Tips inför sommaren

Nu är sommaren här och även om just den här sommaren kommer se lite annorlunda ut så kommer det förhoppningsvis ändå vara en tid för återhämtning med familjen. Här har vi samlat massor med tips och råd inför sommarens lata dagar. 

Köpa fritidshus?

En annorlunda sommar står för dörren och vi vet att många funderar på att köpa fritidshus. Många hör av sig till oss med frågor om lån, räntor och amorteringar kring just fritidshus. Och det finns en hel del saker att tänka på när det kommer till att köpa ett andra boende.
Här kan du läsa många av de frågor och svar som vi får om just fritidshus.

En sommar ute på havet?

Med en sommar som innebär Sverigesemester för många, kan det vara lockande att ha en egen båt att åka ut och bada med. Kanske går du i tankarna att köpa båt? När du tittat runt och hittat en båt som passar dig, hjälper vi dig med finansieringen. Enkelt och snabbt. Vi ser till att du har ett svar på din låneansökan inom 24 timmar.
Läs mer om Danske Banks båtlån

3 tips på kortfunktioner i din mobilbank som du kan ha nytta av i sommar

 

1. Spärra kort

Du kan enkelt spärra kortet och öppna det igen eller beställa ett nytt kort.

Läs mer om hur du spärrar ditt kort

2. Beloppsgränser

Bestäm själv över dina köp- och uttagsgränser för dina kort

3. Regionspärr

Bestäm var ditt kort kan användas – Du kan enkelt ställa in i vilken region ditt kort ska fungera eller om den ska vara öppen för näthandel/Onlineköp.  

Funktionerna hittar du under menyn ”Kort” i din mobilapp.Sommaren - ett tillfälle att lära dina barn mer om pengar och sparande

Fler och fler betalningar sker med kort och många har inte längre kontanter på sig och då kan det vara svårare att på ett pedagogiskt sätt prata om pengar och ekonomi med sina barn. Ett enkelt sätt att förklara hur det fungerar med pengar och betalningar finns i vår enkla app Månadspengen från Danske Bank. Där kan alla barn upp till 14 års ålder få tillgång ett eget bankkonto, sparkonto och bankkort. Sommaren kan bli ett bra tillfälle för barnen själva använda sitt kort när det är dags att köpa glass.
Läs mer om Månadspengen härGör säkra onlineköp – Mastercard ger dig extra trygghet

Att handla med kort på nätet är enkelt, smidigt och tryggt. Dessutom innebär det fördelar som exempelvis rätten att reklamera köp. Vill du veta mer om vad du ska tänka på för att göra säkra online köp.
Läs mer här

Reklamera
Skulle du inte få hem din vara eller om varan är skadad har du rätten att reklamera om du betalade köpet med ditt Mastercard. Det här gäller även om ett event, konsert eller teaterföreställning skulle bli inställd.
Läs mer här om hur du reklamerar

Säkerhet inför och under resan

Även om det kanske inte blir någon utlandsresa den här sommaren så kanske du ändå bokar någon hotellnatt eller kortare resa i ditt närområde. Då kan det vara bra att ha i åtanke att se till att boka via kända sajter och att betala minst hälften av din resa med ditt kredit- eller bankkort, eller via något av dina konton. Då ingår oftast en kompletterande reseförsäkring med skydd vid avbeställning, försening av allmänt färdmedel och bagage, olycksfall, självriskskydd och allrisk.
Läs mer om reseförsäkring här

Kreditkort ger extra trygghet

Fördelen med att betala med ett kreditkort är bland annat att du får alla semesterutlägg samlade på en och samma faktura. När du betalar med kreditkort får du dessutom upp till 45 dagars räntefri kredit, vilket kan vara bra vid till exempel större köp eller oväntade utgifter.
Läs mer

Även om sommaren kommer se lite annorlunda ut i år så önskar vi på Danske Bank dig en säker, lugn och avkopplande semester!

Få alla fördelar i dag.
Bli kund i Danske Bank.