetsupport

Kontakta oss

Ring till oss Skriv till ossBoka möteBli kund

Sök kontor

Hitta ditt kontorKontorens öppettider