Lexly

Juridisk trygghet för dig och din familj.

Ta del av erbjudandet


Är du juridiskt trygg?

Vad är bra att veta när du blir sambo, ska gifta dig eller hjälpa dina barn med sitt första boende? Vad innebär arvsreglerna? Många frågor kan uppstå och med hjälp av Lexly kan du ta reda på hur du ska göra för att bli juridiskt trygg. 

Danske Banks samarbete med Lexly innebär fördelar för dig som är kund i banken. Lexly ger dig en kostnadsfri inledande familjejuridisk behovsanalys tillsammans med en jurist via telefon- eller videomöte och 20 % rabatt på samtliga avtal skrivna online eller med hjälp av jurist. Är du kund på Förmånsnivå 1 hos Danske Bank kan du kostnadsfritt skriva testamente, samboavtal och äktenskapsförord online via Lexly.

Separation mellan sambor - vem har rätt till vad?

Allt fler svenskar lever i samboförhållanden, men vad säger egentligen sambolagen? Hur fördelas bostaden vid separation och vem har rätt till möblerna och bilen?

Om bostaden köpts för gemensamt bruk ska värdet av den, enligt sambolagen, delas lika vid en separation. Det spelar ingen roll vem som står på lånet, kontraktet eller vem som faktiskt betalat mest. Samma sak gäller bohaget, det vill säga möbler, husgeråd och elektronikprylar som köpts för gemensamt bruk under tiden ni varit tillsammans. Övriga tillgångar, exempelvis bil, båt, sommarhus och pengar på banken, räknas däremot inte som samboegendom.

Slipp osäkerheten - skriv samboavtal

Vill ni att fördelningen ska vara annorlunda måste ni skriva ett samboavtal. Genom samboavtalet kan ni reglera så att den som betalat för bostaden och står som ägare enligt köpekontraktet, också får behålla hela värdet av den, om förhållandet skulle ta slut. Om du och din sambo står på lån och ägande till lika delar men en av er har betalat en större andel av kontantinsatsen, behöver ni både ett samboavtal och ett skuldebrev. Detta för att säkerställa att den som lagt in mer pengar i kontantinsats också får tillbaka lika mycket.

Bodelningsavtal - viktigt även för sambor vid en separation

Att upprätta ett bodelningsavtal är viktigt vid skilsmässa men vad många inte tänker på är att det, ur flera aspekter, är viktigt även för sambor. Vid en separation sätter bodelningsavtalet rent juridiskt punkt för er ekonomiska förbindelse och redogör vem som ska ha vad. Ofta kräver banker ett bodelningsavtal för att ni, var och en för sig, ska ha möjlighet att ta nya bolån. Bodelning kan begäras upp till ett år efter det att du och din sambo har flyttat isär.

Så här går det till

Hos Lexly skriver du avtal online eller tillsammans med jurist via telefon- eller videomöte.* Istället för att gå till en jurist som fakturerar per timma skriver du avtalen i lugn och ro när det passar dig, alltid till ett fast pris. Har du frågor eller funderingar finns juristerna på Lexly tillgängliga att hjälpa dig med bland annat testamente, samboavtal, äktenskapsförord, bodelningsavtal, bouppteckningar, arvsskiften och testamentesförvaring.

 *Lexly är en extern rådgivare skild från Danske Bank och Lexly ansvarar själva för den juridiska rådgivningen åt kunderna.

Ta del av erbjudandet

Du som är på
förmånsnivå 1 får alltid:

 

 • Kostnadsfri inledande juridisk behovsanalys tillsammans med jurist
 • Möjlighet att kostnadsfritt skriva samboavtal, äktenskapsförord och testamente online samt övriga online avtal till 20 % rabatt
 • Skriv avtal med jurist till 20 % rabatt

 

Läs mer om Förmånsnivå 1

Du som är på
förmånsnivå 2 eller 3 får alltid:

 

 • Kostnadsfri inledande juridisk behovsanalys tillsammans med jurist
 • Samtliga avtal online och med jurist till 20 % rabattLäs mer om Förmånsnivå 2

Vanliga frågor och svar

 • Vad är Lexly?

  Vad är Lexly?

  Lexly är en modern juristbyrå där du på nätet eller via telefon kan få juridisk avtalshjälp. Lexly erbjuder ett webbverktyg som gör det möjligt för dig att själv skriva ett skräddarsytt avtal anpassat efter just din specifika situation. Du svarar på ett antal frågor och sedan genereras ett avtal som en PDF och skickas direkt till din e-post. Du kan även skriva ditt avtal tillsammans med en jurist via telefon eller via video. Lexly är en extern rådgivare skild från Danske Bank och Lexly ansvarar själva för den juridiska rådgivningen åt alla kunder.

 • Varför har Danske Bank ett samarbete med Lexly?

  Varför har Danske Bank ett samarbete med Lexly?

  Vi vet att många av våra kunder har frågor om sin familjejuridiska situation och för oss som bank är det viktigt att kunna hänvisa våra kunder till en aktör som kan erbjuda helhetslösningar vad gäller avtalsskrivning. Många av våra kunder är i situationer där det kan vara av vikt att se över sin juridiska trygghet. Det kan bland annat handla om när man flyttar ihop och bör skriva ett samboavtal eller när man gifter sig och bör tänka på ett äktenskapsförord.

 • Hur ser erbjudandet ut?

  Hur ser erbjudandet ut?

  Samtliga kunder inom förmånsnivå 1 -3 erbjuds kostnadsfri inledande behovsanalys tillsammans med jurist samt 20% rabatt på samtliga avtal, både online och skrivna tillsammans med jurist. Exklusivt för våra kunder i förmånsnivå 1 är dessutom möjligheten att kostnadsfritt teckna samboavtal, äktenskapsförord och testamente online.

 • Hur ska jag göra för att ta del av erbjudandet?

  Hur ska jag göra för att ta del av erbjudandet?

  Du kan själva boka in rådgivning samt ta del av de avtal som Lexly erbjuder via lexly.se/danskebank. Vid kontakt med Danske Banks rådgivare kan du också lämna dina uppgifter och så ser rådgivaren till att du blir kontaktad av Lexly.