ung pojke med boxningshandskar

Teman

På jakt efter långsiktigt hållbar överavkastning i svenska aktier

Aktiefonden Danske Invest SICAV Sverige investerar i svenska aktier och siktar på att leverera en långsiktig hållbar överavkastning jämfört med den svenska aktiemarknaden som helhet.

Article - 08. March 2021

Ny EU-förordning kommer förändra hållbara investeringar

Hållbarhet står högt på agendan i den offentliga debatten och inom kapitalförvaltning. En rad nya EU-initiativ kommer att förändra området för hållbara investeringar och skapa nya möjligheter och ökad transparens för investerare.

Article - 07. September 2020

Börsen har fortfarande mer att ge

Efter vårens kraftiga börsras har aktier och andra risktillgångar gjort en makalös comeback. Trots att risken förblir hög förväntar sig Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank, fortsatt uppgång det kommande året.

Article - 30. June 2020

Stark comeback efter extremt svagt kvartal – men investerare får inte sänka garden

Maria Landeborn, senior strateg, analyserar ett historiskt turbulent första halvår och berättar om vilka förväntningar hon har inför resten av året.

House View Q3 2020

Chefsstrateg: Aktier är värda den högre risken

Vi har sällan upplevt en högre osäkerhet när det gäller utsikterna för ekonomin än just nu. Trots det ser vi med en försiktig optimism på framtiden, vilket speglas i vår investeringsstrategi.

Article - 28. April - 2020

Att använda aktiv ägarstyrning för att öka fokus på hållbarhet

I vår nya rapport Active Ownership Stories berättar vi om de framsteg vi gjort i vårt arbete med aktiv ägarstyrning. Här tar vi upp exempel på hur våra investeringsteam genom dialog påverkar bolag att hantera affärskritiska hållbarhetsfrågor.

Article - 02. April 2020

Chefsstrateg: Flammorna är släckta men glöden lever ännu

Det har gått fem veckor sedan coronakrisen bröt ut. Här ger Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank i Sverige, sin syn på marknaden. Uppsidan bedöms vara större än nedsidan.

Article - 12. March 2020

Coronavirus Fyra viktiga svar om dina investeringar

Effekterna på ekonomin av Coronaviruset blir allt större i takt med att fler åtgärder vidtas för att begränsa spridningen. Det har resulterat i stora kursfall på aktiemarknaden. Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank i Sverige, ger sin syn på vad som är att vänta framöver och hur en investerare bör agera.

Article - 03. February 2020

Ja till Brexit – men nu börjar den svåra delen

Vad väntar britterna och EU nu när Storbritannien röstat ja till ett utträde, och vad innebär det för dina investeringar? Danske Banks strategiteam ger sin syn på saken.

Article - 17. October 2019

Aktivt ägande företag alltmer påverkade av hållbarhet

Danske Banks nya rapport om aktivt ägande visar en brant uppgång i antalet ESG-frågor som diskuteras med företag, vilket understryker hållbarhetsfrågans genomslag på företagen.

Teman

Sverige Småbolag – en investering i långsiktigt hållbar utveckling

Danske Invest Sverige Småbolag investerar i småbolag som genom en hållbar affärsmodell har utvecklingspotential att bli framtidens storbolag.

ung pojke med boxningshandskar

Teman

Horisontfonderna – en hållbar helhetslösning

Med Horisontfonderna från Danske Invest SICAV får du en enkel, professionell och hållbar investeringslösning.

För mer information om våra produkter och tjänster