Danske Bank stöttar FN-målet 8

Ett jämställt näringsliv är avgörande för tillväxt. Att verka för en inkluderande och långsiktigt hållbar ekonomisk tillväxt är viktigt eftersom det främjar makroekonomisk stabilitet och ett gott investeringsklimat.

Vårt arbete för att nå FN-målet nummer 8 började redan 2015. Under 2018 fortsätter vi vårt arbete och många av våra aktiviteter genomsyras av målet som vi gör tillsammans med olika samarbetspartners.

Danske Banks ambition är att kontinuerligt bygga samarbeten med värderings-drivna entreprenörer som har globala ambitioner. Det är därför naturligt att inleda ett partnerskap med Singularity U Nordic som utbildar, inspirerar och ger verktyg till ledare att använda exponentiell teknik för att lösa mänsklighetens utmaningar.

7-9 sept

Techstar Startup Weekend Women by Danske Bank & SingularityU Nordic

Här anmäler du dig

Världen behöver fler kvinnliga entreprenörer – du kanske är en dem! Förra hösten genomförde Danske Bank Techstar det första #FemTech. Det blev en fantastisk helg med över 100 deltagare. Nu upprepar vi succén tillsammans med våra samarbetsparters Techstar Startup Weekend och SingularityU Nordic.25-26 oktober

SingularityU Summit

Här anmäler du dig

 


Norden har en unik position att ta ledning och vara en förebild för hela världens länder. Om vi kombinerar vår gemensamma historia och kultur med det bästa av teknikens otroliga innovation och potential, kan de nordiska länderna forma framtiden för hela världen.

+impact

För entreprenörer som verkar för FNs mål

Världens utmaningar är också möjligheter. Danske Bank hjälper sociala entreprenörer kostnadfritt med tips och råd för att skapa hållbara affärer som går att kapitaliseras. Genom +impact får världen produkter som kan lösa enorma problem för mänskligheten.

 Läs mer om +impact

TheHub

Sveriges största plattform för startups

Hundratusentals personer har upptäckt TheHub sedan lanseringen 2015. Oavsett var Sveriges entreprenörer bedriver sin verksamhet, ska TheHub hjälpa dem att hitta jobb, rekrytera spetskompetens, finna finansiering samt hitta smarta verktyg och tips.

Läs mer om The Hub

Idag lever 355 000 av Sveriges 2,1 miljoner pensionärer under Eurostats gräns vid risk för fattigdom – en siffra som har fördubblats sedan 2006 och förväntas öka.

För att behålla sin levnadsstandard som pensionär är det därför viktigt att börja spara. Det gäller inte minst kvinnor som än idag har en lägre medelinkomst än männen. När det gäller kvinnligt företagande visar även undersökningar att kvinnor får en mycket liten del av riskkapitalet.

Sverige behöver ta vara på all innovationskraft för att skapa morgondagens arbetstillfällen och välfärd.

 

Vänd pensionspyramiden

Vi lever längre och vi behöver jobba längre. Den statliga pensionen kommer därför inte att räcka.
Uträkningar visar att en 40-åring som går i pension vid
65 års ålder och idag tjänar 30 000 kr före skatt, endast kommer ha drygt 15 000 kr att leva på. Vill du behålla din levnadsstandard som pensionär behöver du ett eget sparande. Det är dags att vända på pensionspyramiden.

Eget sparande


Tjänstepension

Allmän pension
Inkomstpension
Premiepension

0

av totalt 11,4 miljarder kronor har investerats i techbolag som är grundade av enbart kvinnor.


 

Kvinnor (0,7%)


 

Män (99,3%)

 
Källa: Di Digital

0

uppger att ekonomin är ett hinder för att separera från sin partner. 


 

Kvinnor (37%)


 

Män (19%)

 
Källa: Undersökning av Ipsos för Danske Banks räkning

21

skulle inte ha råd att separera från sin partner idag. 


 

Kvinnor (21%)


 

Män (10%)

 

Källa: Undersökning av Ipsos för Danske Banks räkning

Jag brinner för ett jämställt samhälle och näringsliv där vi tar tillvara på all innovationskraft hos både kvinnor och män. Därför är också jämställdhet en förutsättning för Sveriges tillväxt.


– Berit Behring, VD Danske BankHär kan du räkna på hur ditt sparande kan utvecklas genom att placera dina pengar

Belopp som du vill spara varje månad:
kr
Tryck enter för att uppdatera.
Eventuellt startbelopp som du börjar med:
kr
Tryck enter för att uppdatera.
Antal år du kan tänka dig att spara:
år
Tryck enter för att uppdatera.
Förväntad avkastning per år:
%
Tryck enter för att uppdatera.

Totalbelopp efter 5 år

173 536 kr


Kom igång med att placera

Boka ett möte med oss


Skatter, avgifter och inflation har ej tagits med i uträkningen. Observera att de pengar du placerar både kan öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.