Danske Bank i samarbete med Akademikerförbundet SSR

Trygga din ekonomi med vårt stora utbud av tjänster. Som fackförbundsmedlem får du en unik rabatt på våra kontopaket, bolån, bil- och båtlån och ett VIP-nummer för snabbast möjliga service. Vi hjälper dig komma igång och avsluta konton du önskar avsluta hos din befintliga bank.

Ett riktigt bra erbjudande för dig

Bolån från

1,19 %*


Vilken ränta kan du få?

Eftersom vi noterat ett ökat intresse för bundna lån med två års löptid har vi just nu ett förmånligt erbjudande för dig som ansöker om ett nytt bolån eller flyttar ditt befintliga bolån till oss. Beroende på engagemang erbjuds två olika räntor med två års bindningstid. Du ansöker som ny kund via knapparna längre ner på sidan. Är du redan kund hos oss binder du ditt lån genom att ringa oss på 0752-48 45 42.

1,19 %*

Tvåårig bunden
ränta

För dig som flyttar ditt löne- och sparkonto till oss, för hushållets räkning gör en insättning om 100 000 kr på sparkonto eller ISK och uppfyller något av följande:
 • Ansöker om ett nytt bolån
 • Flyttar befintligt bolån från annan bank
 • Är befintlig kund och gör en nyinsättning om 100 000 kr

*Effektiv ränta fn 1,20 %, beräknat på 2 MSEK med 50 års återbetalningstid, totalt 2 595 992 kr, avgifter utgår ej.

1,29 %**

Tvåårig bunden
ränta

För dig som flyttar ditt löne- och sparkonto till oss och uppfyller något av följande:
 • Ansöker om ett nytt bolån
 • Flyttar befintligt bolån från annan bank
 • Är befintlig kund och binder ditt bolån


**Effektiv ränta fn 1,30 %, beräknat på 2 MSEK med 50 års återbetalningstid, totalt 2 646 075 kr, avgifter utgår ej.

Undrar du vad som skiljer sig mellan en bunden och rörlig ränta? Läs mer om skillnaderna här.

Kreditgivare är Danske Bank A/S, Danmark, Sverige filial, 516401-9811, Norrmalmstorg 1, Box 7523, 103 92 Stockholm. En förutsättning för krediten är att den är förenad med säkerhet i bostaden. I förekommande fall kan valutakursförändringar komma att påverka de belopp som ska betalas. Erbjudandet gäller tills vidare men kan ändras utan föregående meddelande på grund av oförutsedda omständigheter eller ändrade förutsättningar.

Ansök om erbjudande eller lånelöfte

Ny kund Befintlig kund

Service och rådgivning

 • Bolån (3 mån) från 1,54 %
 • Bil- och båtlån med en ränta på f.n. 2,50 %
 • Kontopaket med unik medlemsrabatt
 • Sparkonto XL med ränta från första kronan
 • Privatlån med upp till 2 % rabatt
 • Ett VIP-nummer för bästa möjliga service

Ansök snabbt och enkelt online

 1. Börja med att läsa mer längre ner på denna sida om vad som ingår i erbjudandet.
 2. Ansök via knapparna och ha ditt befintliga BankID och uppgifter om din ekonomi tillgängligt.

Vi hjälper dig att byta bank

Vi tar hand om allt pappersarbete och all kontakt med din gamla bank. Vi ger dig rådgivning och hjälp på det sätt som passar dig, på ett bankkontor eller helt digitalt. Välkommen som kund i Årets Bank, en bank som öppnar upp för fler möjligheter, var du än befinner dig i livet och landet.

Vad händer sen?

I våra Kundguider kan du läsa mer om vad som händer när du väljer att bli kund, när du ansöker om någon av produkterna i erbjudandet eller om du som befintlig kund tar del av medlemserbjudandet.

Läs mer i våra Kundguider

Kontakta oss

Kontakta oss på 0752-48 49 50, eller skriv till oss.

Det här ingår när du blir kund

 • Förmånsnivåer

  Förmånsnivåer

  Förmånsprogrammet har fyra nivåer och din nivå avgörs av den totala summan av dina totala lån, pensionssparande, sparande och placeringar.

  Genom att samla mer hos oss kan du nå en högre förmånsnivå. Är ni fler i hushållet kan du och din partner enkelt registrera er som Hushåll i Hembanken. Då räknas era affärsvolymer ihop.

  Se dina förmåner

 • Bil- och båtlån

  Bil- och båtlån

  Som medlem erbjuds du en mycket förmånlig ränta på Danske Banks bil- och fritidskrediter som omfattar ny finansiering av såväl personbil som MC, husvagn/husbil eller båt inköpt via återförsäljare.

  För att ansöka om billån: klicka på Ansök knappen längst upp på sidan.
  Räntan är för närvarande  2,50 %* och du får dessutom 50 % rabatt på uppläggningsavgiften samt en rabatterad aviavgift.

   

  * Den effektiva räntan är 3,44 % vid ett lån på 100 000 kr med 5 års amorteringstid, en uppläggningsavgift på 248 kr, aviavgift 35 kr, årsränta på 2,50 % och med månadsbetalning.

  Läs mer om bil- och båtlån

   

 • Bolån

  Bolån

  Som medlem i ditt förbund har du alltid tillgång till ett av marknadens bästa erbjudanden på hela ditt bolån. Det innebär att du får samma förmånliga ränta även på ditt topplån. Ränterabatten är färdigförhandlad och helt transparent. Här kan du se vilka bolån och rabatter som ingår.

