Lexly

Juridisk trygghet för dig och din familj.

Ta del av erbjudandet


Är du juridiskt trygg?

Vad är egentligen bra att veta när du blir sambo, ska gifta dig eller hjälpa dina barn med sitt första boende? Med hjälp av Lexly kan du ta reda på hur du ska göra för att bli juridiskt trygg. Hos Lexly kan du få hjälp med frågor som till exempel handlar om vad som gäller när man blir sambo, vad arvsreglerna innebär eller hur tillgångarna fördelas vid en separation. Många av dessa frågor uppstår i samband med bostadsköp till dig själv eller om du hjälper dina barn att köpa boende. Vi har ett samarbete med Lexly som innebär fördelar för dig som är kund i Danske Bank.

Lexly ger dig en kostnadsfri inledande familjejuridisk behovsanalys tillsammans med en jurist via telefon- eller videomöte och 20 % rabatt på samtliga avtal skrivna online eller med hjälp av jurist. Är du kund på Förmånsnivå 1 hos Danske Bank har du dessutom möjlighet att kostnadsfritt skriva testamente, samboavtal och äktenskapsförord online hos Lexly.

Så här går det till

Hos Lexly skriver du avtal online eller tillsammans med jurist via telefon- eller videomöte.* Istället för att gå till en jurist som fakturerar per timma skriver du avtalen i lugn och ro när det passar dig, alltid till ett fast pris. Har du frågor eller funderingar finns juristerna på Lexly tillgängliga att hjälpa dig med bland annat testamente, samboavtal, äktenskapsförord, bodelningsavtal, bouppteckningar, arvsskiften och testamentesförvaring.

 *Lexly är en extern rådgivare skild från Danske Bank och Lexly ansvarar själva för den juridiska rådgivningen åt kunderna.

Ta del av erbjudandet

Du som är på
förmånsnivå 1 får alltid:

 

 • Kostnadsfri inledande juridisk behovsanalys tillsammans med jurist
 • Möjlighet att kostnadsfritt skriva samboavtal, äktenskapsförord och testamente online samt övriga online avtal till 20 % rabatt
 • Skriv avtal med jurist till 20 % rabatt

 

Läs mer om Förmånsnivå 1

Du som är på
förmånsnivå 2 eller 3 får alltid:

 

 • Kostnadsfri inledande juridisk behovsanalys tillsammans med jurist
 • Samtliga avtal online och med jurist till 20 % rabattLäs mer om Förmånsnivå 2

Vanliga frågor och svar

 • Vad är Lexly?

  Vad är Lexly?

  Lexly är en modern juristbyrå där du på nätet eller via telefon kan få juridisk avtalshjälp. Lexly erbjuder ett webbverktyg som gör det möjligt för dig att själv skriva ett skräddarsytt avtal anpassat efter just din specifika situation. Du svarar på ett antal frågor och sedan genereras ett avtal som en PDF och skickas direkt till din e-post. Du kan även skriva ditt avtal tillsammans med en jurist via telefon eller via video. Lexly är en extern rådgivare skild från Danske Bank och Lexly ansvarar själva för den juridiska rådgivningen åt alla kunder.

 • Varför har Danske Bank ettsamarbete med Lexly?

  Varför har Danske Bank ettsamarbete med Lexly?

  Vi vet att många av våra kunder har frågor om sin familjejuridiska situation och för oss som bank är det viktigt att kunna hänvisa våra kunder till en aktör som kan erbjuda helhetslösningar vad gäller avtalsskrivning. Många av våra kunder är i situationer där det kan vara av vikt att se över sin juridiska trygghet. Det kan bland annat handla om när man flyttar ihop och bör skriva ett samboavtal eller när man gifter sig och bör tänka på ett äktenskapsförord.

 • Hur ser erbjudandet ut?

  Hur ser erbjudandet ut?

  Samtliga kunder inom förmånsnivå 1 -3 erbjuds kostnadsfri inledande behovsanalys tillsammans med jurist samt 20% rabatt på samtliga avtal, både online och skrivna tillsammans med jurist. Exklusivt för våra kunder i förmånsnivå 1 är dessutom möjligheten att kostnadsfritt teckna samboavtal, äktenskapsförord och testamente online.

 • Hur ska jag göra för att ta del av erbjudandet?

  Hur ska jag göra för att ta del av erbjudandet?

  Du kan själva boka in rådgivning samt ta del av de avtal som Lexly erbjuder via lexly.se/danskebank. Vid kontakt med Danske Banks rådgivare kan du också lämna dina uppgifter och så ser rådgivaren till att du blir kontaktad av Lexly.