  Förmånsnivå Bindningstid Listpris Rabatt Din ränta
  1 3 mån 2,24 %
  0,70 1,54 %
  3 år 1,58 % 0,30 1,28 %
  2 3 mån 2,24 %
  0,70 1,54 %
  3 år 1,58 % 0,30 1,28 %
  3 3 mån 2,24 %
  0,50 1,74 %
  3 år 1,58 % 0,30 1,28 %
  4 3 mån2,24 %
  0 2,24 %
  3 år 1,58 % 0,30 1,28 %

  Ex. effektiv ränta: 3 månader (Bolån Premium) 1,54 %. Effektiv ränta 1,55 %. Ex 2 Mkr/50 år, totalt 2 771 283 kr.

  Läs mer om våra bolån


 • Kontopaket

  Kontopaket

  Som medlem i ditt förbund får du rabatt på alla våra kontopaket – Danske Platinum, Danske Guld och Danske Silver. Ett kontopaket innehåller lönekonto, kort och alla de tjänster och produkter du behöver för att sköta din vardagsekonomi.

  Du får 50 % rabatt på avgiften för ett kontopaket, oavsett vilken förmånsnivå du är på. Tillhör du Förmånsnivå 1 eller 2 bjuder vi dessutom på hela avgiften under det första året.

  Jämför och se priser
  Läs mer om kontopaket

  Din medlemsrabatt Rabatt första året Rabatt från andra året
  Förmånsnivå 1 100 % 50 %
  Förmånsnivå 2 100 % 50 %
  Förmånsnivå 3 50 % 50 %
  Förmånsnivå 4 50 % 50 %
 • Privatlån

  Privatlån

  Som medlem kan du ansöka om privatlån, Danske Direktlån, utan säkerhet. Du kan låna mellan 10 000 och 300 000 kr och betala tillbaka lånet på 1 till 10 år. När du har gjort din ansökan och fått ditt lån beviljat har du pengar på ditt konto inom 48 timmar efter det att ansökan nått banken.

  Ansök om lån här

  Privatlån, listpris 5,95 %
  Ränta
  Förmånsnivå 1 3,70%
  Förmånsnivå 23,70%
  Förmånsnivå 33,70%
  Förmånsnivå 43,70%
            

  *Räkneexempel: Den effektiva räntan är 4,59 % vid lån på 100 000 kr med 5 års amorteringstid, årsränta på 3,70 % och månadsbetalning, totalt  109 404 kr. För produkten Privatlån/Direktlån krävs att du har ett kontopaket i banken.

 • VIP-kundservice

  VIP-kundservice

  Vi vill att du som medlem ska få bästa möjliga service, därför har förbundet ett eget VIP-nummer. Kontakta oss på 0752-48 49 50, eller skriv till oss.

 • Spara och placera

  Spara och placera

  Hos oss får du rådgivning utifrån dina egna förutsättningar. Du kanske vill bygga upp en buffert, spara till en drömresa eller förvalta befintligt kapital. Har du placeringar över 1 miljon kronor erbjuder vi dig specialiserade kapitalrådgivare.

  Du får personlig rådgivning

  Våra rådgivare hjälper dig med en genomgång av din riskprofil så att den är anpassad till dina ekonomiska förutsättningar, dina mål och din placeringshorisont. Med det som utgångspunkt kan vi sedan rekommendera lösningar som passar just dig, allt för att du ska kunna känna dig trygg med de råd du får.

  Läs mer om placeringar
  Vi erbjuder olika placeringsmöjligheter

  Som utgångspunkt erbjuder vi dig tre olika investeringsalternativ, allt beroende på hur mycket du själv vill vara engagerad i dina investeringar; Vi investerar åt dig, Vi investerar tillsammans, Du investerar själv. Du kan även kombinera alternativen om du skulle vilja det.

  Vill du investera själv så är June – vår digitala sparrobot – ett bra alternativ. På bara några minuter kan du få en personlig rekommendation på den av Junes fonder som skulle passa dig och din ekonomi bäst. Det tar bara några minuter att komma igång och du kan börja spara från endast 100 kronor. June följer även principer för hållbara investeringar.
  Kom igång här

  Hos oss får du ansvarsfulla investeringar
  För oss på Danske Bank är det inte bara viktigt att säkerställa att vi ger dig en konkurrenskraftig avkastning över tid, utan det är lika viktigt att leverera konkurrenskraftig avkastning inom ramarna för socialt ansvar och hållbarhet. Så arbetar vi med ansvarsfulla investeringar.

  Sparkonto XL
  Du kan få Sparkonto XL med ränta från första kronan, f.n. 0,60 %. Sparräntan gäller från 1 oktober 2019 till och med 30 september 2020, observera att räntan på kontot följer förändringarna i det allmänna ränteläget.  Kontot har ingen bindningstid och du har åtkomst till dina pengar dygnet runt. Du har obegränsat antal uttag från kontot men får en lägre ränta (f.n 0 %) på hela saldot den månaden som uttaget görs.

  Du kan enkelt få en översikt och följa dina placeringar via datorn, mobilen eller surfplattan.

  Läs mer om Sparkonto XL

 • Företagserbjudande

  Företagserbjudande

  Danske Bank har rådgivare som är experter på småföretag och kan erbjuda både tjänster och produkter som hjälper dig att driva ditt företag. Vi har hög tillgänglighet genom en heltäckande internetbank och personlig telefonservice sju dagar i veckan.

  För dig som är medlem i ett Saco-förbund och driver eget företag erbjuder vi ett av våra paket av banktjänster avgiftsfritt under första året.

  Läs mer om vårt Företagspaket